milkams напиша:Бремена сум 25 недели и со сопругот интензивно размислуваме за зачувување на матични клетки од папочната врвца на нашето бебе, па ве молам доколку некој има искуство со ова споделете го тука, на која фирма одлучивте да и ја дадете довербата за чување на матичните клетки зашто стварно ни е многу тешко да се одлучиме...сепак е многу важна работа, а и финансиите не се малку што ќе ги дадеме во секој случај.
Oднапред благодарам
Јас имам погоре напишано за нашето искуство. Зачувавме во БиМек и сме стварно задоволни. Има неколку компании за матични клетки во Македонија, али сепак добро да размислите...Единствено во Генома не ви препорачувам, мислам дека во Будимпешта им е банката. Многу луѓе се изгорени од нив.
А вие од Неавита, прво информирајте се добро па пишувајте овде...Точно е дека оди со ДХЛ крвта, од понеделник до петок, а за викенд компаниите имаат приватни курири што патуваат до банката. Така не е можно во никој случај клетките да изумрат, затоа што до 72 часа можат да останат живи, на соодветна температура.
Инола, проверено е за директорот на Генома...Тој е тој - што го пишуваат по весници. Нема на памет да лупам овде ако не сум сигурна. А тебе ако не ти смета да зачуваш матични клетки во компанија кадешто директорот е непресметлив убиец, тогаш браво за тебе. Јас кога веќе плаќам, не сакам некој да ме прави будала.