Trendafilka напиша:Сакав непарен број дечиња, едно или три, да ме фати премијата за трето дете од милиот водач, што да не?
Но... како си врви времето, размислувам и страв ме фаќа.
Нормално, најпрвин од финансиски аспект, јас не можам со мои 26 да се осамостојам уште и да најдам стабилна работа, да се издржувам прво себеси, па домаќинството, камоли дечиња.
Понатаму... ова некого може да го здоболи и јас однапред се извинувам, ама мене
повеќето новопечени мамички ми се исклучително досадни личности.
Ко да им направиле лоботомија на мозокот.
Сфаќам, т.е. пробувам да сфатам, нова личност во семејството, нормално, на почетокот се' се врти околу него/неа, ама претеруваат и не ги препознавам.
Посебно оние кои размислувале слично како мене, им го познавам духот и карактерот, а сега се во состојба да ми дрндаат за пелени, какушки, мочки и подригнувања 24/7.
Па како малата не сакала да јаде пасиран морков, сакала компир, па како какушката и' имала темнозелена боја, наместо кафена - што ли е Боже тоа, па ти ја носи да ја видиш пелената бе.
Леле - и јас ли ќе станам таква досадија?
Јас сум по природа хедонист и многу си го ценам слободното време и уживањата, а кога ќе помислам на млади несуредени, нечешлани мајки, со подочњак до колена, кенкави, мрзоволни, ненаспани, и си викам - и тебе те чека истото, да ви кажам страв ме фаќа.
Не сакам да сум таква.
А каква ќе бидеш со мало дете, сите поминале низ тоа, иако мајка ми вика - да можеа да се скокнат првите 5 години со тебе, радо би ги скокнала.
Искрена е жената, и верувам.
Знам дека звучи лошо, знам дека изгледа себично, ама не можам да се ставам во таа улога, не верувам дека детето ќе си го сакам повеќе од сопругот некогаш, не знам каква магија ќе ми се случи кога би го земала в раце, се надевам ќе доживеам, па ќе ми се смени мислењето и ќе речам - ете, грешка беше, детето е благослов, вредат за него сите непроспани ноќи, сите жртви, твојот запоставен социјален, а можеби и сексуален живот, којзнае само што носи мајчинството со себе...
И ете така... не знам колку деца сакам да имам.
Не знам.