ТЕМА: Јатрви

Мислење 01 Фев 2012, 15:19

PEPELJUGA2 напиша:
teddygirl напиша:Незнаев каде да го сместам овој пост, но мислам дека ова е најдобра тема затоа што здравје боже ако сум и во иднина со дечкоми типката ќе ми биде јатрва.Значи стварно не знам што се случува, но уште од самиот почеток иако има поминато цела година она никако не сака да ме прифати.И додека сите ми зборат,ме прифатиле неговите како да сум ќерка нивна онa све под око ме гледа.Кога беше скарана со дечко ми не ми збореше ни мене.А кога пак ми збори повеќе од едно здраво немаме.Неможам да ви опишам колку ми е глупаво и некако во себе се измачувам кога ќе појдам кај дечко ми ако е она тука.Пред 2-3 недели се верија тие али она сеуште не с епреселила таму,така да кога она не е таму јас сум ведра,насмеана, зборам а кога е она тука јас уста не отварам, просто нема ни да забележиш дека сум во собата и јас.За на дечкото родителите неможам да кажам лош збор како и за брат му, со нив имаме супер комуникација али со неа...Дали тоа што порано дечко ми немал никогаш долга врска и не идела никоја кај нив и сега ја фаќа страв јас да не и превземам дел од вниманието на другите што кон неа било насочено изминативе 8 год. е причината незнам.Утре треба да идам на ручек кај нив, мајкаму планирала семеен ручек па сум повикана и јас, али верувајте не ми се иде ич.Еве вечерва после 1 недела одам кај дечко ми и она беше таму.Како и секогаш поминав се поздравив со сите а исто и со неа и она знаете ми рече само едно здраво онака низ заби и ни збор више.Мајка му и татко му ќе ме прашаат нешто и јас уште не сум одговорила на тоа што ме прашале она ќе ги праша нешто нив и така да јас нема ни да одговорам на тоа што ме прашале.И така вечерва дури седев на тросед се трудев со сите сили да не заплачам.Не знаете како е кога некој ве игнорира а не знаете за што тоа го прави.Да сум имала со неа некогаш комуникација, дружење па да сум ја навредила би разбрала али вака овие постапки не ги разбирам што се од нејзина страна.Никогаш до сега не сум се пожалила за ова,секогаш го притискав во себе али вечерва на дечко ми прв пат му кажав и се изнаплакав.Он ми вика као дека сите го имаат забележено тоа, и дека на никој н ему е јасно зошто го прави тоа и дека според него немало потреба да се замарам со некоја кокошка како незе.Што да правам, како да се однесувам за да најдеме заеднички јазик?

Мила да ти кажам и јас го имав истиот проблем што се случи додека одевме со маж ми таа беше ладна со мене а свекорот и свекрвата ок како да ме сакаат како ќерка, е после од кога се веривме почнаа малце да се менуваат старите а откога направивме свадба им го сврте паметот на старите и тие ме гледаат со други очи.Таа си користи се ги финансираат за ништо пари не даваат,а јас и маж ми оставени сами на себе и што е најжалосно неможеш да кажеш лош збор за нив сега.Те советувам покажи заби од почеток зошто после касно е,и гледај си го дечкоти а другото не фермај само почитувај како родители,брат и снаа на маж ти.Најбитно е дечкоти да те подржува во све сама неможеш ништо,ако ќутиш како мене готова си.Таа ти љубомори да ти кажам искрено како на мене јас да не се жалам ама имам повеќе пари слобода пријатели итн. од нејзе и тоа најмногу ја боли,остај живци за чување деца малада си.....

Знам дека ми љубомори, тоа ми е јасно од самиот почеток.А за заби да покажам хмм јас сум мн наивна и едноставно неможам да реагирам така, полесно ми е од ко ќе си појдам дома да се изнаплачам од колку да се расправам.Дечко ми во се ме подржува, и тоа ме држи а за тоа што викаш дека неговите родители се смениле после вашата веридба, неможам да коментирам останува времето да си го покаже своето.Се надевам ќе се среди :)
teddygirl

Сино цветче

252228
Мислења: 463
Зачленет: 07 Авг 2010, 18:03

Мислење 01 Фев 2012, 16:22

лелеее се изнапишав и ми се избриша на крај :@ :lol: значи вака, јас имам золва(сеуште официјално не) и замисли пред цел кафич ме има исмејувано со бивша од дечко ми(другарки се) а јас глупава пак ништо не реков почутев, за на крај јас пак да не чинам и да сум расипувач на забави... 4годишна врска, а таму сум отидена можеби 5-6пати, и тоа за слава или роденден од дечкоми... Кога ке отидам таму, како да не постојам воопшто никој не ме перцепира, ама и тоа го проголтувам(дечко ми мирен, смотан да не им скокне да ме одбрани нешто од кога ќе си одам, КАКО НЕ :( ) сега малце смена таа, као демек ми зборува но си има некои нејзини стари навики... Ај си викам, ќе се мажи таа, па ќе ми дојдат моите 5мин(да не ме чуе мајками,требало сите да се почитуваат Господ се си гледал) :lol: Те разбирам, и такви ситуации стварно не се издржливи, ама чим ти е убаво со дечкоти ич не бери гајле за друг, бидејќи и кога ќе се мажиш, свекрвицата ќе си има денови кога ќе сака да избувнува :lol: да си се однесуваш природно каква што си, а не заради некого да се стегаш и да го менуваш однесувањето... Ти посакувам среќа да си го оствариш тоа што го замислуваш, и без нервози(а демек јас не се нервирам :?: ) се ќе си дојде на свое место, колцето си врти :) а ние ќе си се тешиме е вака по форум :lol: :inlove:
Arianna

Сино цветче

6639
Мислења: 154
Зачленет: 23 Јан 2012, 04:31

Мислење 26 Фев 2012, 23:37

здраво !!! еве ме и мене на оваа тема ,имам и јас јатрва и пошто не живееме заедно (јас сум настрана а таа и свекрвата се заедно во една кука)еднаш неделно одиме на гости инаку се е ок само има еден пробем ,она има едно детенце помало 1 годна од моето и кога сме таму ние пошто е претерано галено имаме проблем се сака да е негово и да си игра со играцките од керка ми а неговите не ги дава па нон стоп да се квиче да се плаче да се рика абе неможис едно кафе на раат да се напие на секои 2минути спискува е најтрагично е што мајка му не се мрда да виде што е проблемот да го искара да му каже дека ние сме гости дека ке си поиграт и ке си одиме дека треба да деле играцки неможе се него нешто да му фале иискрено кога си идам стално главата тапан ми е и најчесто неможам на него па моите си го обираат бостанот и стварно незнам како да се понашам више и мислам декае најдобро да не одам веке кај свекрва ми ама како да икажам когаке види дека еднаилидве недели не одиме,,,
ми треба искрено мисленје од вас за да знам како да реагирам и како да се понашам
искрено фала срцинја сте
eva11

Сино цветче

8418
Мислења: 127
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Мислење 27 Фев 2012, 23:39

Здраво!Еве и јас сакам да кажам нешто во врска со оваа тема.Имам дечко и одам со него веќе 4 и пол години.Неговиот брат има девојка еве веќе година и нешто. Таа најпрвин кога се запознавме не ми обрнуваше внимание ниту па зборувавме нешто како да ме гледаше нон стоп под око.Сега некако почна да ми се умилкува да зборуваме а исто така да му се умилкува и на родителите на дечко ми.Почна секоја недела да оди кај него дома да прави некои работи што ставрно ми е криво некако како да и љубоморам.Јас иначе сум во добри односи со родителите на мојот дечко и многу ми е страв од тоа да не престанат да ме сакаат и да бидат во лоши односи со мене некако како страв да ме фаќа.Ми е страв да не му го сврти паметот и да почнат да ме гледаат со други очи.Прави некои работи што јас не сум ги можела да ги правам.Јас не сакам да се карам со неа сакам да сум во добри односи ама нез зошто кога ке слушнам дека е кај нив дома многу се нервирам и љубоморам.Дечко ми ми кажува да престанам да се нервирам дека само си замислувам нешто и дека тој нема да дозволи никогаш таа да ме сврти против неговите родители.Многу се занесува таа и одвај се воздржувам да не заплачам многу сум наивна го знам тоа и дека не треба така да правам.Но некогаш си велам поарно да не ме гледа нервозна бидејки таа уште повеке ке се занесува.Си велам таа се занесува и ти уште повеќе.Незнам како да постапам ве молам за помош.!!
lovegirl1

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 27 Фев 2012, 23:13

Мислење 28 Фев 2012, 01:00

lovegirl1 напиша:Здраво!Еве и јас сакам да кажам нешто во врска со оваа тема.Имам дечко и одам со него веќе 4 и пол години.Неговиот брат има девојка еве веќе година и нешто. Таа најпрвин кога се запознавме не ми обрнуваше внимание ниту па зборувавме нешто како да ме гледаше нон стоп под око.Сега некако почна да ми се умилкува да зборуваме а исто така да му се умилкува и на родителите на дечко ми.Почна секоја недела да оди кај него дома да прави некои работи што ставрно ми е криво некако како да и љубоморам.Јас иначе сум во добри односи со родителите на мојот дечко и многу ми е страв од тоа да не престанат да ме сакаат и да бидат во лоши односи со мене некако како страв да ме фаќа.Ми е страв да не му го сврти паметот и да почнат да ме гледаат со други очи.Прави некои работи што јас не сум ги можела да ги правам.Јас не сакам да се карам со неа сакам да сум во добри односи ама нез зошто кога ке слушнам дека е кај нив дома многу се нервирам и љубоморам.Дечко ми ми кажува да престанам да се нервирам дека само си замислувам нешто и дека тој нема да дозволи никогаш таа да ме сврти против неговите родители.Многу се занесува таа и одвај се воздржувам да не заплачам многу сум наивна го знам тоа и дека не треба така да правам.Но некогаш си велам поарно да не ме гледа нервозна бидејки таа уште повеке ке се занесува.Си велам таа се занесува и ти уште повеќе.Незнам како да постапам ве молам за помош.!!

:!: аман бе деца прво скокните па после речете ОП! а не вие ОП ! ОП! и ке се уморите и ке се откажете пред време !
П.С. Што сакал поетот да каже ????? тоа е најважно сега !
soco

Сино цветче

145158
Мислења: 383
Зачленет: 12 Мар 2011, 19:51

Мислење 28 Фев 2012, 01:35

lovegirl1 напиша:Здраво!Еве и јас сакам да кажам нешто во врска со оваа тема.Имам дечко и одам со него веќе 4 и пол години.Неговиот брат има девојка еве веќе година и нешто. Таа најпрвин кога се запознавме не ми обрнуваше внимание ниту па зборувавме нешто како да ме гледаше нон стоп под око.Сега некако почна да ми се умилкува да зборуваме а исто така да му се умилкува и на родителите на дечко ми.Почна секоја недела да оди кај него дома да прави некои работи што ставрно ми е криво некако како да и љубоморам.Јас иначе сум во добри односи со родителите на мојот дечко и многу ми е страв од тоа да не престанат да ме сакаат и да бидат во лоши односи со мене некако како страв да ме фаќа.Ми е страв да не му го сврти паметот и да почнат да ме гледаат со други очи.Прави некои работи што јас не сум ги можела да ги правам.Јас не сакам да се карам со неа сакам да сум во добри односи ама нез зошто кога ке слушнам дека е кај нив дома многу се нервирам и љубоморам.Дечко ми ми кажува да престанам да се нервирам дека само си замислувам нешто и дека тој нема да дозволи никогаш таа да ме сврти против неговите родители.Многу се занесува таа и одвај се воздржувам да не заплачам многу сум наивна го знам тоа и дека не треба така да правам.Но некогаш си велам поарно да не ме гледа нервозна бидејки таа уште повеке ке се занесува.Си велам таа се занесува и ти уште повеќе.Незнам како да постапам ве молам за помош.!!

Сега ќе се потепате која попрво да и се допадне на свекрвата и ќе собирате поени, а кога ќе станете снаи, ве очекуваме во другата тема „Снаите и свекрвите-проблеми“. :lol:
Шала на страна, секогаш подобро поминувале оние што не даваат се од себе и што не се упикуваат.Кога човек ќе го навикнеш на преголема близина, подоцна дистанцата што ќе сакаш да ја направиш ќе биде погрешно протолкувана, па дури и невозможна.
Држи си се на страна.Ако сакаш да уживаш почит кај нив, не мора да им миеш садови и да им дремеш во куќата 24/7, доволно е културно да ги поздравиш и да им направиш 2-3 реда муабет.
Gea

Зелено цветче

36001525
Мислења: 747
Зачленет: 07 Јан 2011, 01:54
Слика

Мислење 28 Фев 2012, 01:38

eva11 напиша:здраво !!! еве ме и мене на оваа тема ,имам и јас јатрва и пошто не живееме заедно (јас сум настрана а таа и свекрвата се заедно во една кука)еднаш неделно одиме на гости инаку се е ок само има еден пробем ,она има едно детенце помало 1 годна од моето и кога сме таму ние пошто е претерано галено имаме проблем се сака да е негово и да си игра со играцките од керка ми а неговите не ги дава па нон стоп да се квиче да се плаче да се рика абе неможис едно кафе на раат да се напие на секои 2минути спискува е најтрагично е што мајка му не се мрда да виде што е проблемот да го искара да му каже дека ние сме гости дека ке си поиграт и ке си одиме дека треба да деле играцки неможе се него нешто да му фале иискрено кога си идам стално главата тапан ми е и најчесто неможам на него па моите си го обираат бостанот и стварно незнам како да се понашам више и мислам декае најдобро да не одам веке кај свекрва ми ама како да икажам когаке види дека еднаилидве недели не одиме,,,
ми треба искрено мисленје од вас за да знам како да реагирам и како да се понашам
искрено фала срцинја сте

Ги молам поискусните односно оние што се веке во брак да ме посоветуваат нешто !!!!!
eva11

Сино цветче

8418
Мислења: 127
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Мислење 28 Фев 2012, 01:53

Eva,јас воопшто во таков случај не би го кривела моето дете, па уште да го „обере бостанот“.Мајката не мрда и не превзема ништо зашто знае дека вие ќе превземете и тоа во корист на нејзиното.
Јас да сум на твое место, воопшто не би превземала никакви мерки.Па ако сака нека легне и нека рита, нека скока, стој на раце нека прави, нека засипне од дерење, око нема да ми трепне и ноншалантно ќе си го срцкам кафенцето.А ако на нејзе и е мерак да ги слуша со високотонци гласовните способности на нејзиното дете, приушти и го тоа задоволство.
Ќе рика еднаш, двапати, трипати и кога ќе сфати дека рика на празно и дека ништо нема да добие со тоа неандерталско понашање, ќе се откаже.
А ако свекрвата ти префрли нешто,слободно кажи и дека и твоето дете не е на пеќурка никнато и дека и тебе те боли за него.Дека се чувствувате непријатно кога ќе дојдете и дека сакате да си ги поштедите ушите од тортурата на тоа мало подвижно врескало од 15 кг месо.
Кога е мое дете во прашање, за никој друг ништо не ме интересира, ни дали ќе бидам погрешно сфатена и протолкувана, ни ништо, а ако јатрвата и свекрвата немаат друга работа, слободно нека ме анализраат при секое утринско кафе.
Gea

Зелено цветче

36001525
Мислења: 747
Зачленет: 07 Јан 2011, 01:54
Слика

Мислење 28 Фев 2012, 02:03

Потполно се согласувам со Геа... Па не си должна никого да трпиш а немој нервозата на своите не е убаво... Послушај што ти кажа колешкава феминка Геа :) и ќе видиш дека се ќе биде добро... :)
Arianna

Сино цветче

6639
Мислења: 154
Зачленет: 23 Јан 2012, 04:31

Мислење 28 Фев 2012, 12:26

Мене не ми е јасно уште не сте стапиле во брак се замарате со “идните“ јатрави, со “идните“ свекор и свекрва! Јас со дечко ми одам 6 ипол години и со неговите родители имам чисто коректен однос она само добрар ден, како сте и чао пријатно никогаш ама никогаш ни самата јас не сум сакала да им се докажувам и да им се умилкувам.
Дистанца луѓе, дистанца најдобра работа и знам дека еден ден ако даде Господ да им бидам снаа исто ќе си се понашам строго на дистанца, зошто секоја блискост може да доведе до проблеми. Исто и дечко ми има брат, а пак тие девојки на крај памет не ги ставам и секогаш кога дечко ми ќе каже дека “снаата“ им е на гости јас секогаш велам што пајакот пак е кај вас :lol: Многу ми е глупо да скапувам кај нив само да им оставам добрав впечаток. Тие нека се трудат да ми остават добра впечаток :lol: Среќа родителите на дечко ми се многу фини и културни луѓе и со такви работи не се замараат и кога и да се видам со нив најфино се понашат. А и мани дриго кој вели дека две јатрви треба да бидат најдобри другарки?
SOVRSENSTVO

Жолто цветче

881330
Мислења: 2387
Зачленет: 20 Сеп 2010, 14:25
Локација: далекy од реланоста...
We are in love Слика

Совршенството неможеш да го достигнеш,но никогаш не се откажувај од стремежот кон него!

Врати се на Брак

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, nitokris и 5 гости

Site Meter