ТЕМА: Давање на водичка или чајче

Мислење 29 Ное 2009, 15:11

Koga jas polagav na vremeto pedijatrija,vodata ja kazuvavme kako osnoven element za zivot sto i e normalno,,a sega najnovovo deka na bebinja dovolno e majcino mleko nemozam da go razberam,jas znam koj e sostavot na majc.mleko,deka najgolem procent e vodata no mleko e mleko voda e voda,,,,,,,,,i mislam deka treba da mu se ponudi toa ako saka da pie ke pie ako nesaka nema ,moeto vodicka nesakase ama zatoa cajce pie i toa mnogu,pa eve go super si napreduva i tie se zedni kako i nie,,Vie sto mislite,
ROSII

Сино цветче

11947
Мислења: 247
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:12

Мислење 18 Дек 2009, 03:03

PEDIJATAROT NA MOETO DETENCE STROGO ZABRANUVASE DA MU DAVAM VODA NO JAS I DAVAV I VODICKA I CAJCE..RABOTATA E STO MNOGU PEDIJATRI NEMAAT ISTO MISLENJE..KOGA BESE MALA MOJATA KERKICKA SE NAFRLI NA LICETO I BEV KAJ NEJZINATA DOKTORKA, VO DRZAVNA, KAJ KOZEN LEKAR I NA KRAJ NA USTE EDEN DERMATOLOG I SITE BUKVALNO SITE MI REKOA RAZLICNA DIJAGNOZA..MI DAVAA RAZLICNI MASTI I KOGA ODEV OD EDEN KAJ DRUG MI KAZUVAA KAKO MOZELE DA TI JA DADAT TAA MAST :shock: TAA BILA SILNA ZA DETETO,NESMEELA DA SE MACKA,BILA PREMNOGU MALA ITN..EDNA MI KAZA DEKA TOA KE GO IMA CEL ZIVOT,DRUG DEKA KE DI IMA DO 3 GOD,,SE BECE CICTA GLUPOST,NA POSLEDNOTO MESTO MI DADOA EDNA OBICNA KREMA BIDEJKI IMALA SUVO LICE I IPOMINA VEDNAS I DO SEA VEKE 2 CELI GODINI I SE NEMA POJAVENO NISTO.. :shock:
coca

Фем почетничка

00
Мислења: 30
Зачленет: 16 Дек 2009, 01:30

Мислење 28 Дек 2009, 17:37

eh i neznam kako moze sega bebinjata samo na doenje da se 6 meseci...toa ne e izvodlivo ,sin mi ima 2 meseci i sekoj den mu davam cajce, ama neznam zosto veke 2 nedeli stolicata mu e kako zelenkasta, neznam dali e od cajot ili od drugo???si pie bekutan caj
dragana-zagi

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 28 Дек 2009, 17:03

Мислење 29 Дек 2009, 17:54

jas znam deka ako mu e zelenkasta stolicata toa znaci deka mu e preladeno stomaceto.....
coca

Фем почетничка

00
Мислења: 30
Зачленет: 16 Дек 2009, 01:30

Мислење 13 Јан 2010, 18:06

Definitivno,stolicata e zelena ako mu davate na bebeto cajce.Ic neka ne ve plasi
cvetkovska.k

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 10 Дек 2009, 13:38

Мислење 15 Јан 2010, 22:35

Jas nemam davano nitu vodicka, nitu cajce nitu na prvoto dete, nitu na cetiri mesecnovo bebe. Pogolemata bese samo na majcino mleko do 7 1/2 meseci. Inaku i dvete napreduvale po najmalku 1 kg mesecno, na 6 meseci prvoto dete mi bese 9200 g, a rodeno e 3800. Posle 6 meseci probuvav da i davam sokce, ama bezuspesno. Do 9 meseci i dava edvaj po edna ovoshna kashicka dnevno. E duri otkako pocna da lazi pocna normalno da ja dohranuvam i da pie voda. Site pedijatri mi kazale deka ako e na majcino mleko nema potreba od voda, no ako e na adaptirano mleko togas treba da pie voda.
Natasha-Sofi

Фем почетничка

20
Мислења: 22
Зачленет: 15 Јан 2010, 22:13

Мислење 16 Јан 2010, 18:31

zdr.zenski :D od koa se porodiv mi kazaa tamu babicite da ne davame na kerka mi ni caj ni voda do 6meseci,da ne i stavame bebeska pudra nz zasto :? kerka mi ima 3 meseci i nemam dosega daeno caj,2-3pati voda malku,mene site rodnini mi kazaa deka im davale na svoite deca caj,voda,na 4meseci pocnale i biskviti nz so :shock:a za zelena kaka kerka mi ima veke podolgo vreme,mislam deka ako e nastinata ili preladena :?
wolf4e

Жолто цветче

13181270
Мислења: 1972
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 17 Јан 2010, 00:33

dragana-zagi напиша:eh i neznam kako moze sega bebinjata samo na doenje da se 6 meseci...toa ne e izvodlivo ,sin mi ima 2 meseci i sekoj den mu davam cajce, ama neznam zosto veke 2 nedeli stolicata mu e kako zelenkasta, neznam dali e od cajot ili od drugo???si pie bekutan caj

ZELENA STOLICA IMAAT I KOGA IMAAT GRCEVI VO STOMACETO
ROSII

Сино цветче

11947

Мислење 25 Јан 2010, 16:30

neznam koj e toj sto ti kazal da ne davas voda ili caj.totalno zgresil.bebeto ima grcevi vo meseto do tretiot mesec,i ako ne mu dades cajce neznam kako ke uspees da mu go smiris meseto.jas na kerkami i davav i vodicka i cajce uste od koga si dojdovme od bolnica posle ragjanjeto i nemase nikakvi problemi so meseto,eve sega ima 6 meseci i mnogu uredno si kaka.zatoa davajte obavezno cajce barem ako ne voda.pozz
maja.ivona

Фем почетничка

10
Мислења: 29
Зачленет: 25 Јан 2010, 16:12

Мислење 27 Јан 2010, 22:55

maja.ivona напиша:neznam koj e toj sto ti kazal da ne davas voda ili caj.totalno zgresil.bebeto ima grcevi vo meseto do tretiot mesec,i ako ne mu dades cajce neznam kako ke uspees da mu go smiris meseto.jas na kerkami i davav i vodicka i cajce uste od koga si dojdovme od bolnica posle ragjanjeto i nemase nikakvi problemi so meseto,eve sega ima 6 meseci i mnogu uredno si kaka.zatoa davajte obavezno cajce barem ako ne voda.pozz

Pa normalno,taka e treba da se dava,i jas na moeto vednas mu davav cajce,stom mu dadam cajce vednas ke si se iskaka lesno,aj oni neka nepijat ni voda ni caj,za redovna stolica sto poveke tecnosti treba
ROSII

Сино цветче

11947

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter