ТЕМА: Затнато носе кај бебињата

Мислење 30 Ное 2011, 13:23

Што ставате на вашето бебе кога носот ќе се затне? Денес на ќерка ми и се затна носот, цела ноќ не сум спиела :( таа си спиеше ама немирно. Сакав да направам солена вода ,бидејки немав ништо за бебе дома,ме интересира дали смее да се става на бебиња? :?:
koritsaki

Жолто цветче

717596
Мислења: 1302
Зачленет: 01 Мар 2010, 02:25
Локација: Greece
Слика
Слика

Мислење 30 Ное 2011, 14:18

Да, солени капки. Додека мојот беше бебе, скоро после секое бањање му ставав солени капки. Педијатрите дури и препорачуваат секојдневно да се става за да биде влажно носето. Откако ќе му ставиш солени капки се масира носето, од синусите па надолу.
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 30 Ное 2011, 14:22

И јас исто кога беа мали моите им ставав капки, а сега продолжив со спреј. А после капките ако не е чисто носето со пумпица, јас користам една со цревце и сама влечам, малце е појака ама бидејки син ми поради алергии кога ке почне мн му се полни и му тече носето. А има и една крема од мустела што сум задоволна, се мачка пред спиење и и таа помага со мирисот да се одзатне носето.
sweet25

Сино цветче

91171
Мислења: 279
Зачленет: 18 Апр 2011, 08:51
Life is short... break the rules
FORGIVE quickly...KISS slowly...LOVE truly...LAUGH uncontrollably and NEVER REGRET anything that made you smile!!!

Мислење 30 Ное 2011, 15:41

Haс малце воздух ако не види одма му се затнува носето и му ставам капки Hосал секој ден и после тоа со аспиратор му го вадам цел секрет :) само првиот пат му купив рачен аспиратор на чико немаше врска не вадеше нешто после му купив еден на маример јас што треба да повлечам многу подобар е од тој на чико и плус ти контролираш колку да повлечеш ;)
Milla9479

Бело цветче

1615
Мислења: 61
Зачленет: 24 Сеп 2011, 23:49

Мислење 01 Дек 2011, 11:25

Може физиолошки раствор (капки) или спреј Синомарин или Аква Марис - има посебно наменети за бебиња. Секогаш кога син ми е затнат му ставам спреј Синомарин, го бањам во потопла вода со малку морска сол и капки за инхалација, после тоа го мачкам на градите со маст Mucoplant на база на еукалиптус. И поминува веднаш. Така сакам да спречам мрсулчињата да му се слеваат во грлото, и сега засега успевам во тоа. Нема потреба од појаки средства :)
Annath

Жолто цветче

21643422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 13 Дек 2011, 13:35

sweet25 напиша:И јас исто кога беа мали моите им ставав капки, а сега продолжив со спреј. А после капките ако не е чисто носето со пумпица, јас користам една со цревце и сама влечам, малце е појака ама бидејки син ми поради алергии кога ке почне мн му се полни и му тече носето. А има и една крема од мустела што сум задоволна, се мачка пред спиење и и таа помага со мирисот да се одзатне носето.

За коај возраст е кремата од мустела? Дали е и за малечки (8 месеци) бебиња?
И јас користам асипраторче, борби водиме кога и влечам, пишти ненормално. АМа од таа со вакуум па не видов аир .
d.Darla

Зелено цветче

78295
Мислења: 501
Зачленет: 01 Сеп 2010, 12:12

Мислење 13 Дек 2011, 13:39

d.Darla напиша:
sweet25 напиша:И јас исто кога беа мали моите им ставав капки, а сега продолжив со спреј. А после капките ако не е чисто носето со пумпица, јас користам една со цревце и сама влечам, малце е појака ама бидејки син ми поради алергии кога ке почне мн му се полни и му тече носето. А има и една крема од мустела што сум задоволна, се мачка пред спиење и и таа помага со мирисот да се одзатне носето.

И јас користам асипраторче, борби водиме кога и влечам, пишти ненормално. АМа од таа со вакуум па не видов аир .

Мустела е баш бебешка колекција, се користи од +0
slavica999

Жолто цветче

1172496
Мислења: 2325
Зачленет: 27 Дек 2009, 01:31

Мислење 14 Дек 2011, 11:29

slavica999 напиша:
d.Darla напиша:

Мустела е баш бебешка колекција, се користи од +0

И јас водам борби со аспираторот, и точно е за кремата од новороденче може да се дава, со многу нежна формула е , а и сигурно е пријатна бидејки и ќерка ми иако е поголемка навечер сама бара да ја намачкам... :)
sweet25

Сино цветче

91171
Мислења: 279
Зачленет: 18 Апр 2011, 08:51
Life is short... break the rules
FORGIVE quickly...KISS slowly...LOVE truly...LAUGH uncontrollably and NEVER REGRET anything that made you smile!!!

Мислење 14 Дек 2011, 13:03

Јас оваа сеозна открив одличен спреј за нос,
Скриен текст: покажи
Ацидосалус, од Марина Лаб, Хрватска
со масло од црн ким и пробиотици, нас многу ни помогна за затнато носе. Спрејот е на природна база, неверојатно брзо ни помогна, и има само еден недостаток-цената, 900 денари е едно шишенце.
Li0ness

Зелено цветче

634337
Мислења: 578
Зачленет: 30 Окт 2010, 20:40

Мислење 18 Дек 2011, 16:03

Јас пробав и со чај од бел слез, неколку капки во носето - тече како лудо, мрсулчиња на сите страни, дури и од устата почнав да му вадам. Нема ништо, никаква настинка, а носето си тече. Ќе морам да пробам со Ацидосалусот, фала на препораката Лавице ;) колку сака нека е, за детево не штедам.
Annath

Жолто цветче

21643422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Врати се на Бебе

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Ariel и 5 гости

Site Meter