ТЕМА: Бакнување бебиња

Мислење 01 Ное 2011, 17:57

langida напиша:isto i jas se stramam ako nekoj ja baknuva kerka mi da im kazam taa e mala ima 5 meseci ama kaj mene pa svekrvami nonstop ja baknuvase i sekogas mu velev na mazot mi da i kaze i toj ke i kaze taa se po nejzino pak ja bakuva.Eden den mi skipe i jas im rekov na site nemojte da ja baknuvate mala e moze da go isfrli liceto.Svekrvami pak skrisum saka da ja bakne ama se pazi da ne ja vidime sto tolku me nervira mi ide da ja izbrkam od kaj mene zosto ziveeme posebno tie se dole a jas gore.Sega pak pocnaa i taa i svekor mi da i gi pikaat nejzinite racinja vo nivnite usti.isto taka so nivnite race i davaat nesto da proba ili da lizne.Mnogu se neosetlivi luge neznam zosto se takvi lugevo i zosto postojat luge sto ne se razbiraat od zbor.

потполно те сватив ,истото го поминавввввввввв,фала богу порасна па сега сам вика не баци имам капки,,,,,,

има разлика од бацување и шлапосување,,,,,,,,бебиња не се бацуваат,колку да се има љубов кон тоа невино мало човече,секој свесен не треба ни од блиску да му збори а не да го лигави,за ништо не се нервирам како за тоа,,,затоа што човекот ги пренесува скоро сите болести и тоа е домакин на сите бактерии и вируси,,,,,,ни подот,ни куче ни маче немаат толку бактерии колку што може да има устата на човекот,ако те баци некој со херпес и тебе ке те фати,а ако те излиже куце раната ако ја имаш ке ти помине,,,,,,,,,,,,,
Последна редакција: Ariel на 02 Ное 2011, 23:28; редактирано еднаш.
Причина: Испратени беа две последователни мислења од една членка
ROSII

Сино цветче

11947
Мислења: 247
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:12

Мислење 02 Ное 2011, 10:31

Јас сум анјголем противник на тоа да се бацуваат децата посебно не додека се мали . Детето се бацува нажно на косичката а не да се лигави по лице но со старите неможеш да се разбереш се они знаат. За тоа свекрвами е многу обзирна она ја бакнува керками само во косичката и на рацете не на лице и многу сум и благодарна поради тоа
Belisima

Сино цветче

2510
Мислења: 144
Зачленет: 13 Мај 2010, 15:10

Мислење 02 Ное 2011, 11:23

Јас искрено да ви кажам прв пат од вас слушам некој да забранува да му го бакнуваат детето. Ајде бе. Разбирам јас не сакате да ви го лигават не би сакала ни јас, но тоа јас не сум го ни видела до сега некој да излигави буквално да излигави бебенце. А за бакнување, па сите ги бакнувам каде што ќе ми дојди ноџиња, рачиња, обравчиња, грбче, меше...И моите внуци од први братучеди и децата од најблиските пријатели, сите и досега никој не превртил очи, нити смрачил фаца, нити рекол нешто. Сами си сакаат сега откако малку пораснаа идат и ми вртат обравче. Тие се мили и нормално дека најблиските ќе ги бакнуваат. Не планирам детето да ми го шлака некоја непозната од улица со лигушки ама најблиските секако дека ќе го бакнуваат, па не планирам да го чувам во стаклено ѕвоно. Тоа е најголемата радост за нив и јас нема да му ја скратам. Е сега ако не дај Боже му се направи нешто на кожата или ако тие се настинати тогаш знам дека и сами ќе бидат свесни да не го бакнуваат.
Neytiri

Зелено цветче

12742947
Мислења: 998
Зачленет: 13 Јан 2010, 16:34
And I'm right by your side
Like a thief in the night
I stand in front of a masterpiece
And I can't tell you why
It hurts so much
To be in love with the masterpiece

Мислење 28 Фев 2012, 21:14

јас сум голем противник за бацуванје на деца посебно на мали бебинја.Cтрасно се нервирав кога свекрвами ке го заслапасе ми идесе на нерви,иако 100 пати казав дане се бацува во лице,веке стварно ми дојдоа до нерви сто веке не гледав кој е па на сите им казував па дури имасе и ситуации да се скарам со некој зосто кога казувам никој не ме слуса па зосто јас да се нервирам за некои кој немаат разбиранје,треба да сватат и самите дека не е убаво тоа,дека се усте се мали и дека мозе секакви инфекции да добиат.
langida

Бело цветче

90
Мислења: 52
Зачленет: 15 Фев 2011, 16:26

Мислење 29 Мар 2012, 15:55

Абе ајде сите вие се најдовте најпаметни па не давате на никој да ви го бакне детето освен вие и сопругот.Ок децата се мали со послаб имунитет но како па ќе развијат имунитет ако никогаш не се изложат на вируси и бактерии.Абе вие мислите дека сите луѓе имаат сифилис и гонореја?Па уште читам дека ни на вашите мајки не би и м ги дале да ги бакнат вашите деца.Тоа за мене е стварно жално и бесчувствително. :puke: :swear: :call: :drunk: :rock: :x :worried:
baby-star

Сино цветче

36113
Мислења: 194
Зачленет: 08 Фев 2012, 20:19
Слика

Мислење 29 Мар 2012, 16:07

незнам дали ти имас деца изгледа затоа незнаес како е кога ке видис дека некој ти го бакнува детето.Hе е затоа дали е бабата дедото или било без разлика не треба затоа сто тоа е мало и кога одстрана гледас како некој фо бакнува не е убаво,а не дека имаат болести сите зално е за бебето а не за тие сто сакаат да го бацат,тоа мало и мозе да му нанесат секакви бактерии има незна коза така да лесно мозе да му се зацрвени лицето,изатоа мислам не се бацува мало дете барем до 1год
langida

Бело цветче

90
Мислења: 52
Зачленет: 15 Фев 2011, 16:26

Мислење 29 Мар 2012, 16:22

Не би се чуделе ако на вашете дете му пренесе некоја бабетина, тетка или што и да е некоја инфекција, а особено некоја габа, па да не можете крајот да си го фатите. Мене некоја теткица како мала ме зашлапала, па ден денес уште повремено имам проблеми со некои габи на образите, не како кога бев мала, ама понекогаш пак ми се јавуваат.
Додека е толку нежно нема потреба, барем не по лице да се бацува.
Косичката, ноџињата, рацете ок, ама шлапање по лице на мое дете јас лично нема никогаш да дозволам.
CrazyStupidLove

Сино цветче

213358
Мислења: 425
Зачленет: 14 Јан 2012, 04:49

Мислење 29 Мар 2012, 16:29

langida напиша:незнам дали ти имас деца изгледа затоа незнаес како е кога ке видис дека некој ти го бакнува детето.Hе е затоа дали е бабата дедото или било без разлика не треба затоа сто тоа е мало и кога одстрана гледас како некој фо бакнува не е убаво,а не дека имаат болести сите зално е за бебето а не за тие сто сакаат да го бацат,тоа мало и мозе да му нанесат секакви бактерии има незна коза така да лесно мозе да му се зацрвени лицето,изатоа мислам не се бацува мало дете барем до 1год

Жално е да имаш бебе, а уште да не знаеш правилно да се искажеш. |(
Што има врска дали има некој/а бебе или не? И какво е чувството? Поубаво ќе ти е сите да го избегнуваат ко да има чума?
Немојте бе луѓе. И јас мразам старинско шљапање и туширање, ама па дотолку стаклени ѕвона - не.
Бабите, дедовците или кои и да се што го бакнуваат, му се радуваат на малото ко да е најсвето нешто.
Внуче/роднинче е, нивна крв е, па и да не е крвно поврзано, самата појава им е мила. Тие дури и покаканото газе би му го бакнале без збор да речат.
А најтрагично е сопствени родители или родителите на партнерот да ги гледаме намќорски кога го бакнуваат малото. Е тогаш ми се темни. Па тие до пред некое време ја жвакале храната за нас, а сега ќе ги гледаме намќорски ко демек ќе го изедат бебето.
Точно дека е нежно, ама па нема да се скрши и нема од едно бакнување да закачи смртоносна бактерија. Недоволна информираност е. На какви бактерии се подложни и какви внесуваат мајките во текот на бременоста ехее, па ете го живо и здраво родено.
Затоа, секојпат кога ќе се згрозите од таквото „шљапање“, сетете се дека секое бебе родено по природен пат, ја бакнало вагината на мајката при излегување.
Хев а најс деј енд римембр: постојат влажни, антибактериски марамчиња.
calliope

Зелено цветче

1243488
Мислења: 558
Зачленет: 01 Јул 2011, 00:00
Локација: Nottingham Lace

Мислење 05 Апр 2012, 16:49

Калиопе риспект :bow: , те читам и поштувам, ама морам да си кажам дека и јас се грозев кога му ги шлапаа рачињата на моето 2-3 месечно бебе, а потоа тоа истото си ги ставаше во устето и си ги шмукаше ....леле жено да видиш колку е грозно, да ти се згади животот :puke: ....и не секогаш можеш брзо да изреагираш и да му ги избришеш рацето со марамица.
ОК сите се радуваат, сите го сакаат, мало е, мило, ти иде да го изгрицкаш...ама пак е гадно од страна да гледаш како ти го лигават и шлапаат, а после тоа си ги шмука рачињата :x
lolyta777

Жолто цветче

37035296
Мислења: 1588
Зачленет: 12 Јан 2011, 20:54
Слика
Слика

Мислење 06 Апр 2012, 15:00

Многу сакам да гњавам бебенца,едноставно не се одолева :lol: Меѓутоа избегавам да го бакнувам,тоа енежно,малечко,па му влијае се.Не велам да се чува под стаклено звоно,нормално ќе го бакнеш,меѓутоа кога ќе видам некои стари кога ќе му зашлапаат раченцата,ноженцата ми се :puke:
Значи не до толку,нека се има граница аман :!:
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 6 гости

Site Meter