Moeto bebe ke polni pet meseci,dosega samo go dojam i mu davam cajce,ubavo si napreduva ima 8 kila,pedijatarot mi rece ako sakam moze da mu dadam pomalku sokce od jabolko,sto neznaci deka mora ,i jas neznam sto da pravam
Да ти казам роси ме потсети сега колку и јас бев нестрплива да започнам да го хранам моето детенце.И јас како тебе до 5-6 месеци го доев и повремено му давав чајче.Е сега мислам дека може да му даваш сокче зошто да не? И така нскоро ке треба да започнеш да го храниш,а тоа најдобро ќе ти покаже што му се допаѓа,а што не.Поздрав до тебе и еден голем бакнеж за малото срценце.
Kristince probaj sokce.Zosto da ne 1Vo pocetokot davaj mu pola-pola.Pola sok ,pola prevriena voda-oladena normalno!:) Jas na sin mi mu davav sokcinja i kasicki od 4 meseci.Pocnav porano posto nemav mleko dovolno. Ti kako sakas,ama mora postepeno da go priviknuvas i na drugi vkusovi ,posto sto e postaro ke ti odbiva. Pozdrav.I uspeh. K
Pa mozes so kazsicki da pocnes od 4ipol meseci ili 5,kakop sto sakas,ama nesmees da zakasnis mnogu posto treba i so soleni da go bnaviknuvas,za da ti jadi posle.POz
Моето бебе е 2 мес и 20 дена јас му давам адаптирано млеко но пак беше гладно бараше дајаде на час и половина па почнав да му давам грисолино од 2 мес а сега почнавме и со кашичка од јаболко и круша, исто и мандарина му давам немало нкаква реакција супер си напредува сега е 6100
Mislam deka e premnogu rano da se vovedat kasi i sokcinja na bebe koe nema uste ni 3 meseci polni. Golema greska e voveduvanjeto na tolku mnogu namirnica za kratko vreme.
Koga e idealno vreme za da se pocne so dohranuvanje na bebeto?...ima mnogu razlicni mislenja i iskustva ,a zavisi i od toa dali majkata ima dovolno mleko.jas go dojam sin mi ,i osven cajce plantex ne sum mu dala nisto,a najverojatno ke pocnam so dohrana posle 6 ti mesec