Frozex напиша:А дали има некој кој што знае или има искуство со новороденчиња кои што имаат потешкотии со какањето. Моето бебене има 15 дена во болница 3-4 дена имаше нормална столица од како почнаа да го хранат со млеко го провоцираа со клизма иако на 1-2 дена имал и нормална столица но тоа за докторите не било задоволително. Некој совет што да правам доколку нема редовна столица а сега мајка му го дои редовно?

Annath напиша:Frozex напиша:А дали има некој кој што знае или има искуство со новороденчиња кои што имаат потешкотии со какањето. Моето бебене има 15 дена во болница 3-4 дена имаше нормална столица од како почнаа да го хранат со млеко го провоцираа со клизма иако на 1-2 дена имал и нормална столица но тоа за докторите не било задоволително. Некој совет што да правам доколку нема редовна столица а сега мајка му го дои редовно?
За бебиња што се исклучиво на мајчино млеко се толерира да не се какани до 7 дена. Не е ништо страшно ако не е искакано толку долго време, освен ако мешето му е тврдо и забележливо се мачи да се искака. Тогаш може со топломерче во газето да се провоцира, а за да има малото редовна столица може мајката во својата исхрана да вклучи повеќе продукти кои, народски кажано, протеруваат
Frozex напиша:А дали има некој кој што знае или има искуство со новороденчиња кои што имаат потешкотии со какањето. Моето бебене има 15 дена во болница 3-4 дена имаше нормална столица од како почнаа да го хранат со млеко го провоцираа со клизма иако на 1-2 дена имал и нормална столица но тоа за докторите не било задоволително. Некој совет што да правам доколку нема редовна столица а сега мајка му го дои редовно?
За бебиња што се исклучиво на мајчино млеко се толерира да не се какани до 7 дена. Не е ништо страшно ако не е искакано толку долго време, освен ако мешето му е тврдо и забележливо се мачи да се искака. Тогаш може со топломерче во газето да се провоцира, а за да има малото редовна столица може мајката во својата исхрана да вклучи повеќе продукти кои, народски кажано, протеруваат
DeMelo напиша:За бебиња што се исклучиво на мајчино млеко се толерира да не се какани до 7 дена. Не е ништо страшно ако не е искакано толку долго време, освен ако мешето му е тврдо и забележливо се мачи да се искака. Тогаш може со топломерче во газето да се провоцира, а за да има малото редовна столица може мајката во својата исхрана да вклучи повеќе продукти кои, народски кажано, протеруваат
Моето синче има скоро три месеци и сме исклучиво на мајчино млеко.
Е сега деновиве сум загрижена многу малку ми кака, последните три дена преку ден не кака воопшто, завчера преку нокта се искакал , а нокеска гледам едка воопшто не се искакал и а вчера цел ден, и сум зарижена бидејки предходно на скоро на секое менување пеленки имавке каки.
Денес е добар се смешка, гуга, али нокеска беше многу нервозен, плачеше, не скаше да спие, се будеше на 15 минути.Ме чуди од каде дојде оваа промена.
Сега малку се смирив по постот на Анатх, но ипак ме загижува зошто не е вообичаено за нас и пример кои се тие продукти кои треба да ги внесам во исхраната кои би можеле да му помогнат?
За масажичките и топлата вода знам, ние го миеме газето после секое менување на пеленки со тоа и го топлиме мешето со водичка, ама ете не ни помогна.![]()
Ви благодарам.

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости