ТЕМА: Како да се помирам со тоа дека го изгубив бебето???

Мислење 06 Фев 2012, 21:01

Cedo0811 напиша:Се породив со близначиња машко и женско во 30-та недела.Женското живееше една недела,а машкото три.Колку само е тешка страшната загуба.Немав прилика нити да ги држам во прегратка моите ангелчиња.Немам волја за живот.Како ќе биде??????
А воедно сум и царски рез па треба и подолг период од две години да чекаме.Стално го прашувам Господ зошто????????

Господ е голем и тој само знае зошто твоите ангелчиња се кај него... што и да кажам нема да те утешам ... Ќе ти даде Господ утеха... има време ќе преболиш... верувај во Него ... не губи надеж... Дај Боже да забремениш пак и твојата среќа да ја споделиш со нас ... :*
Mer4e

Бело цветче

2333
Мислења: 71
Зачленет: 12 Фев 2010, 01:09
i miss him

Мислење 06 Фев 2012, 21:45

Не знам како е чуството заради тоа што не сум осетила но затоа имам мала сестричка и јас сакам највеќе на цел свет..
немој толку песимистички да размислуваш и да се затвораш, размисли дека има и пострашни работи..
Ке биде, и сигурна сум дека ке имаш можност повторно да забремениш, но во никој случај немој да се затвараш во себеси...
Гледај на светлата страна :)
WomanInRed

Жолто цветче

76878
Мислења: 1115
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 06 Фев 2012, 23:17

Cedo0811 напиша:Се породив со близначиња машко и женско во 30-та недела.Женското живееше една недела,а машкото три.Колку само е тешка страшната загуба.Немав прилика нити да ги држам во прегратка моите ангелчиња.Немам волја за живот.Како ќе биде??????
А воедно сум и царски рез па треба и подолг период од две години да чекаме.Стално го прашувам Господ зошто????????

Колку и совети да добијаш од нас, ништо нема да биде доволно да ја намали твојата болка! Некогаш Господ има други планови! Не е мое да кажам, само биди силна, и препушти се на времето!..... Среќно
Fleur-De-Lis

Сино цветче

4236
Мислења: 139
Зачленет: 05 Фев 2012, 01:41

Мислење 07 Фев 2012, 15:19

Драга Carina се трудам ама многу е тешко.А како за инает сегде кај и да отидам има само бебиња и трудни жени,на тел.само реклами за бебиња незнам ќе полудам. ;( ;(
Cedo0811

Фем почетничка

49
Мислења: 10
Зачленет: 11 Окт 2011, 18:43

Мислење 07 Фев 2012, 15:23

Ви благодарам мили мои.Навистина вака ми е полесно.Ве :* сите.
Cedo0811

Фем почетничка

49

Мислење 07 Фев 2012, 16:34

praski4ka напиша:Bev 6 nedeli bremena koga go izgubiv bebeoto.Nikako nemozam da se pomiram so toa,nemozam da jadam,da spijam...Ne postoi radost veke za mene,se na toa mislam i samo pla4am.Tesko mu e i na verenikot,ama mislam deka on polesno ke pomine preku toa.Znae li nekoj kako polesno da pominam niz periodov i kako da se pomiram so toa???Jas samo znam deka mozebi malku polesno ke mi bide koga pak ke zabremenam,no sto i kako do togas????

Изгубив 3 бебиња пред да се породам со двете дечиња. И со живи и здрави деца, сеуште си имам моменти кога се прашувам зошто? Само тој што поминал низ ваква ситуација може да ве свати како ви е. Се случило што се случило, Божја воља и ништо неможе да се стори по тоа прашање. Колку побргу го сватите овој факт, толку побргу ке се опоравите. Никогаш нема да заборавите но ке се научите да живеете со загубата.

Cedo0811 немора да чекате две години ;) Јас после три спонтани, се породив царски со керчичката и на нејзини 9 месеци останав бремена со синчето. Почекајте неколку месеци да ти заздраве раната, да се врати матката во нормала и фрлете се на работа ;)

Ве гушкам, ви испраќам позитивна енергија и ви гарантирам дека наскоро нема да спиете со ноќи и ке се чудите како едно толку малецко може да ви го преврти животот наопаку и да ве строи сите по ред по дома :*
Shana

Зелено цветче

12231049
Мислења: 742
Зачленет: 27 Јан 2011, 17:03
Локација: Дома
I'm not weird, I'm gifted.

Lord, grant me the strenght to change the things I can, courage to accept the things I can't and the wisdom to know the difference.

Мислење 07 Фев 2012, 22:14

многу ми е жал што ви се случуваат вакви работи феминки ;(
знам како е , бидејки мајка ми имала неколку спонтани пред јас и брат ми да дојдеме на свет(особено јас, што сум дете после толку обиди родено живо)
многу пати се случило да ги оплакувам сите по ред ама неможам ништо да сторам, Божја работа е тоа, Господ така сакал, бидете храбри :*
srcekrsacka

Жолто цветче

4492763
Мислења: 1600
Зачленет: 26 Ное 2010, 18:13

Мислење 15 Фев 2012, 16:57

Мили мои.
Сакав да ве прашам дали сте запознаени,дали од лично искуство или пак имате слушнато,колкав временски период е потребен за да организмот на една жена после царски рез се опорави?????????
И колку пати може организмот да поднесе царски рез?Знам дека се е индивидуално ама да прашам.
Cedo0811

Фем почетничка

49

Мислење 15 Фев 2012, 17:07

Јас останав бремена непланирано.Ни на крај памет не сакав,ама невнимание,наше.Само што се веривме,па моравме заради тоа да ја забрзаме свадбата ,за да на крај го изгубам....Во почетокот се нервирав што сум трудна,навистина не сакав бебче,сакав да најдам работа,и барем некој период да уживаме сами и да си средиме по дома,па потоа..ама како поминуваше времето,само бебчиња гледав околу мене и само си велев да поминат побрзо месеците да го видам животот во мене :inlove: Но за жал,се деси што се деси,и јас не можев да се вратам во нормала,не можев едноставно да си помогнам...сакав само сите да ме остават сама,не сакав никој да ми вели да не се нервирам и дека ќе има второ,трето ;( ...Многу им благодарам на неколкуте феминки кои ми дадоа подршка која премногу ми значеше.Затоа секогаш може да сметаат на мене и јас никогаш нема да им го заборавам тоа :*
Тешко е,не велам не.Само јас си знам како ми беше и не сакам да се вратам во мислите на тој период,тешко ми беше свадбата да ја спремам ,абе катастрофа :doh:
Денес,пак не размислувам за бебче.Не можам и не сум спремна.А и маж ми молчи,ми нема речено ништо :( ,и двајцата молчиме и таа тема не ја отвараме.......
maca99

Жолто цветче

14702650
Мислења: 1755
Зачленет: 19 Сеп 2010, 22:54

Мислење 15 Фев 2012, 18:12

KOLKU VREME IMA POMINATO OD KOGA GO IZGUBI BEBENCETO?
NE SE BRZAJTE KOGA KE SE OSETITE PRVO PSIHICKI POSLE FIZICKI DEKA STE SPREMNI ZA BEBENCE TOGAS POCNITE DA RABOTITE NA SLUCAJOT HAHAHAHAH
I SOVET OD MENE NAJDI SI DOBAR GINEKOLOG STO E EKSPERT I SO DOBRA 4D TEHNOLOGIJA I NAPRAVI SI GI SITE MIKROBIOLOSKI BRIS, PAP ,GENETSKI ISPIUVANJA I EDEN TEST ST SE PRAVI VO BREMENOSTA ZA ANOMALIJA NA PLODOT MISLAM BESE TON :D :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: SH TEST
eva11

Сино цветче

8418
Мислења: 127
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Врати се на Бременост

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: efimija.t, Lori-30, love23 и 8 гости

Site Meter