sanjickar напиша:јас мислам дека некои работи сепак треба да си останат во нас самите засекогаш!Тоа што сум во брак не значи дека мм е мој господар и дека ме поседува па да морам да му кажаувам се и сешто.Има работи кои треба да си ги знаеме само ние и никој друг.Ако е кажана лага или прикриена со цел да не се повреди другата страна тогаш е болје така.

Podarok напиша:Мое мислење е дека некои работи треба да останат закопани во нас самите,од проста причина што би донеле само проблеми и ништо повеќе.Тоа не значи дека го лажеме партнерот туку некои работи си ги задржуваме едноставно за себе.
slavica999 напиша:Освен неверство и згаснување на љубов меѓу двата партнера, друга причина не гледам за уништување на еден брак (според мене). Кавгите настануваат од проблемите кои сами си ги правиме или незнаеме како да ги решиме, а секогаш 2 глави подобро размислуваат од една.
Едно научив, каков и да е проблем седни веднаш и решавај го а не чекај да ти се натрпуваат. Значи, најпогоден момент да се кажат нештата е ,,веднаш,,. И да чекаш добро расположение на маж ти со тоа што си криела од него, ќе му го расипеш расположението аи кој е ефектот од сето тоа !?!.
Едно знам, дека кога тогаш се излегува на виделина, само прашање на време е.
Немам тајни со мм, така функционираме уште од старт на нашата врска. Нема лажи, нема превареа и што да кријам од него, пари, облека, кафе испиено со пријател/ка
, абортус, швалер
немам, а и не давам повод за такво нешто. Несакам и не дозволувам да си ја уништам брачната идила. Абе убаво ми е со него.
Не гледам причина, а и ако нема доверба во мене и јас во него, мислам дека не би можеле да функционираме.
Не чувам тајна (ако може да се нарече така, иако повеќе би кажала лажење) и за негово добро. Мислев дека е за негово добро за да на крај сватам дека многу грешам и бев фатена во лага од негова страна (безвезе, баба му беше пред умирање и мајка му ми кажа да не му кажувам. Тогаш тој не беше во државата а до одмор имаше уште 2 месеца. Е кое е тука негово добро? Демек да не се нервирал таму и да не не мислел како ние 2 жени сами ќе се снајдеме-нејзин изговор, а после тоа демек тој кога ќе дојде ќе ја крене од гроп. Глупости, ама бев тазе снајка тогаш и неуиграна).
И ај сега што тајна имаш ти?
sanjickar напиша:Podarok напиша:Мое мислење е дека некои работи треба да останат закопани во нас самите,од проста причина што би донеле само проблеми и ништо повеќе.Тоа не значи дека го лажеме партнерот туку некои работи си ги задржуваме едноставно за себе.
славица еве ти добар одговор.....
anina напиша:slavica999 напиша:Освен неверство и згаснување на љубов меѓу двата партнера, друга причина не гледам за уништување на еден брак (според мене). Кавгите настануваат од проблемите кои сами си ги правиме или незнаеме како да ги решиме, а секогаш 2 глави подобро размислуваат од една.
Едно научив, каков и да е проблем седни веднаш и решавај го а не чекај да ти се натрпуваат. Значи, најпогоден момент да се кажат нештата е ,,веднаш,,. И да чекаш добро расположение на маж ти со тоа што си криела од него, ќе му го расипеш расположението аи кој е ефектот од сето тоа !?!.
Едно знам, дека кога тогаш се излегува на виделина, само прашање на време е.
Немам тајни со мм, така функционираме уште од старт на нашата врска. Нема лажи, нема превареа и што да кријам од него, пари, облека, кафе испиено со пријател/ка
, абортус, швалер
немам, а и не давам повод за такво нешто. Несакам и не дозволувам да си ја уништам брачната идила. Абе убаво ми е со него.
Не гледам причина, а и ако нема доверба во мене и јас во него, мислам дека не би можеле да функционираме.
Не чувам тајна (ако може да се нарече така, иако повеќе би кажала лажење) и за негово добро. Мислев дека е за негово добро за да на крај сватам дека многу грешам и бев фатена во лага од негова страна (безвезе, баба му беше пред умирање и мајка му ми кажа да не му кажувам. Тогаш тој не беше во државата а до одмор имаше уште 2 месеца. Е кое е тука негово добро? Демек да не се нервирал таму и да не не мислел како ние 2 жени сами ќе се снајдеме-нејзин изговор, а после тоа демек тој кога ќе дојде ќе ја крене од гроп. Глупости, ама бев тазе снајка тогаш и неуиграна).
И ај сега што тајна имаш ти?
Не мислев на тајни како излегување на кафе или работи кои ги чувам само за себе а имаат врска со моето семејство. Мислам дека едните не се причина за криење а другите никогаш не треба да се кажат. Еве на пример што ми се случи мене. Пред три години за мојот роденден мајками ми даде во плико 500 евра (беше при пари а јас и мм бевме во голема криза). Потрошивме само 100 евра и се договоривме другите да ги ставиме на мојата дебитна картичка. Дента кога отидов да ги ставам парите на картичка пликото некаде ми падна и јас загинав 400 евра. За тоа мојот сопруг не знаеше. Мислев дека можам да скријам некако но сватив дека само навлегувам во друг проблем. Парите не ни затребаа скоро 8 месеци и воопшто не се спомнуваа но кога ни затребаа почна да ме фаќа паника. Не знаев како да му кажам дека ги загинав, не дека ќе ми речеше нешто туку ќе се искаравме бидејќи криев. Па така кога разбра дома настана голема кавга, не за тоа што сум ги загинала парите туку зошто сум криела толку голема работа од него. Тоа помина и сватив дека јас сум сама крива за тој проблем ама ете се деси. .

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, ana.s.28, kuc, nitokris и 6 гости