Многу е ефтина таа некако, по таа цена обично се оние летни колички. Немам искуство со такви колички, ние имаме од Graco, само количка, без транспортери и слични додатоци, од брат ми ја заедовме. Јас искрено, никогаш не би купила изгор скапа количка, марката не ми е гаранција дека количката ќе биде квалитетна.
Има убави колички и во Бебе Супермаркет, до кај 6000 денари, исто убави се количките на Бертони и Чиполино, па не се многу скапи. Само проценете дали ќе ви треба транспортер или не, оти тој обично се користи до година дена. За во кола се наоѓа, некои го искористиле и дома, ама во глобала, немаат сите позитивни искуства. Затоа, најдобро е количката да има три позиции на седиштето, лежечка, полуседечка и седечка, за да може да се користи до тригодишна возраст и да не ви е потребен транспортер. Е сега, ако донесат закон кај нас да мораш да користиш транспортер за бебе во кола и да мора во транспортер да се изнесе од болница, тогаш ќе мора да се купи.
П.С. Ако не беше количката од помалата внука, ние ќе купевме количка од CAM, 8000 ден. беше, немаше никакви додатоци, ама добивме гаранција дека е 100% исплатлива (од лично искуство на продавачката). Повеќе сакам така, продавачите да се искрени со мене, а не да се обидуваат да ми продадат најскап модел само за да заработат.