Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Znaci psihata e tooooollku cudna stvar... eve veke 3 dena cesto odam na mocanje, a tolku malku pijam tecnosti. Abe samo sto pomislam i odma mi se premocuva i nokje cesto stanuvam po malku, ama znam deka e samo od psiha, deka mnogu se opteretuvam dali se fatilo ili ne... :@
    Inaku gradite ne me bolat, samo malku bradavicite, vcera cel den osekjav napnatost vo dolniot del na stomakot, imav glavobolka i taka poveke belo pranje. Ovulacija sum imala kako sto mi kaza doktorot na 27 avgust.

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ПИШАВ ВО ТЕМАТА ХОРМОНИ, НО МИСЛАМ ДЕКА ОВАА ТЕМА Е ПОЧИТАНА
    рез. од хормони 3 ден од менструација. Ако знае некој да ми појасни матичниот не ми моментално овде

REZULTAT REF. VREDNOST
    TSH ML U/L 1.7 0.0 DO 6.2
    tT4mg\dl 10.9 4.8-11.6

FSH 4.5 FOLEKULNA FAZA. 3.5-12.5
    LH I U/L 0.8 FOLEKULNA FAZA 0.8-10.5
    PROLAKTION 11.6 1.2-19.5
    ESTRADIOL 34.3 FOLEKULNA FAZA 30-120

E SEGA MENE ME BUNI OVA LH , STO E, I ESTRADIOL NE MI SE MNOGU NISKI?

3. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Zdravo na site...bi sakala da vi objasnam i ako ima nekoj da mi odgovori....Znaci vaka so mash mi si probuvame za bebenci pvriot pat se ispustiv ovoj pat nesto kako da ne e ok so mene...mi dojde menstr.no ne bese kako prethodnite menstruaciii.mene mi trae 6 dena i toa do 5 dena tecam i toa salam tecam,a sega samo prviot den a drugite 2 dena po malku ni partalce ni nisto sto ne e vo red toa...inaku neli 3 dena so traese traese ami sega isto kako menstrualni bolki imam vo dolniot del od stomahot i nekako se mi e tesko poslednite 2,3 dena kako da ke povratam,sabajle napraviv test i bese negativen...ve molam za odgovor sto pobrgu...vi blagodaram

4. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Da mila vo pravo si psihata e tolku vlijatelna na tie raboti sto ne ni mozev da zamislam deka e tolku jaka...znaci sme slusale,slusame pa i sum osetila ama koga ocekuvash nesto ili cekas kako da ne mislam ajde kazi plus i eve vaka nekoj raboti sto mi se slucija so promeni koj gi imam i sega ne znam sto da mislam ...

5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мачиња, ве молам ако знае некој да ми каже како се пие селен и цинк (денес набавив). Дали треба и јас да пијам цинк? И ако ја има некој статијата за што се служи цинкот Ве молам да ја постира.
    Ви благодарам однапред!!!

6. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    од кои имаш? од оние на natural wealth ?како и да е скоро сите се пијат по 1 дневно, и цинкот и селенот. Не дека е задолжително ама ако сакаш да пиеш можиш ,мислам беше за квалитетот на јк ама не сум сигурна, а селенот е добро познат како чистител на оргазнизмот и јак антиоксиданс .

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    I jas pijam cink po 1 na den, imam citano deka bilo za pogolema plodnost. Isto taka gi jadam I suvite smokvi vo maslinov zejtin

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Lh i fsh treba da se isti (priblizno) do odnos 1.5. Kaj tebe se mnogu razlicni. Estradiolot mislam ti e ok. Mene lazarevski mi kaza za bremenost se preporacuva do 65 da e. Lh ti e potreben za ovulacija. Ke mora da se konsultiras so doktor, ama pa nemoj da se grizis. Mislam moze da se sredi. Jas imam LH duplo nad FSh sto ne e dobro, ama lazarevski mi kaza, lesno se regulira.

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Devojki jas uste ne dobiv .. piev dabreston 4 dena i gi izgubiv neznam kaj mi se doma i sega neznam dali moze da se mesaat hormonski terapii .. i eve 3 dena po red imam uzasni glavobolki se custvuvam uzasno .. ( od mobilen sum ) :*

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    И втор месец не добивам (го почнав и третиот), а не сум бремена, барем така покажа тестот од првото доцнење во јули одн. направен тест во август :( :@

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Некој праша за мониторите.
    Еве слика од мојот

Цената е стварно висока, посебно на паковањето со стапчињано кои треба секој месец да се набавуваат накнадно, но кој може да си го дозволи нека не му ја мисли.
    На тач е. Се снесува кога си имал односи, кога си крварел, колку си крварел...и ги меморира податоците. После неколку циклуси веке знае како фунционира телото, па и потребата за стапчиња е помала. Нема да мора секое утро да се користи.
    Најдоброто е во паковањето има и 4 тестови за бременост. Мониторот кажува кога да се употреби тоа стапче и нема потреба екстра по аптека тестови да се купуваат. Без кревање голема галама и подгревање надежи кај мажите наши си следиме.

Јас минатиот месец се водев по на фемина календарот и оно општо познатото 14 ден. Вчера и денес според тој календар требаше да настане овулација, но мониторот покажува само high, a нe max.
    Веројатноста минатиот месец да сме ги испуштиле овулационите денови е многу голема.

Инаку ми дојде на 21. Се надевам наскори ке видам max. :$

Прикачени фајлови:

12. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    :lol: како ги изгуби :tmi: па трк во аптека по нови не се скапи кој знае колку?не смееш така да си играш со хормони или пиеш или не пиеш

Даничап колку го зеде ти мониторов? Од тука од Мк ти е или?

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Од Германија е.
    Околу 130 еу. Плус треба месечно по едно паковање со стапчиња за тестирање кои се околу 30 еу. :(

Доброто е што може да се рестартира па потоа и друг да го користи, или за втора бременост здравје боже.

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    уф прилично скап навистина, ама мислам дека тука кај нас го нема, го немам видено, а за оној мејби бејби што го има кај нас читам дека не бил баш точен :?:

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    700 den se ... Doma imam cikloproginova i jaz .. no dabrestonot mi bese na masa ama moevo maze gi trgnal i ne znae kaj se :doh:

16. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    земи примолут нор 120 ден се, истиот хормон е, јас еднаш ппиев дабростон и мн мака ми беше од нив и продолжв со примулот нор по препорака на доктор. не ги пиј прогиновата други се тие

17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Да, natural wealth купив. Селен 50 и цинк 25 мг. Баш на форумов читав дека цинкот ја згоелмува плодноста и кај мажот и кај жената, а селенот ја зајакнува и побрзо обновува спермата. Инаку ги изедов смоквите. Од кога ми заврши минатиот месец до пред некој ден јадев. Ама... Нема резултат. Некако знам дека ќе ми дојде деновиве и со време си се разочарав, да не чекам до тогаш.... :lol:
    Пијам и PRENATAL од истата фирма и содржи цинк. По 2 пати на ден почнав, демек побрзо ќе фати :o Страшно... Што мислите да појачам доза + по една таблета цинк од 25 мг?

18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас мислам дека се што е повеке од нормално не е добро. Затоа доста е само едното да го пиеш.

А за смоквите.. колку треба да се изеде, па се прави пауза и се продолжува или ???

19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Некаде скоро 30тина смокви имав ставено ама беа баш големки. Ги оставив само една недела во теглата покрај прозорец ама не на директна сончева светлина. и ги изедов сите по ред. Не дека правам пауза, ми се потрошија! :D Не ни знам дали се прави пауза..... Па не знам дали да правам уште една тура. ако ја направам сега си викам кога ќе ми заврши (дај боже да не ми дојде) ќе почнам пак да јадам....
    А ти проба???

20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас 22 имам изедено до сега, знам дека рецептот беше со 40, ама незнам што потоа, до кога се јаде..
    И јас чекам да не ми дојде, денес ми е 33 ден, но со оглед на тоа што немам редовен циклус, и овулацијата ми беше на 27-28 август ке чекам уште една недела да НЕ МИ ДОЈДЕ, а потоа да се надеваме да видиме II :D
    Хаахахааа немам јас таква среќа, ама дури не дојде има надеж.