Јас лично не го подржувам абортусот, (со исклучок). Секој треба да одговара за неговите постапки, и треба да го реши проблемот, а не да го убива(во овој случај). Го подржувам само во случај кога мајката има болест што ќе му се пренесе на бебето(приказната за Бетовен не ме освои). Искрено мене мајка ми ме родила на 17 години,со татко ми оделе 3 години останала трудна и... требало да ме абортира оти била млада 3та година средно, што разбирала таа нели??? Но сепак не се случило тоа, и баш се соочила со големи проблеми... татко ми заминал војска таа сама тука 5 месеци криела(била многу слаба можело да се скрие изгледа), кажала кога веќе шансите за абортус не постоеле, се вратил татко ми пред време, се направила свадбата најбрзо што може, и 2 дена после свадба сум се родила јас
убава уште од бебе

.Средното го довршила вонредно но факс не завршила иако имала шанси,и желба.И што и фали денес пак се снашла некако, таа работи татко ми работи си зимаат плати, имаат две здрави деца. Во денешно време (кога абортусот е многу популарен станат)
поправение к*рово згрешение, што викаат бугарите
да се случе истата ситуација како тогаш 90% девојката сама ќе сака и прва ќе биде таа што даде иницијатива за абортус, бидејќи луѓето се себични станати, мислат само на себе, и го прифаќаат ризикот, да добијат процент плус да станат не плодни (што го дава абортусот) одколку да се жтвуваат себе(како што им било убаво додека го правеле) и да дадат се од себе да се роди тоа мало бебе. Како и да е секој има право на свој избор...