ТЕМА: Креветче за бебе - совет?

Мислење 24 Јан 2012, 11:44

professoressa напиша:Дали некоја од вас има креветце од Грако? Mе интересира дали треба дополнително да се купува душече за спиење или не.Димензиите се 104 на 73 а такво душече неможам да најдам! Aко има некој искуство ,ве молам за помош... :)

И на син ми креветчето (сега на ќерка ми) е со истите димензии и пред 7 години по порачка ми направија душече. Го порачав од салон за мебел на Водњанска мислам Ива дека се вика и сеуште постои ,а мислам дека ги прави Треска-Виница. Јас сум многу задоволна од душекот со оглед на тоа што сега го користам и за второво дете ,а тој е како нов ,воопшто нема никаква промена од денот кога е купен.
п.с. син ми спиеше на него 3 години.
AIT

Сино цветче

469640
Мислења: 446
Зачленет: 20 Јан 2011, 17:40
Слика

Мислење 24 Јан 2012, 11:59

AIT напиша:
professoressa напиша:Дали некоја од вас има креветце од Грако? Mе интересира дали треба дополнително да се купува душече за спиење или не.Димензиите се 104 на 73 а такво душече неможам да најдам! Aко има некој искуство ,ве молам за помош... :)

И на син ми креветчето (сега на ќерка ми) е со истите димензии и пред 7 години по порачка ми направија душече. Го порачав од салон за мебел на Водњанска мислам Ива дека се вика и сеуште постои ,а мислам дека ги прави Треска-Виница. Јас сум многу задоволна од душекот со оглед на тоа што сега го користам и за второво дете ,а тој е како нов ,воопшто нема никаква промена од денот кога е купен.
п.с. син ми спиеше на него 3 години.

Значи сепак треба душече,не е доволно тоа што гоима креветчето...јас го имам видено креветчето само на интернет,во живо не...
professoressa

Бело цветче

8547
Мислења: 98
Зачленет: 22 Јун 2011, 14:30

Мислење 26 Јан 2012, 18:24

Во почеток првите 4-5 месеци не ти треба,може да спие на првото ниво ,а и полесно е за зимање/ставање на бебето,но потоа барем мене ми беше потребно.Инаку имам другарка на која еве и третото дете и спие во истото креветче без посебен душек.Веројатно се е според потребите. Мојот совет би бил најпрво да пробаш на тоа душече ,па потоа ако мислиш дека има потреба да купиш засебно душече.
AIT

Сино цветче

469640
Мислења: 446
Зачленет: 20 Јан 2011, 17:40
Слика

Мислење 28 Јан 2012, 13:05

Фала ти АIT најмногу за одговорот,ми помогна во дилемата.сепак ке купам душече дополнително...поззз ;)
professoressa

Бело цветче

8547
Мислења: 98
Зачленет: 22 Јун 2011, 14:30

Мислење 31 Јан 2012, 15:22

na mene mi se dopaga vakvo krevetce http://www.babyage.com/baby-gear/graco- ... -13649.htm no seuste se mislam dali da go kupam nesto sovet ve molam

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
S-a-n-4-e

Фем почетничка

118
Мислења: 26
Зачленет: 19 Мар 2011, 22:48

Мислење 27 Апр 2012, 14:41

здраво мамиЧки сакам да прасам каде можам да најдам од овие монтажните креветЧиња на Чико и одприлика колку се пари.ке ви бидам многу благодарна доколку некоја ми одговори.. :) :)
S-a-n-4-e

Фем почетничка

118
Мислења: 26
Зачленет: 19 Мар 2011, 22:48

Мислење Денес, 13:01

Jas imam dilema... po udobnost za maloto bebce, koe krevetce e podobro? Drvenoto ili montaznoto?
RozeSk

Фем почетничка

726
Мислења: 29
Зачленет: 06 Мај 2011, 20:08
Слика

Мислење Денес, 14:44

Ние имаме и дрвено и монтажно,јас сум позадоволна од монтажното дрвеното никаде не можам да го местам а така тоа сакам во дневна,во спална ,на тераса кога е топло ем поудобно за играње сега кога е поголем полно е со играчки го оставам и си игра,во дрвеното си ја мушкаше ракичката иако имаше оградичка под неа и не дај боже оти е палавко да си ја скрши,зошто имав еден братучет си ја скрши ракичката,секое детенце си е индивидуално јас сум за монтажно
Eleonorastrumica

Сино цветче

104101
Мислења: 246
Зачленет: 23 Фев 2010, 13:39

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter