ТЕМА: По колку време тестот за бременост дава точен резултат?

Мислење 04 Јан 2012, 22:32

alexae напиша:девојки ве молам за одговор ...
имав сексуален однос пред 15 дена што значи веднаш по завршувањето на претходната менструација, треба да добијам за 6 дена... дали можам да направам тест за бременост сега... или е уште рано.. нестрплива сум не можам да чекам

alexae istiot slucaj kako kaj mene , dojdov na forumov so cel da prasam dali po 15 dena od "rizicen odnos" mozi da se napravi test.... jas go imav toj odnos 2 dena posle menstruacija....a spored toa kolku denovi mi trae menstruacijata toa e eden od moite plodni denovi.
nemozam da docekam do 7-mi (toagas bi trebalo da mi dojdi)
isidora89

Фем почетничка

00
Мислења: 4
Зачленет: 19 Дек 2011, 19:28

Мислење 04 Јан 2012, 22:35

isidora89 напиша:
alexae напиша:девојки ве молам за одговор ...
имав сексуален однос пред 15 дена што значи веднаш по завршувањето на претходната менструација, треба да добијам за 6 дена... дали можам да направам тест за бременост сега... или е уште рано.. нестрплива сум не можам да чекам

alexae istiot slucaj kako kaj mene , dojdov na forumov so cel da prasam dali po 15 dena od "rizicen odnos" mozi da se napravi test.... jas go imav toj odnos 2 dena posle menstruacija....a spored toa kolku denovi mi trae menstruacijata toa e eden od moite plodni denovi.
nemozam da docekam do 7-mi (toagas bi trebalo da mi dojdi)

Сепак според мене најдобро е да се почека откако ќе ти задоцни мензис, и 2 дена да ти доцни можеш да си направиш тест, да не не покаже после 15 дена од однос, може е рано сеуште бидејќи ако има бременост не се нзае кога точно е настанало оплодувањето, па затоа јдобро е после доцнење на мензис ;)
kallias

Зелено цветче

28345
Мислења: 718
Зачленет: 22 Ное 2010, 14:14
Локација: Greece
Слика

Слика

Врати се на Бременост

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: efimija.t, Lori-30, love23 и 8 гости

Site Meter