maja.ivona напиша:kerka mi ima 6 meseci i postojano se ligavi,stava se vo usta sto ke i dojde pri raka.a ako nema nekoja igracka togas racete i se nonstop vo ustata.koga ke i dadam sokce da pie ke mi go grabne siseto i ja griza cuclata napred nervozno,mislis deka da moze ke ja izede.navecer spie nemirno i kenka,a i mnogu e nervozna.neznam dali da ocekuvam da i izniknat zapcinja,nepcata koga ke i gi fanam i se tvrdi,a i ako i go dadam prstot vo ustata go stiska so celata nejzina sila,kako nekoe kuce koga griza,se razbira pred da i go dadam prstot si gi mijam racete,obicno ne go primenuvam ova,ama pedijatarot mi rece da i gi cesam nepcata so prtot.pa sto mislite vie,da ocekuvam li zapcinja i otprilika za kolku vreme bi trebalo da izvadi,spored vase iskustvo??

Natasha-Sofi напиша:Da ne znaete od koga i kolku vreme treba da se pie fluonatril za zabite na deteto?

Evenstar напиша:Natasha-Sofi напиша:Da ne znaete od koga i kolku vreme treba da se pie fluonatril za zabite na deteto?
Се почнува од четврти месец бременост, по 1 мг дневно, значи една таблетка, пошто има различни дози, зависно од тоа кој ги зема. Во аптека ќе бараш од 1 мг, и тие се исклучиво за тебе, ако си ти мајката... се пие во тек на цела бременост, и додека се дои, а кога ќе се престане со доење, се продолжува со давање на детето, и тоа многу помали дози. Меѓутоа, таблети на детето да не му се даваат на своја рака, најдобро е прво консултација со стоматолог!

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: rak11 и 4 гости