ТЕМА: Кога детето не може само да кака....

Мислење 20 Јул 2010, 23:17

Најпрвин здраво на сите јас сум нова на форумов стално ве Читав па ресив да ви се придружам. нема нисто слиЧно како мојот проблем па ве молам за совет ако има некој некакво искуство...моето мало срце има проблем со какањето,првите 2 месеца бесе се во ред потоа поЧна по 4-5 дена да не кака,бевме кај педијатарот ни реЧе да му сатавам клизма(за деца)..сега имаме 5 и пол месеца и веке е навикнат на клизма сам не сака да кака сеусте го дојам поЧнав неодамна да му давам касиЧки.поздрав до сите и ве молам за совет
filipo

Фем почетничка

10
Мислења: 6
Зачленет: 07 Јул 2010, 17:37

Мислење 27 Јул 2010, 23:14

кога би имала претстава што да ти кажам и би се потрудила да ти одговорам. зошто повторно не го прашаш лекарот што понатаму?
UbavkaBube

Сино цветче

54230
Мислења: 210
Зачленет: 13 Јан 2010, 03:18

Мислење 28 Јул 2010, 00:50

Сестра ми се обидуваше со гранчето од листот на сардела, чајчиња...
Bright

Жолто цветче

28582113
Мислења: 2150
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

Мислење 28 Јул 2010, 00:57

јас како мала сум го имала истиот проблем јас знам дека нешто топломер ми ставале нз што како точно но и тоа е знак дека детето понатаму ке има тврда столица :worried: по мене си знам
lolicka

Фем почетничка

31
Мислења: 32
Зачленет: 27 Јун 2010, 19:04

Мислење 28 Јул 2010, 02:38

^ Е да, и топломер, чепкалки за уши... такви помагала...
А за понатаму не знам... мислам дека е само период се додека не се навикнат цревата на бебето да функционираат нормално ;)
Bright

Жолто цветче

28582113
Мислења: 2150
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

Мислење 28 Јул 2010, 09:52

lolicka i bright:овие работи кои ги споменавте се да поттикнат контракција на ректумот како би почнал можен процес на дефекација. мене муабетот ми беше да го праша лекарот општо што понаката, во смисол на препорака за начин на исхрана ......и filipo....што знам колку е паметно, сепак и тоа треба да прашаш, што би се случило ако го оставиш некој ден повеќе да проба само да се искака??? воопшто нема да може, ќе има болки од опстипацијата, нервозно е кога е некакано?! поима немам :worried: :worried: :worried:
UbavkaBube

Сино цветче

54230

Мислење 28 Јул 2010, 10:08

i drugarkami go ima istiot problem so malata znam deka sega dosta i pomagaat slivite kompot od slivi kasicki cajce od slivi probajte stom e maloto veke 5 meseci toa veke se smee da jade znam po na malata na drugarkami :) ne dka nesto sum iskusna ama ne bi ve kostalo nisto dokolku probate kompotce os slivi ili svategi ispasirajte si i dajte mu na maloto probate pa pisete sto ste napravile se nadevam ke ima nekakva korist od toa pozz:)
komiti

Фем почетничка

01
Мислења: 38
Зачленет: 08 Јун 2010, 23:35

Мислење 28 Јул 2010, 10:17

сега ми текна дека постои и еден сируп од смокви и сливи кој е 100% на природна основа, ама MISLAM дека се употребува над возраст од 1 година. прашај во аптека, не сум сигурна за возраста....
UbavkaBube

Сино цветче

54230

Мислење 29 Јул 2010, 19:32

сум пробала и топломер и чаеви ама ништо не ми помага единствено една баба ми рече да пробам со гранче магданос и тоа ми помага ама не сакам да го учам на тоа оти веке без помош не сака да кака..треба да одам на педијатар тука да видам што ке ми кажат,бидејки сме во италија и таму е друго сега сме во мк па ке видам тука што ке ми рече педијатарот..ке прашам за тој сируп да пробам дали ке ми помогне несто.сум пробала да го оставам и по повеке денови да не кака ама ништо тогаш мора да ставаме клизма станува нервозен ако не е какан и многу поврака .фала ви на сите ке видиме што ке помогне па ке пишам.поздрав
filipo

Фем почетничка

10
Мислења: 6
Зачленет: 07 Јул 2010, 17:37

Мислење 29 Јул 2010, 20:02

Има едни како сирупчиња се, пролајф се викаат побарај во аптека, внатре има седум шишенца, начин на дозирање има внатре во упатствато, тие се за подобрување на гастроинтестиналниот тракт, и за деца што не какаат, делуваат сигурно, само не би знаела во која аптека ги има да ти кажам точно. Значи prolife во темно плаво-розева опаковка. :)
shiningstar

Зелено цветче

164174
Мислења: 617
Зачленет: 08 Дек 2009, 00:26
Локација: на пуст остров
Понекогаш луѓето плачат - не затоа што се слаби, туку затоа што биле јаки предолго време.

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter