Јас и мм почнавме вчера да гледаме креветче за нашето бебе по продавниците. Ни се допадна вакво http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 ... SY375_.jpg па ме интересира дали може дете поголемо од 6 месеца да спие во вакво креветче-лулка? Прочитав дека може да се закочува и како креветче да биде али може и лулка. Ваш совет?
6 месечно бебе мислам тешко затоа што почнуваат да се превртуваат и немирно спијат. Го ставаш на еден крај а го наоѓаш на друг крај од креветот. Незнам кои се димензиите ама мислам дека ке му биде мало на детето бар вака гледано на слика, а и сметај дека ке треба да купиш друго креветче затоа што кога се мали брзо раснат. Да не правиш дупли трошоци веднаш си земи од оние што се поголеми. Како сакаш...
И јас мислам исто како Славица, најдобро земи си сега некое поголемко креветче или пак ако имаш вишок пари купи си го сега ова а понатаму ново
Мислам дека имате право , јас многу сакав да најдам поголемо креветче - ама да се ниша. Баш измерив прееска и многу е мало. Го видов во Mothercare и на прв поглед ми се допадна Како и да е ке најдам нешто што ке може да се користи и кога ке е поголемо , зашто креветиве како што гледам не се многу евтини... Втора опција ми е оваа , но би сакала во бела варијанта
Кога станува збор за креветче за бебе мислам дека треба да биде во некоја неутрална боја, значи ни машка ни женска, зошто нели иако знаеш какво ќе биде првото бебе не можеш да знаеш какво ќе биде второто, третото А белки нема за секое бебе ново креветче да се купува Исто така гледав некој модели на креветчиња на интернет, кој што и подоцна можат да се искористат во детската соба, откако бебето ќе порасне, се спушта едниот дел и страниците и се прави како мини двосед. Многу функционално ми изгледа
Ах сигурно е прекрасно чувството додека правите подготовки за бебулето. И јас додека ве читам целата се возбудувам, ми проработува мајчинскиот инстинкт. Сега има толку убави работи за бебиња, што верувам дека нема да ти биде многу тешко да најдеш нешто што ќе ти се допадне. Не е лоша идејата за лулката, ама мислам дека е подобар статичен кравет. Еве овие БоаВиста што ги спомна ми изгледаат супер, можеби кај нас ги нема, ама ти рече дека живееш во Грција, па таму сигурно ќе се најде нешто слично. До 3 годинки детенце може да спие во нив. Еве некои сликички што мене ми се допаѓаат. Ова кружново ми е нај
Јас како мала/бебе сум нанала во нешто вакво само без она завесана и плус на колца е долу. Мајка ми уште ја чува (крошна си ја викаме ) и ни стои во подрум. Две бебиња (јас и бате) сме понанале како мали и толку. Сега си ја чува мајка ми за внуците Јас кога би купувала креветче, би купила некое попрактично да ми нана бебето повеќе време, но ако имам повеќе пари би му купила и лулка затоа што многу ми се лични.
Креветче 3 во 1 _______________________________________________________________________________________________
BoaVista зар ова првото и спална се прави? Баш функционално. и за вториот модел //www.babycribstore.com/prodimages-cdls/djg-saff/djg-saff-py145all-L.jpg[/img][/quote] мислам дека се многу практични моите внуци имаа такво прво додека беа бебиња си спие во него, плус имаше додаток да можеш да го соблекуваш , а потоа кога малку потпораснаа се правеше кош. Кога ќе се спакува се прави во вид на торба и си го носеа секаде
И мене ми се многу слатки секако ова е луксуз не е фукционално, но кога ќе имаш бебе ќе сакаш се да му купиш се да има , барем јас така мислам.
мислам дека се многу практични моите внуци имаа такво прво додека беа бебиња си спие во него, плус имаше додаток да можеш да го соблекуваш , а потоа кога малку потпораснаа се правеше кош. Кога ќе се спакува се прави во вид на торба и си го носеа секаде[/quote] ние порачавме вакво креветче 3 во 1