ТЕМА: Јатрви

Мислење 05 Окт 2011, 18:37

дали имате коректен и нормален однос со васите јатрви,јас богами немам
rak11

Бело цветче

115
Мислења: 51
Зачленет: 05 Окт 2011, 12:46

Мислење 05 Окт 2011, 19:49

rak11 напиша:дали имате коректен и нормален однос со васите јатрви,јас богами немам

Јас мислам повеќето немаат инаку од каде би дошла поговорката ,, СЕ КАРААТ КАКО ЈАТРВИ,, :tmi: :D

никогаш не можит да се бидит до крај коректен ! од проста причина што секој си го гледат својот интерес ! Нели маж-жена + деца посебно семејство браќа за браќа ама битно и најбитно прво е потесното семејство па потоа се шири на мајка,татко брат сестра ... ама сепак Јатрвата си го гледа нејзиното семејство во преден план а јас своето !
soco

Сино цветче

145158
Мислења: 383
Зачленет: 12 Мар 2011, 19:51

Мислење 05 Окт 2011, 20:17

jas imam jatrva i na pocetokot mislev deka bas mn dobro ke se soglasuvame,se dodeka jas i mazot mi ne se zedovme e togas pocnaa problemite sto sekako ni gi pravese taa,ama zatoa sega na distanca i mirna glava ne se zamaram poveke i ne ja stavam na kraj pamet
rak11

Бело цветче

115

Мислење 05 Окт 2011, 20:26

rak11 напиша:jas imam jatrva i na pocetokot mislev deka bas mn dobro ke se soglasuvame,se dodeka jas i mazot mi ne se zedovme e togas pocnaa problemite sto sekako ni gi pravese taa,ama zatoa sega na distanca i mirna glava ne se zamaram poveke i ne ja stavam na kraj pamet

веке видена приказна !Отпрвин ако се тие побрзо земени ,,демек им е мило те прифаќет демек тие се модерни свекрвата е старомодна демек таја ке те поштуват бла,бла,бла, ...) е после ако видит свекрвати едно бонбонче да ти дајт тебе појке ојде пошувањето :D :D па на децата ако ги погалит ке им бидит мака и зависта е чудна работа таја е страшна работа !
soco

Сино цветче

145158

Мислење 05 Окт 2011, 20:28

Никогаш не се карам со јатрвата, гледам проблемите да ги решавам цивилизирано, со нормален разговор.
За покрупни проблеми ги оставаме браќата да си ги решаваат.

Мене не ми се допаѓа тоа што лебди помеѓу нас некое натпреварување (повеќе од нејзина страна), во однос на облекувањ, готвење, на која и е посреден домот и слични глупости. Лично јас не сакам со никого ниту да се споредувам, ниту да се натпреварувам, а најмалу со неа. Понекогаш ја оставам да и се направи меракот, да се пофали, а јас глумам мала завист. Значи не е ништо страшно, дури е и смешно.
Peppermint

Сино цветче

418481
Мислења: 323
Зачленет: 17 Јан 2011, 19:56
Локација: Во мојот топол дом
The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.

Мислење 05 Окт 2011, 20:32

bas taka pepermint nekoi raboti duri se smesni,a kako sto velis nekoi poseriozni raboti ostavam na mazot mi da si sredi so brat mu a gledam deka nisto ne e promeneto i ponataka si tera po svoe
rak11

Бело цветче

115

Мислење 05 Окт 2011, 20:48

Peppermint напиша:Никогаш не се карам со јатрвата, гледам проблемите да ги решавам цивилизирано, со нормален разговор.
За покрупни проблеми ги оставаме браќата да си ги решаваат.

Мене не ми се допаѓа тоа што лебди помеѓу нас некое натпреварување (повеќе од нејзина страна), во однос на облекувањ, готвење, на која и е посреден домот и слични глупости. Лично јас не сакам со никого ниту да се споредувам, ниту да се натпреварувам, а најмалу со неа. Понекогаш ја оставам да и се направи меракот, да се пофали, а јас глумам мала завист. Значи не е ништо страшно, дури е и смешно.

;) а бе пеперминче Јас што имам јатрва ,,права г-га,, во вистинска смисла на зборот дотерана налицкана на убо работно место со подрска од нејзините сама си живејт си заминала под итно од кај свекрива ми не ги фермат за живи ,,ОТВАРАТ УСТА ,,и змивжиња и излегувет однеја АМА мене лично не ме ВРЕЃАТ !!!! ни и оставам простор проба да ми кажит дека не сум дотерана и дека не шетам и некој други работи ама ЈАС и кажав дека мене децата ми се на прво мсето па мажот и јас па после неговите незнам дали ме свати од тогаш не ми рекла ништо за облеката !
Скриен текст: покажи
инаку таа немат деца и нормално нејзе и остануваат пари за да се дотеруват таја лично
soco

Сино цветче

145158

Мислење 05 Окт 2011, 21:04

јас со јатрвами се согласувам многу убаво еве 6 години сум мажена и ни еден збор лош си немаме кажано а се надевам дека и нема да си кажеме бог да чува поздрав
kuc

Бело цветче

131
Мислења: 91
Зачленет: 03 Авг 2010, 17:53

Мислење 05 Окт 2011, 21:11

Браво за темава, а баш јас се мислев да отворам ваква :D

Среќа, јатрва немав, хехе, кој има свекрва, јатрва и золва, три во едно, Господ нека му е на помош. :lol:

Мајка ми има јатрва, сега стои на дистанца со неа, иначе цел живот и` го загорчуваше животот на секој можен начин. Само гледаше да ја скара со татко ми, да направи шамата дома, да и` пререкува за нас децата, да ја понижува, да изнесува фамилијарни тајни по комшии, да завидува за се`...итн....
Но, таа е таква жена, злобна по природа, и многумина ја мразат. Значи таква се погоди, ете... :^)

Иначе не познавам сложни јатрви, иако мое мислење е дека со правилна делба на имотот (на сите браќа подеднакво), ист однос на родителите кон синовите и снаите, и фактот што дветте јатрви се на исто и можат и да си се здружат, би требало да се сложни.

Мислам дека поблизок однос би требало да имаат јатрви, отколку золва и снаа. :?: Можеби грешам.

Е, овде тешко на свекрвата со неколку снаи. :rofl:
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 05 Окт 2011, 21:21

jas imam i snaa i jatrva,so snaa mi imame fer i korekten odnos na pocetokot imavme nekoi mali nesoglasuvanja ama seto toa se resi, a so jatrva mi nikakov odnos,duri bese pocnala da izmisluva nekoi raboti za mene.kako sum se praela vazna,sum setala po celi denovi i bla bla...seto toa da mi napravi problemi so mazot mi ziv vester e,zatoa mi postana odbivna i nemozam organski da ja podnesam.

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
rak11

Бело цветче

115

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, nitokris и 6 гости

Site Meter