ТЕМА: Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Мислење 30 Јан 2012, 14:38

После 1 месец :(
nesa

Зелено цветче

841900
Мислења: 679
Зачленет: 23 Јул 2010, 14:08
Локација: Al Ain
Слика
Слика

Мислење 30 Јан 2012, 16:13

Јас и пред да останам бремена имав нередовна менструација а еве утре изминуваат три месеци од кога се породив па помислив дека е редно да добијам :| Ќе одам на гинеколог па ќе видам што е "пресудата".
Фала ви за одговорите.
Bozica1980

Сино цветче

3921388
Мислења: 421
Зачленет: 24 Авг 2010, 11:55
Слика

Мислење 30 Јан 2012, 17:12

Јас добив после 7 месеци во двата случаи.
Одмори уште некој месец, не брзај :)
Ariel

Жолто цветче

1832749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 30 Јан 2012, 19:29

Поминаа 10 месеци од породувањето и уште немам добиено , што мислам дека кога ке престанам да дојам ке добијам :)
koritsaki

Жолто цветче

717596
Мислења: 1302
Зачленет: 01 Мар 2010, 02:25
Локација: Greece
Слика
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 01:37

stefka30 напиша:pa vaka koritsaki blagodaram za odgovorot...po moje presmetuvanje znaci posledna men.na 14 dekemvvi trebase ciklusot da mi bide nekade okolu 11 ili 12 januari..a jas od 8 januari go imam toj kafeav iscedok i vcera malko primetiv kako bleda krv ama trase nekade okolu 3ili4 satii i epten malko koa ke mokram posle na toletnata hartija samo se poznava...neznam nekako cudno mi e ovaa...ama ke pocekam uste nekoj den pa ke vidam sto ke bide.

pa vaka dragi feminki da se nadovrzam na mojava tema...od koga mi zavrsi slabiot taka narecen kafeav iscedok i maloto bledo krvarenje toj den bese 14 januari i od togas pa se do sega imam potencijalni simptomi za bremenost ..pr.pospanost,zgolemen apetit,gadenje bez povrakanje,malko cuvstvitelni gradi..itn deneska napraviv test vo popladnevnite casovi i izle negativen za zal a tolko se nadevav....a sega denovive treba da dobijam ako e tocen rezultatot.. :(
stefka30

Фем почетничка

10
Мислења: 10
Зачленет: 11 Јан 2012, 17:57

Мислење 06 Фев 2012, 01:43

девојки дај помагајте 3 месеца се обидуваме ништо сакаме да си имаме бебенце ве молам кажете некој лек оти ова стварно ме изнервира страв ми е да не имам стерилност бев на лекар пред недела дена се ми е во ред ама за стерилност нз како да дознаам позз и ве молам помогнете ми,
Nedzhla

Сино цветче

5614
Мислења: 131
Зачленет: 25 Јан 2012, 00:55
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 14:13

Nedzhla напиша:девојки дај помагајте 3 месеца се обидуваме ништо сакаме да си имаме бебенце ве молам кажете некој лек оти ова стварно ме изнервира страв ми е да не имам стерилност бев на лекар пред недела дена се ми е во ред ама за стерилност нз како да дознаам позз и ве молам помогнете ми,

Не се оптоварувај уште е рано па само три месеци ,биди поопуштена некогаш ние жените премногу драматизираме биди опуштена и не мисли само на бебе води љубов и уживај,само позитивна мисла и се ке биде во ред.
leo-n-tina

Бело цветче

157
Мислења: 51
Зачленет: 04 Ное 2010, 19:18

Мислење 07 Фев 2012, 13:14

Јас останав бремена после цела година,прво и јас така се измачував леле јас не можам деца да имам зошто така,отидов на гиниколог си направив пап тест и после тоа требаше да одам за микробиолошки и оп бремена наредниот месец кога и најмалку очекував ајде нему се толку умислуви се ќе биде и тоа кога најмалку очекуваш и верба во Бога
Eleonorastrumica

Сино цветче

104101
Мислења: 246
Зачленет: 23 Фев 2010, 13:39

Мислење 10 Фев 2012, 14:40

здраво на сите ми треба еден совет од некој кој е веќе родител сакам да прашам дали пред да почнам со инвитрото под хитно да отидам кај стоматолог да ми направи преглед бидејќи ми се во лоша состојба има некои за поправка и некој за вадење па дали сега под хитно да ги средам оти имам слушнато дека треба да се средат пред да станам бремена па ќе морам да почнам да ги средувам бидејќи ми остана да направам уште да направам 4D ехо на каналите и да ги поднесам во фондот во нашиот град и потоа во мај или јуни здравје само со господ напред да почнам со процедурата во ремедика и јас конечно по 7 години неуспех да конечно да бидеме родители како што викаат моите внуки тетко да даде господ да добиеш три близначиња замислете најголемата има само 6 години па ме теши кога ми го продума тоа ми течат солзи радосници кога ќе ти го каже тоа дете кое е 6 годинки и ми викаат со двете помали сестрички ќе дојдеме и ќе ти помагаме да ги чуваме поздрав до сите и смо да слушаме и пишуваме убави вести на оваа тема поздрав до сите и кои се во во борба да станат родители да не се откажуваат да не губат верба бидејќи успееме сите поздрав голем до сите
nana2112

Бело цветче

4879
Мислења: 68
Зачленет: 03 Фев 2011, 22:49

Мислење 10 Фев 2012, 16:37

Јас не сум сеуште родител(во обид сум да станам и имам огромна желба)но сум стоматолог па ќе ти одговорам на прашањето.Средувањето на забите независно од бременоста е многу важна работа за општата здравствена ситуација.Затоа веднаш започни со поправка на забите па со мирна глава дочекај си ја бременоста.Се случува и во бременост да се расипат заби па и тогаш не е проблем да се интервенира но ти направиго тоа на време.Не знам колку год имаш но кај мене малку покасно се случуваат работите во животот но секогаш биле ,,правата ствар,,.Таков е мојот став - Подобро да ти се случи правата работа 1 отколку лажни и ради реда ствари 100 пати.Ќе видиш ќе биде со еден удар ќе излезат 3 бебенца(како што посакуваш) и ќе заборавиш се што си поминала за да дојдеш до таа среќа.
Поздрав идна мамичке.
kasiopeja

Бело цветче

333
Мислења: 80
Зачленет: 01 Дек 2011, 18:17

Врати се на Бременост

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: efimija.t, Lori-30, love23 и 8 гости

Site Meter