ТЕМА: Најдобри пелени

Мислење 18 Јан 2012, 02:02

И за двете деца имаме користено памперс оригинал и задоволни бевме.Секој денар се исплатеше ,бидејќи ниту еднаш не протече ниту пак се случи да им се вцрват газињата од мокраќата која не се впива скроз како кај некои други пелени.
Е сега поскапи се од другите,ама за децата се најдобро.
stetoskop

Сино цветче

373194
Мислења: 312
Зачленет: 11 Мај 2011, 15:31

Мислење 12 Фев 2012, 18:19

Слика
Случајно пробав овие пелени. Треба да кажам, дека не се никак лоши. За производство пишува дека се од ЕУ. Лепките се исто разтегателни како на Памперс и Пуфис. Имаат во пакетот и кесички мали, во кои се ставаат користените пелени. Задоволна сум. Не пропуштаат, не праваат црвенило и мал пакет од 27 пелени е 300 денари, а голем пакет е 700 денари. Ефтини се, а се многу добри! Мислам да продолжам со нив...
J.Ivanoska

Сино цветче

1351390
Мислења: 417
Зачленет: 01 Фев 2011, 11:58
Локација: Скопје
Маж, кој што е спремен на се за една жена, значи многу ја сака. Жена, која што е спремна на се за еден маж, значи го родила.
Слика
Се извинувам за правописните грешки. Се уште се учам на македонски јазик Слика

Мислење 13 Фев 2012, 12:56

А каде ги купувате овие пелени? Јас преку ден му ставам на малиот Baby Smile пелени, и ми вршат работа, а преку ноќ Pufies - што си е сигурно, сигурно си е. Baby Smile се грчки, без еластични лепенки (за послаби деца, не за буцковци :D ), и 50 парчиња се 400 ден. А памучни се, меки, ептен се убави.
Annath

Жолто цветче

21643422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 13 Фев 2012, 20:31

Само Pufies и дење и ноње,никогаш не пропуштиле и многу се меки :) еднаш мм купи canbebe и никогаш повеќе,како најлон се многу се крути,а гледам повеќњто ги користат нив.Малата е алергична на секаква козметика бекутан па и на пелените од бекутан
vickyy90

Сино цветче

3798
Мислења: 184
Зачленет: 27 Ное 2011, 14:50

Мислење 15 Фев 2012, 08:26

Јас користам eco-biodegradable пелени, мој мал придонес за зачувување на планетата.
Слика

Во Мк можеби сеуште не преставува проблем отпадот од комерцијалните пелени, меѓутоа тука веќе преставува огромен проблем.Годишно во отпадите завршуваат над билион пелени на кој им треба неколку векови да се распаднат, а во процесот на распаѓање испуштаат отрови кои ја контаминираат земјата а со тоа и подземните води.

Пелените кој што ги користам за син ми се распаѓаат сами во рок од 6 месеци, не се избелувани како комерцијалните пелени, не се користи хлор во нивната изработка и се правени од 40% рециклиран материјал.
Негативната работа е што не се достапни во секој супермаркет ги има само на неколку продажни места во градот (а градот е голем колку пола Мк) и цената им е за 20-30% поскапа од комерцијалните пелени.
bittersweet

Зелено цветче

14622127
Мислења: 542
Зачленет: 28 Ное 2010, 06:30
Локација: where the sun almost always shine`s
Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

Мислење 16 Фев 2012, 02:01

Со синчето ги исфрливме пелените уште пред една година ама искрено имавме многу мака со пелените. Почнав со Бекутан и ги користевме 3 - 4 месеци па потоа дојде летото а тие се искрено покрути пелени па почнав да му ставам Памперс. Памперсот пропушташе неверојатно многу. Незнам зошто ама секоја вечер детенцето беше жива водаа. Ги пробав и Дајперс и Виолета и искрено мислам дека се за никаде па сосем случајно ги видов Канбебе. Маж ми се противеше да ги земиме бидејќи се многу ефтини па демек нема да бидат добри ама се покажа спротивното. Се до крајот останавме со тие пелени, газенцето му беше чисто, убаво мирисаат, и никогаш не пропуштија.
anina

Фем почетничка

50
Мислења: 29
Зачленет: 17 Мар 2011, 14:52

Мислење 21 Фев 2012, 12:48

Од раѓање само Памперс и многу сум задоволна.
ciribiribela

Жолто цветче

456274
Мислења: 1130
Зачленет: 12 Авг 2010, 17:11
Слика
Животот е борба, ако не се бориш ќе изгубиш!!!
Слика
Кога господ затвора една врата, друга отвара!

Мислење 05 Апр 2012, 13:41

Ние користиме Pampers Sleep&Play и задоволни сме :) Не се ни многу скапи, а никојпат не ми откажале љубов. Се мислам да ги пробам Canbebe не се скапи во Зегин, ама ќе видиме. Имам уште едно џамбо пакување од Pampers-от, па потоа ќе мислам :)
girl1985

Зелено цветче

6971258
Мислења: 977
Зачленет: 10 Јул 2010, 12:04
Слика
Слика

Мислење 05 Апр 2012, 14:36

Ние користиме Пуфис преубави се меки никогаш до сега не ми пропуштил.. додуша сега се поскапи ама не ги менувам дефинитивно. Колескава ми ги фали многу Виолета беле убаво и не биле многу скапи користи некој од вас Виолета???
SuNsHiNe989

Фем почетничка

1520
Мислења: 38
Зачленет: 22 Мар 2012, 13:32

Мислење 06 Апр 2012, 09:32

Малку настрана од темата, но по колку пелени во просек менувате во текот на денот?
Инаку и јас користам sleep&play од pampers и сум супер задоволна и од цената и од квалитетот.
Купив еднаш Виолета и еднаш Дајперс, не се лоши но се покрути во однос на памперсот.
Bozica1980

Сино цветче

3921388
Мислења: 421
Зачленет: 24 Авг 2010, 11:55
Слика

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 3 гости

Site Meter