ТЕМА: Првите запчиња

Мислење 02 Дек 2009, 23:03

mami4ki ajde kazete gi iskustvata za svoite najmili kako gi nadminavte nervozite so iskaruvanjeto na zapcinjata... kako se spravivte so toa...poz od maja
mtb

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 02 Дек 2009, 22:43

Мислење 03 Дек 2009, 00:58

Mojot sin izvadi zabi duri na 11 meseci.
Od 4 meseci ne spiese i se ligavese i se go nervirase.
Sekoj zab znaci mesec dena ne spienj enose,cesanje na nepce,ligavenje,nervoza,proliv i tecenje na nos.
Site ovie simptomi se normalni,ama nemora da znaci.
Deteto na drugarka mi izvadi zabi bez da osetat tie .
Ima razlicni sredstva za ublazuvanje na bolka ,ama jas ne mu dadov nisto ,posto sum protiv hemihalii i mora organizmot sam da se izbori so toa,podobro e za deteto.
Ako ima maka ,mozes da kupis gumicka specijalna za cesanje na zabi i da ja izladis vo frizider pa da mu ja dades na maloto da ja grize.
Ako nemas takvo nesto i metalno malo lazice ke zavrsi rabota.
Stavi go laziceto vo frizider 10-tin aminuti i dadi mu go da go grizi.Nadgleduvaj go normalno ,da ne se povredi.
Poz.i prasaj pak ,ako imas nesto.Sto znam ke ti kazam ;)
babyketi

Жолто цветче

29432
Мислења: 1284
Зачленет: 29 Ное 2009, 04:35

Мислење 25 Дек 2009, 02:04

sin mi ima skoro 5 meseci i postojano se ligavi ,nervozen e ,se sto ke najde stava vo usta...a za gelot- i jas sum protiv hemikalii,mu davam gumicka da se cesa,ne ja podnesuva..ke vidime do koga ke trae ova..kako i da e ,ne e bas prijatno.Sum slusnala i deka ima lancinja od kilibar ,specijalno nameneti za vadenje zapcinja
doctoressa

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:43

Мислење 29 Дек 2009, 17:22

kerka mi ko bese bebe izvadi zabi na 5ipol meseci ,i to dvete dole naednas mu izlegoja,mnogu se ligavese i pikase race vo usta nervozno,a sega imam sin 2 meseci i edna nedela ima ,mislam deka i toj rano ke izvadi posto i toj se ligavi mnogu...ke vi kazam ko ke bidi...zdravje!
dragana-zagi

Фем почетничка

00
Мислења: 5
Зачленет: 28 Дек 2009, 17:03

Мислење 25 Јан 2010, 17:04

kerka mi ima 6 meseci i postojano se ligavi,stava se vo usta sto ke i dojde pri raka.a ako nema nekoja igracka togas racete i se nonstop vo ustata.koga ke i dadam sokce da pie ke mi go grabne siseto i ja griza cuclata napred nervozno,mislis deka da moze ke ja izede.navecer spie nemirno i kenka,a i mnogu e nervozna.neznam dali da ocekuvam da i izniknat zapcinja,nepcata koga ke i gi fanam i se tvrdi,a i ako i go dadam prstot vo ustata go stiska so celata nejzina sila,kako nekoe kuce koga griza,se razbira pred da i go dadam prstot si gi mijam racete,obicno ne go primenuvam ova,ama pedijatarot mi rece da i gi cesam nepcata so prtot.pa sto mislite vie,da ocekuvam li zapcinja i otprilika za kolku vreme bi trebalo da izvadi,spored vase iskustvo??
maja.ivona

Фем почетничка

10
Мислења: 29
Зачленет: 25 Јан 2010, 16:12

Мислење 25 Јан 2010, 17:24

maja.ivona напиша:kerka mi ima 6 meseci i postojano se ligavi,stava se vo usta sto ke i dojde pri raka.a ako nema nekoja igracka togas racete i se nonstop vo ustata.koga ke i dadam sokce da pie ke mi go grabne siseto i ja griza cuclata napred nervozno,mislis deka da moze ke ja izede.navecer spie nemirno i kenka,a i mnogu e nervozna.neznam dali da ocekuvam da i izniknat zapcinja,nepcata koga ke i gi fanam i se tvrdi,a i ako i go dadam prstot vo ustata go stiska so celata nejzina sila,kako nekoe kuce koga griza,se razbira pred da i go dadam prstot si gi mijam racete,obicno ne go primenuvam ova,ama pedijatarot mi rece da i gi cesam nepcata so prtot.pa sto mislite vie,da ocekuvam li zapcinja i otprilika za kolku vreme bi trebalo da izvadi,spored vase iskustvo??

Da ocekuvaj gi i toa vo skoro vreme. :D Kerka mi bese taka uste od 4ipol meseci i na 5ipol gi izvadi prvite zapcinja. Ke primetis koga ke izleguvaat nepceto ke i bide nababreno kako topce pred da izleze zapceto. pozz
peperutkaa

Зелено цветче

259305
Мислења: 784
Зачленет: 25 Ное 2009, 19:43

Мислење 11 Фев 2010, 00:55

lugje :D da vi se pofalam,imame zapce!!denes koga stanavme od spienje gledam nesto ivona celo vreme so jaziceto si gi lize nepcata i si vikam cekaj da vidam jas,i koga oppp... nesto grepka i gledam malo belko zapcence dole.a za sreka mnogu lesno pominavme,preku nok go izvadila i toa bes temperaturi i takvi slicni raboti,pu pu pu da ne se podrecam za drugite,ama sega pominavme lesno.pozzzz :lol:
maja.ivona

Фем почетничка

10
Мислења: 29
Зачленет: 25 Јан 2010, 16:12

Мислење 15 Фев 2010, 21:58

Da ne znaete od koga i kolku vreme treba da se pie fluonatril za zabite na deteto?
Natasha-Sofi

Фем почетничка

20
Мислења: 22
Зачленет: 15 Јан 2010, 22:13

Мислење 15 Фев 2010, 22:14

Natasha-Sofi напиша:Da ne znaete od koga i kolku vreme treba da se pie fluonatril za zabite na deteto?

Се почнува од четврти месец бременост, по 1 мг дневно, значи една таблетка, пошто има различни дози, зависно од тоа кој ги зема. Во аптека ќе бараш од 1 мг, и тие се исклучиво за тебе, ако си ти мајката... се пие во тек на цела бременост, и додека се дои, а кога ќе се престане со доење, се продолжува со давање на детето, и тоа многу помали дози. Меѓутоа, таблети на детето да не му се даваат на своја рака, најдобро е прво консултација со стоматолог!
Annath

Жолто цветче

21643422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 15 Фев 2010, 22:20

Evenstar напиша:
Natasha-Sofi напиша:Da ne znaete od koga i kolku vreme treba da se pie fluonatril za zabite na deteto?

Се почнува од четврти месец бременост, по 1 мг дневно, значи една таблетка, пошто има различни дози, зависно од тоа кој ги зема. Во аптека ќе бараш од 1 мг, и тие се исклучиво за тебе, ако си ти мајката... се пие во тек на цела бременост, и додека се дои, а кога ќе се престане со доење, се продолжува со давање на детето, и тоа многу помали дози. Меѓутоа, таблети на детето да не му се даваат на своја рака, најдобро е прво консултација со стоматолог!

Mene ginekologot mi gi dade koga bev sedmi mesec, po 1mg. i sega dojam i zemam seuste, ama mu solzat ocite na bebeto i ima egzema na liceto , pa da ne e kontraindicirano posto na fluonatrilot pisuva dozi ama za nad 6 mesecno bebe, a moeto e pomalo.
Natasha-Sofi

Фем почетничка

20
Мислења: 22
Зачленет: 15 Јан 2010, 22:13

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: rak11 и 4 гости

Site Meter