Eleonorastrumica напиша:Јас ќе ти кажам мое искуство ,моето бебче плачеше нон стоп јас го доев ама се роди 3 и 800 првиот месец ми качи околу 1 и 500 ,и плачеше нон стоп беше на градата,вториот месец 1,третиот месец 500,и нон стоп плачеше и сакаше да цица,воочивме со една педијатарка после шетање низ незнам колку педијатри и пиење на незнам уше какви капки за грчеви оти детето уствари е гладно,прво не верував но се уверив,не сакаше вештачки млека па од 4 мсеца почнав со крвјо млеко со кашички и детето почна да ми се подсмирува да си спие,така да мој совет проби вештачко млеко ако не кравјо млеко иако сите велат најдобро е мајчино млеко,ама јас тоа што го проживеав со син ми на никој не му го посакувам он гладен да плаче да не знааеш што му е мислејќи грчеви се и што ли не пробав не мачкање,не капки,сирупе,термофори и на крај гладно дете,не знам колкаво ти е детето но проби со вештачко,моето не ги прифана нито едно од нив,и со цуцлите имавме проблем не ги сакаше од ниедно шише и сега сме на нук само тоа го прифати што е како цице поздрав ако ти треба нешто совет пиши ке ти објаснам што и како сме биле
Јас сум сигурна дека она е добро нацицана ,проблемот е во тоа што она грчевите ги добива на 2 саати од цицање и траат до 3-3,5 саати од цицањето ,а во исклучителни случаи и до 4. Затоа ми се јави недоумица на колку да и давам да цица,зошто многу е тешко да се издржат тие саат-два