Domino's Pizza глобално вработува над 170.000 луѓе. Domino's Pizza е најголемиот ланец на пица деливери ресторани во светот, вкупно 10.000 во над 60 земји во светот. Компанија која секогаш е на страната на клинетот. Компанија која својот успех го базира на тимската работа. Биди и ти дел од ова семејство, биди дел од тимот на Domino's Pizza Macedonia. ПОПОЛНИ ЈА следнава апликација за вработување. http://fs8.formsite.com/dominos/form1/index.html
За практикантите 5.000, а за невработените 4.400 денари Скопје, 27 јуни 2012 (МИА) - Агенцијата за вработување утре ќе објави оглас за практиканство како прво работно искуство до вработување и оглас за обука кај познат работодавач. Двата огласи ќе траат до 17 јули, а заинтересираните ќе може да аплицираат во сите работни клубови во 30-те центри за вработување. Со Програмата за практиканство ќе бидат опфатени млади невработени лица на возраст до 27 години кои имаат завршено најмалку средно образование, а со обуката кај познат работодавач ќе бидат ангажирани 1.000 невработени лица со образование слично на потребите на компаниите. Двете обуки ќе траат три месеци за кој период практикантите ќе добиваат по 5.000 денари месечно, а невработените лица кои ќе се обучуваат кај познат работодавач по 4.400 денари. Покрај паричниот надомест, ќе се плаќа и персонален данок и осигурување во случај на повреда. Во двата случаи компаниите ќе имаат обврска да вработат 50 проценти од вкупно ангажираните лица и да ги задржат на работа во период од една година. Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски денеска на прес-конференција ги повикаа сите заинтересирани да аплицираат и да ги искористат можностите што ги нудат обуките. Министерот Ристовски нагласи дека моделирањето на мерките е направено во консултација со стопанските комори и согласно интересот на компаниите. - Периодот во кој ќе се врши обуката и периодот во кој компаниите се обврзани да ангажираат 50 проценти од лицата не се случајно избрани. Самите компании покажаа интерес дека искуствено 50 проценти од лицата кои се обучуваат имаат афинитети кои ги задоволуваат критериумите на соодветната компанија, а исто така тие самите тврдат дека периодот од три месеци за обука е доволен за да се добие сознание дали лицето ги исполнува стандардите и потребите на компаниите, рече Ристовски. Досегашните искуства покажуваат дека од ангажираните 442 практиканти, моментно се вработени 181 скоро во сите сектори. - Скоро половина од практикантите сеуште се во работен однос што е добра бројка и тоа не мотивираше да ја измениме оваа мерка со која секој млад човек уште од почеток знае дека има 50 проценти можност да биде вработен во компанијата каде ќе биде ангажиран за практиканство, нагласи директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски. За практикантите 5.000, а за невработените 4.400 денари Скопје, 27 јуни 2012 (МИА) - Агенцијата за вработување утре ќе објави оглас за практиканство како прво работно искуство до вработување и оглас за обука кај познат работодавач. Двата огласи ќе траат до 17 јули, а заинтересираните ќе може да аплицираат во сите работни клубови во 30-те центри за вработување. Со Програмата за практиканство ќе бидат опфатени млади невработени лица на возраст до 27 години кои имаат завршено најмалку средно образование, а со обуката кај познат работодавач ќе бидат ангажирани 1.000 невработени лица со образование слично на потребите на компаниите. Двете обуки ќе траат три месеци за кој период практикантите ќе добиваат по 5.000 денари месечно, а невработените лица кои ќе се обучуваат кај познат работодавач по 4.400 денари. Покрај паричниот надомест, ќе се плаќа и персонален данок и осигурување во случај на повреда. Во двата случаи компаниите ќе имаат обврска да вработат 50 проценти од вкупно ангажираните лица и да ги задржат на работа во период од една година. Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски денеска на прес-конференција ги повикаа сите заинтересирани да аплицираат и да ги искористат можностите што ги нудат обуките. Министерот Ристовски нагласи дека моделирањето на мерките е направено во консултација со стопанските комори и согласно интересот на компаниите. - Периодот во кој ќе се врши обуката и периодот во кој компаниите се обврзани да ангажираат 50 проценти од лицата не се случајно избрани. Самите компании покажаа интерес дека искуствено 50 проценти од лицата кои се обучуваат имаат афинитети кои ги задоволуваат критериумите на соодветната компанија, а исто така тие самите тврдат дека периодот од три месеци за обука е доволен за да се добие сознание дали лицето ги исполнува стандардите и потребите на компаниите, рече Ристовски. Досегашните искуства покажуваат дека од ангажираните 442 практиканти, моментно се вработени 181 скоро во сите сектори. - Скоро половина од практикантите сеуште се во работен однос што е добра бројка и тоа не мотивираше да ја измениме оваа мерка со која секој млад човек уште од почеток знае дека има 50 проценти можност да биде вработен во компанијата каде ќе биде ангажиран за практиканство, нагласи директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски. Врз основа на огласов појдов во агенцијата за вработување во прилеп за да аплицирам и замислете досега се нема пријавено ниту една фирма каде би оделе на пракса или обука и ми рекоја да појдам во Понеделник кога и завршува таму на 17,07,2012 и ако се има некоја фирма пријавено добро ако не ништо од проектот. Замислете никој не е заинтересиран да му работис ни за 5000ден бреееееееееееее има ли некој аплицирано под ругиве градови и што ви одговарааат.
Ќе Ве замолам ако знаете нешто во врска со огласите за работа во новиот Сити Мол во Скопје,споделете. Однапред Благодарам
Јас кога прашував за работа,дека сум малолетна не одговараше за мене.До чичко стоилко што е сендвичарата има потреба од работник за постојано,ии пекара 10-ка во бисер бара некој за стално.Прашував пред недела дена ама ако некој бара нека прашува по пекариве сендвичари бараат,поготово за стално а не сезонски
Тие огласи одамна завршија. Ако не се лажам лани во есен-зима беа актуелни или сега во пролет. Се бараше од продавачка до комерцијала. Ги имаше на најдиработа.ком.мк
Спојлер За практикантите 5.000, а за невработените 4.400 денари Скопје, 27 јуни 2012 (МИА) - Агенцијата за вработување утре ќе објави оглас за практиканство како прво работно искуство до вработување и оглас за обука кај познат работодавач. Двата огласи ќе траат до 17 јули, а заинтересираните ќе може да аплицираат во сите работни клубови во 30-те центри за вработување. Со Програмата за практиканство ќе бидат опфатени млади невработени лица на возраст до 27 години кои имаат завршено најмалку средно образование, а со обуката кај познат работодавач ќе бидат ангажирани 1.000 невработени лица со образование слично на потребите на компаниите. Двете обуки ќе траат три месеци за кој период практикантите ќе добиваат по 5.000 денари месечно, а невработените лица кои ќе се обучуваат кај познат работодавач по 4.400 денари. Покрај паричниот надомест, ќе се плаќа и персонален данок и осигурување во случај на повреда. Во двата случаи компаниите ќе имаат обврска да вработат 50 проценти од вкупно ангажираните лица и да ги задржат на работа во период од една година. Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски денеска на прес-конференција ги повикаа сите заинтересирани да аплицираат и да ги искористат можностите што ги нудат обуките. Министерот Ристовски нагласи дека моделирањето на мерките е направено во консултација со стопанските комори и согласно интересот на компаниите. - Периодот во кој ќе се врши обуката и периодот во кој компаниите се обврзани да ангажираат 50 проценти од лицата не се случајно избрани. Самите компании покажаа интерес дека искуствено 50 проценти од лицата кои се обучуваат имаат афинитети кои ги задоволуваат критериумите на соодветната компанија, а исто така тие самите тврдат дека периодот од три месеци за обука е доволен за да се добие сознание дали лицето ги исполнува стандардите и потребите на компаниите, рече Ристовски. Досегашните искуства покажуваат дека од ангажираните 442 практиканти, моментно се вработени 181 скоро во сите сектори. - Скоро половина од практикантите сеуште се во работен однос што е добра бројка и тоа не мотивираше да ја измениме оваа мерка со која секој млад човек уште од почеток знае дека има 50 проценти можност да биде вработен во компанијата каде ќе биде ангажиран за практиканство, нагласи директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски. За практикантите 5.000, а за невработените 4.400 денари Скопје, 27 јуни 2012 (МИА) - Агенцијата за вработување утре ќе објави оглас за практиканство како прво работно искуство до вработување и оглас за обука кај познат работодавач. Двата огласи ќе траат до 17 јули, а заинтересираните ќе може да аплицираат во сите работни клубови во 30-те центри за вработување. Со Програмата за практиканство ќе бидат опфатени млади невработени лица на возраст до 27 години кои имаат завршено најмалку средно образование, а со обуката кај познат работодавач ќе бидат ангажирани 1.000 невработени лица со образование слично на потребите на компаниите. Двете обуки ќе траат три месеци за кој период практикантите ќе добиваат по 5.000 денари месечно, а невработените лица кои ќе се обучуваат кај познат работодавач по 4.400 денари. Покрај паричниот надомест, ќе се плаќа и персонален данок и осигурување во случај на повреда. Во двата случаи компаниите ќе имаат обврска да вработат 50 проценти од вкупно ангажираните лица и да ги задржат на работа во период од една година. Министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски и директорот на Агенцијата за вработување Влатко Попоски денеска на прес-конференција ги повикаа сите заинтересирани да аплицираат и да ги искористат можностите што ги нудат обуките. Министерот Ристовски нагласи дека моделирањето на мерките е направено во консултација со стопанските комори и согласно интересот на компаниите. - Периодот во кој ќе се врши обуката и периодот во кој компаниите се обврзани да ангажираат 50 проценти од лицата не се случајно избрани. Самите компании покажаа интерес дека искуствено 50 проценти од лицата кои се обучуваат имаат афинитети кои ги задоволуваат критериумите на соодветната компанија, а исто така тие самите тврдат дека периодот од три месеци за обука е доволен за да се добие сознание дали лицето ги исполнува стандардите и потребите на компаниите, рече Ристовски. Досегашните искуства покажуваат дека од ангажираните 442 практиканти, моментно се вработени 181 скоро во сите сектори. - Скоро половина од практикантите сеуште се во работен однос што е добра бројка и тоа не мотивираше да ја измениме оваа мерка со која секој млад човек уште од почеток знае дека има 50 проценти можност да биде вработен во компанијата каде ќе биде ангажиран за практиканство, нагласи директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски. Врз основа на огласов појдов во агенцијата за вработување во прилеп за да аплицирам и замислете досега се нема пријавено ниту една фирма каде би оделе на пракса или обука и ми рекоја да појдам во Понеделник кога и завршува таму на 17,07,2012 и ако се има некоја фирма пријавено добро ако не ништо од проектот. Замислете никој не е заинтересиран да му работис ни за 5000ден бреееееееееееее има ли некој аплицирано под ругиве градови и што ви одговарааат.[/quote] Јас кога поднесов пред некој ден одговорната ми рече ниедна фирма не покажала заинтересиранот до тој ден,зборувам за Куманово.Изгледа пак ништо
Абе како да покажат заинтересираност кога нема работа ни за нивните запослени. Еве баш вчера беа и у мојата фирма и дрн, дрн а газдата е на памет да истерува 2-ца. Во ред да има работа ќе прими стварно не е проблем, ама вака со оваа работа многу тешко. Со овој проект мачкаат очи на луѓето и во најмала рака ќе зезнат некој да остане без плави картони (на пр. на некој со факултет ќе му најдат амалска работа за неверојатни 4 000ден од кои ни патот ни доручек не може да си плати и нормално ќе одбие и ќе му бапнат забрана во Биро и утре ќе излезат со резултати дека невработеноста се намалила за 10%, како па да не. ) Предизборни срања
Ne moze edna godina unapred oglasi da ima aj sea nekoj ke ceka cela godina doma za da pocne da raboti a i pred nekoe vreme kazaa na vesti, po vesnici deka prvite oglasi se veke pusteni a i jas pred nekoe vreme vidov nekolku oglasi http://bukvar.mk/cluster/skopje-siti-mo ... makedonija http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/ ... cktabs_3=1 eve
ЈАс бев да се распрашам за ова мене одговорната таму ми рече дека јас треба да си најдам фирма и заедно со газдата да отидам во АВРМ и да го направиме "договорот" ми рече дека пријавата трае до 17.07 Ги побарав речиси сите фирми во кои би можела да работам и ништо, проибав и во кавадарци и таму ништо аман веќе ќе излудаам
Еве еден интересен оглас http://vrabotuvanje.com/job-advert/...voren-den---lichno-prisustvo-na-nastanot/1022
Колку ми е смешна новава кампања на владава за практикантите. Малку беше нивните да ги напикаат по државни институции,па за оние малку поамбициозните,оние паметните од рекламите да ги пикнат во приватен сектор. Саде ум се! Најамбициозните,успешните кои ќе се покажат,вработување. Ја мајката. Од три пати да погодам кој ќе бидат тие и при тоа да не ми треба магична кугла?! Поштено ринтари си месеци и месеци,се знае кој ќе ти го земе местото. Со овие бранови веќе,особено со младиве сили,не бран,цунами ќе направат! Језиво одвратни се веќе! Очајно е веќе. Ајде направија масивна администрација,кој курац бараат сега во приватен сектор?! А рака на срце,секоја поголема фирма,во која најчесто ќе бидат праксите се знае под чија диригенција е. Почнувајќи од поголемиве банки,па до телеком. Сега читав по весници, отпуштања,ама не,они практиканти ќе вработуваат. Да си пукнеш! И една година да те задржат,ако бидеш среќлија... Прво,како што неофицијално се прошушка, реализаториве од истово,ќе имаат некое даночно ослободување,а друго, за таа година ќе земаш очајна плата,дур те експолатираат. Од некаде мора да се почне,ама да се експолатира и злоупотребува е нехумано!
Знае ли некој што бил на интервју со Wizz Air каде ќе се одвива обуката? Ве молам ако некој знае нека пише, итно ми е
oo pa jas sum propustila znaci a kako da gi najdam oglasive? zaso koga ke otvoram na stranava ne iskacaat ovie tuku samo onie obicnite
Тие што се завршени, се завршени. Не знам како би аплицирала ако огласот е затворен. Редовно прати ги огласите на najdirabota.com.mk dobrarabota.mk i vrabotuvanje.com.mk. Секојдневно ги ажурираат страните со нови огласи. Среќно!
не да аплицирам на нив, туку за некои други што следат не можев да ги најдам, ама ете горе на страната биле, а јас никад не ми текнало да погледнам нагоре само оние обичните огласи ги гледав
Девојки ако знаете некое слободно раб место за во ку-регионот пишете ми лп затоа што итно и очајно барам работа