ТЕМА: Лек за рак на дојка и други канцери - Како се создаваат?

Мислење 14 Апр 2010, 23:08

Makrobiotika
ANTITUMORSKO DEJSTVO GLJIVA

Gljive predstavljaju neogranicen izvor polisaharida-lentinana,lanostan,ganoderana,lanofila,grifolana i drugih,koji imaju mocno antitumorsko i imunostimulatorno dejstvo:
-stimulisu T-limfocite koji dalje pokrecu makrofage,te organizam pocinje da luci materiju perforin-visokomolekularni protein-koji unistava zlocudne celije.Perforin izaziva perforaciju tumorskih celija,usled cega one gube tecnost i 'umiru'.Istrazivanja su dokazala da lentinan stimulise ne samo aktivnost T-limfocita,vec i prirodnih 'celija-ubica' ili NK-celija,kojim pripada glavna uloga u UNISTAVANJU TUMORA I VIRUSA.Ove celije razvijaju jaku PROTIVTUMORSKU aktivnost stimulisanjem interferona.
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:08

Makrobiotika
sh*tAKE-UBICA MALIGNIH CELIJA

Prema misljenju japanskog profesora Toki Morija, megu zdravim celijama uvek se moze naci pokoja kancerogena,ali organizam proizvodi enzim perforin koji,poput psa tragaca, prati 'uljeze' i 'ubija ih'.Dok je covek mlad obicno proizvodi perforin u dovoljnim kolicinama, ali nakon 35-45 godine starosti njegovo stvaranje se smanjuje.Kada stvaranje prestane u potpunosti,maligne celije pocinju brzo da se dele, jer ih u tome nista ne ometa.Polisaharid lentinan,koga sadrzi gljiva sitake,utice na stvaranje perforina-VISESTRUKO POVECAVA NJEGOVU KOLICINU i DAJE MOC ORGANIZMU U BORBI protiv TUMORA. Gljiva sitake ne unistava celije raka sama,vec VRACA U ZIVOT ARMIJU CELIJA koji STITE ORGANIZAM. Uzimanje sitake u ishrani, odrzava stvaranje perforina u organizmu na neophodnom nivou i NE DAJE MOGUCNOST celijama raka DA SE RAZMNOZAVAJU.

Za vreme klinickih ispitivanja utvrdjeno je i da se znatno smanjuju nezeljna dejstva zracenja i citostatika kod bolesnika koji se tokom terapije uzimale sitake.
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:08

Makrobiotika
Kushi je ucio od Osawe.

Kuši jeste Osavin učenik ali je napravio veći iskorak u odnosu na učitelja. Ukratko:

- popularisao je makrobiotiku pružajući prosečnom pojedincu informacije koje lakše može da razume s obzirom na obrazovanje i socijalni milje. Osava je bio filozof, okrenut razmišljanju o suštini dok Kuši koristi u velikoj meri moderne metode npr. statistiku i time pokazuje prednosti makrobiotičke ishrane u odnosu na savremenu kuhinju. Kušiju nisu strane rasprave o nedostatku npr. B12 vitamina gde bi dotični napravio analizu recimo tempeha i dokazao da je 50 gr ove namirnice u makrobiotičkoj ishrani dovoljno da zadovolji dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom, dok bi Osava verovatno rekao: "Ma kakvi vitamini, minerali - sve je energija - postoji samo višak/manjak određenog energetskog kvaliteta na određenom mestu u određenom trenutku."

- U dijetetskim preporukama postoje određene razlike - pogledajte samo osnovne preporuke ova dva učitelja (recimo: koliko je meni poznato Kuši je veoma retko "prepisivao" mono dijete ili korišćenje "suvog" ili "mokrog" puta kod detoksifikacije)...

Postoji još razlika ali mislim da su gorespomenute najizraženije.
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:09

Makrobiotika

BANCHA CAJ

Banca caj (preprženi listici zelenog caja), kukica caj(prepržene grancice zelenog caja).
Kukica caj se pije leti, a banca zimi. Oni imaju veliki procenat kalcijuma i minerala, tako da su posebno pogodni za žene u menopauzi i osobe koje pate od osteoporoze. Efikasno uništavaju bakterije i otklanjaju otrove iz organizma. Zeleni caj predstavlja snažno antioksidantno sredstvo (uništavaju slobodne radikale koji prouzrokuju starenje i propadanje organizma), snižava holesterol i gliceride...
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:09

Makrobiotika
ZAMENA ZA MESO

Evo nekih izvoda iz "Biblije optimalne ishrane" na tu temu:

Svetska zdravstvena organizacija preporucuje da oko 10% od ukupnog broja kalorija koje unesemo budu belancevine.
Namirnice koje nam obezbedjuju vise od 10% kalorija u belancevinama:
-sve vrste sociva
-sve vrste pasulja
- kostunjavi plodovi
-semenke
-zitarice
-vecina vrsta voca i povrca.
54% kalorijske vrednosti soje potice od belancevina; 26% crvenkaste siroke boranije i crvenog pasulja; zitarice variraju od 16% kod kinoe do 4% kod kuk*ruza; kostunjavi plodovi od 21% do 12%; voce od 16% kod limuna do 1% kod jabuke; povrce od 49% kod spanaca do 11% kod krompira...

Znaci, ako unosimo dovoljno kalorija konzumiranjem ovih namirnica, gotovo sigurno unosimo i dovoljno proteina, sem ako ne zivimo na nezdravoj hrani punoj secera i masnoca.
Juneci odrezak, na primer, obezbedjuje 25% proteinskih kalorija, ali i 75% masnoce, od koje najveci deo otpada na zasicenu masnocu. Polovina kalorija iz soje otpada na proteine, tako da je ona zapravo bolji izvor proteina nego jagnjetina. Uz to, soja ne sadrzi zasicene masnoce, vec ostatak njenih kalorija cine pozeljni ugljeni hidrati.

Rizik od srcanih oboljena i kancera direktno je vezan za konzumiranje mesa. Mnogo je vise ljudi kojima opasnost preti od konzumiranja previse belancevina, nego onih koji su u opasnosti sto ih konzumiraju malo.

Kvalitet belancevina koje unosimo moze se povecati kombinovanjem namirnica iz razlicitih grupa, tako da se nizak nivo odredjenih aminokiselina iz jedne grupe namirnica nadoknadjuje visokim nivoom iz druge grupe. Kombinacija sociva i pirinca, na primer, povecava vrednost belancevina za trecinu!

SEITAN

ZAMENA ZA MESO je Sejtan - psenicno meso ( od psenicnih proteina )
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:09

FUKUS ALGA

Fukus (ili fucus vesiculosus poznatiji kao kelp (ili morski kelp) je jedna od algi koja se koristi u makrobiotickoj ishrani. Bogata je jodom i drugim mineralima. U homeopatiji koristi preparat spravljen od ove biljke ali za stanja poremecaja rada stitne zlezde (lek upravo se i zove fukus.)
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:10

Caos..imam kronovu bolest,da li makrobiotika moze da mi pomoogne!>?

ODGOOVOR:

Makrobiotika veoma mnogo moze da pomogne kod Kronove bolesti, ali iako ti je konsultant svakako potreban, sustina izlecenja je u tvojoj veri i odluci. Veruj nije ni malo lako promeniti dugogodisnje navike, ali ako verujes u ozdravljenje i primenjujes pravila makrobiotickog nacina zivota rezultati nece izostati.
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:10

soja i starije dame

Upotreba soje moze pomoci starijim zenama da smanje rizik preloma kostiju

Hrana bogata sojom moze uticati na smanjenje rizika preloma kostiju kod zena koje su usle u
menopauzu zakljucak je istrazivaca sa Vanderbilt Univerziteta- Medicinskog fakulteta iz Nesvila,SAD.
Oni su ispitivali zene u periodu ulaska u menopauzu i prvih deset godina i zakljucili su da soja
povoljno utice na kosti i smanjuje mogucnost preloma. Soja stiti i zene koje su vise od 10 godina u
menopauzi ali u manjem procentu.

Soja sadrzi prirodna, biljna jedinjenja slicna estrogenu- isoflavone koja mogu pomoci u ojacanju kostiju.
U svom izvestaju u "Dostignuca Interne medicine" od 12. septembra istrazivaci su proucavali preko
24.000 Kineskinja prosecne starosti 60.godina koje su koristile soju u redovnoj ishrani. One koje su
uzimale prosecno 13 grama soje dnevno (kockica sira od soje, 2 casa sojinog mleka itd.) imale su
35-37% manji rizik od preloma kostiju. One su unosile kroz svoju ishranu 60 miligrama isoflavone.

Ovo je samo jos jedan dokaz da soja i njeni proizvodi blagotvorno deluju na organizam zene. Ranije su
istrazivanja dokazala njeno delovanje na umanjenje razvoja kardiovaskularnih bolesti i raka dojki. Ipak,
ne treba preterivati sa upotrebom soje i njenih proizvoda u dnevnoj ishrani, jer moze dovesti do povecanja
telesne mase.

(preuzeto sa Yahoo Health News)
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:10

NORI ALGA

NORI ALGA se u Japanu naziva “mosko povrće” jer predstvalja nutritivnu riznicu. Nori sadrži obilje vitamina, minerala, gvožđa, vlakana i kalcijuma. Takođe je odličan izvor omege 3” nezasićenih masnih kiselina, što znači da smanjuje loš holesterol u krvi, krvni pritisak, i predstavlja zaštitu od srčanih oboljenja, određenih vrsta kancerogenih oboljenja, artritisa, mentalnih oboljenja i drugih bolesti. Još jedna iznenađujuća primena nori alge: pre nego što previjete posekotinu zavojem, stavite na ranu nori algu, brže će zaceliti!
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Мислење 14 Апр 2010, 23:11

INTEGRALNI SUSAM

Integralni susam se gaji u dolinama planinskih Mediteranskih predela i predstavlja prirodni antioksidans. Odgajan je na zemljistu koje je bogato kalcijumom, fosforom, silicijumom, cinkom i magnezijumom i zbog toga mu je ukus raskošan.

Susamovo seme je vrsta začina i isprva se koristio u medicinske svrhe. U drevna vremena ono se nije jelo, već se samo presovalo i koristilo u obliku ulja. Takvo se koristilo u medicinske i kozmetičke svrhe.U Vavilonu se koristilo kao baza za izradu egzotičnih parfema. Neki istraživači smatraju da je, zahvaljujući njegovom izuzetnom antioksidantskom dejstvu, upotreba susamovog ulja u velikoj meri doprinela lepoti starih Egipćanki poput Kleoptare, veruje se takođe da je upotreba susamovog ulja doprinosila I njihovoj dugovečnosti.

Pored visoke vrednosti kalcijuma, hranljivost integralnog susama ogleda se
pre svega u bogatstvu esencijalnim aminokiselinama posebno linolinskom i oleinskom kiselinom. Prema tome, izvrstan je izvor omege 3. Pored toga, za razliku od lanenog semena, koje teže svarljivo, integralni susam je jestiv i lako svarljiv a uz to prebogat raznim oblicima vitamina E, selenijumom, B vitaminima, magnezijumom, cinkom, gvožđem, biljnim vlaknima. Sadrži fitosterole koji sprečavaju stvaranje holesterola

Sadrži jedinstven sastav biljnih proteina što ga svrstava u skoro savršenu hranu.

Integralni susam pomaže da se naše telo“podmaže”. Odličan je blagi laksativ, pa je idealan za tretiranje konstipacije, diareje i divertikulusa. Pomaže balansiranju organizma kod žena zahvaljujući bogatom sadržaju vitamina E. Studije su pokazale da ima snažno antikancerogeno dejstvo zahvaljujući jedinjenjima koja ubijaju ćelije raka, naročito raka pluća i prostate. To potvrdjuje i činjenica da je pojava ovih kancerogenih oboljenja daleko manja u regionima gde je susam zastupljen u svakodnevnoj ishrani.Takođe je dokazano da svakodnevnom upotrebom integralnog susama možemo da sprečimo zapaljenske procese u organizmu. To možda objašnjava zašto je integralni susam dobar za tretiranje bolesti poput artritisa, srčanih oboljenja, visokog krvnog pritiska.

Integralni susam je hrana neprocenjive vrednosti i preporučuje se u svakodnevnom jelovniku. Može se dodavati u hleb, pecivo i krekere. Najbolje je blago ga tostirati i posuti po salati ili nekoj kuvanoj žitarici.
Sania

Зелено цветче
 
40
Мислења: 512
Зачленет: 13 Апр 2010, 19:35

Врати се на Алтернативна медицина

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости