ТЕМА: Симптоми на бременост

Мислење 01 Фев 2012, 19:46

alexae напиша:девојки доколку може некоја да ме посоветува... Последна менструација имав на 15ти јануари... по завршувањето на менструацијта почнав да чувствувам болки во половината, ги игнорирав се додека не приметив на 12тиот ден од добивањето капка црвена крв.Сега половината веќе не ме боли, но осеќам чуствителни гради и слабо гадење. Следната менструација треба да ми дојде дури на 12ти...Ве молам за совет

Крвта и болките во половината може да се симптом на овулација.
Инаку, штом го пишуваш ова, веројатно си имала незаштитен однос. Почекај да видиш дали ќе добиеш, вака неможе ништо да се знае со сигурност. Мислам дека и да си бремена ти е рано за симптоми.
crazyinlove19

Жолто цветче

14761377
Мислења: 3086
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 01 Фев 2012, 23:37

crazyinlove19 напиша:
alexae напиша:девојки доколку може некоја да ме посоветува... Последна менструација имав на 15ти јануари... по завршувањето на менструацијта почнав да чувствувам болки во половината, ги игнорирав се додека не приметив на 12тиот ден од добивањето капка црвена крв.Сега половината веќе не ме боли, но осеќам чуствителни гради и слабо гадење. Следната менструација треба да ми дојде дури на 12ти...Ве молам за совет

Крвта и болките во половината може да се симптом на овулација.
Инаку, штом го пишуваш ова, веројатно си имала незаштитен однос. Почекај да видиш дали ќе добиеш, вака неможе ништо да се знае со сигурност. Мислам дека и да си бремена ти е рано за симптоми.

Да како и да е ќе морам да почекам ... друго сега нема
alexae

Фем почетничка

00
Мислења: 7
Зачленет: 25 Апр 2010, 15:33

Мислење 02 Фев 2012, 13:47

здраво :) да прашам дали кафенаст исцедок во мали количини е симптом на бременост или на некоја инфекција или настинка ?
Ivana.82

Бело цветче

116
Мислења: 53
Зачленет: 17 Јан 2011, 16:56
Ивана.

Мислење 02 Фев 2012, 19:56

Ivana.82 напиша:здраво :) да прашам дали кафенаст исцедок во мали количини е симптом на бременост или на некоја инфекција или настинка ?

Za bremenost -neznam,nemam iskustvo, no mislam deka e nekoja infekcija, podobro napravi papa test, zasto ako planirate bremenost -normalno treba se da e vo red! :wasntme:
Lori-30

Сино цветче

3721
Мислења: 112
Зачленет: 26 Јан 2012, 23:02

Мислење 03 Фев 2012, 16:28

Ivana.82 напиша:здраво :) да прашам дали кафенаст исцедок во мали количини е симптом на бременост или на некоја инфекција или настинка ?

ако имаш пиено Норлево во изминатиот период , големи се можностите да ти се од апчето
DiPi

Сино цветче

1536
Мислења: 197
Зачленет: 06 Јул 2011, 00:53

Мислење 08 Фев 2012, 01:22

значи вака....стомакот ме боли веке 2 недели и во предниот дел и горе осејкам болки во грбот а и мегу градите ,а со дечкото имавме пред 5 дена не заштитен однос,а тие болки ги имав и пред тоа дали е можно да се симтоми на бременост или е нешто друго ? Многу сум нервозна можеби е тоа затоа што се плашам дека е вистина а го нејкам тоа и мислам на тоа ? :( ве молам помагајтее
brrr

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 08 Фев 2012, 00:58

Мислење 08 Фев 2012, 01:53

brrr напиша:значи вака....стомакот ме боли веке 2 недели и во предниот дел и горе осејкам болки во грбот а и мегу градите ,а со дечкото имавме пред 5 дена не заштитен однос,а тие болки ги имав и пред тоа дали е можно да се симтоми на бременост или е нешто друго ? Многу сум нервозна можеби е тоа затоа што се плашам дека е вистина а го нејкам тоа и мислам на тоа ? :( ве молам помагајтее

немој да се плашиш,ако забремениш по 5 дена не се појавуваат такви симптоми,не е тоа :)
no.name6

Сино цветче

4787
Мислења: 218
Зачленет: 04 Фев 2012, 14:40
Локација: ni na nebo,ni na zemja

Мислење 09 Фев 2012, 04:48

девојки дали во вторта недела,пр ако си трудна може да е едн од симптомите болка на грати ито како пред добиванје да сум и стомаков малку ме боли и само спијам како мрднат одвај чекам да поминат три недели и да правам тест пукнав више....али дотогаш казете ми дали е ова сиптом?страв ме факја
candygirl

Бело цветче

3621
Мислења: 98
Зачленет: 11 Фев 2010, 21:45
[color=#BF0040]Подобро да веруваш и да бидеш разочаран, и да ја одболуваш таа доверба и тоа разочарување, отколку да се сомневаш во нечие срце, кое, ако си му верувал, би било благословено со вистинска верба/color]

Мислење 10 Фев 2012, 00:41

candygirl напиша:девојки дали во вторта недела,пр ако си трудна може да е едн од симптомите болка на грати ито како пред добиванје да сум и стомаков малку ме боли и само спијам како мрднат одвај чекам да поминат три недели и да правам тест пукнав више....али дотогаш казете ми дали е ова сиптом?страв ме факја

За да направис тест доволно е да поминат 14дена од односот, немора да чекас три недели! |-)
Lori-30

Сино цветче

3721
Мислења: 112
Зачленет: 26 Јан 2012, 23:02

Мислење 11 Фев 2012, 02:36

Вака значи,ми каснеше цел декември ми дојде на 1 јаноари и од тогаш до сега се уште немам добиено ,секој ден осеќам симтоми како да добивам ама ништо ни абер,приметив многу ми се отвори апетитов само мислам на јадење и само јадам,стомаков ми е подуен и мачнина осечам од време на време,дали се тоа симптоми на бременост или ?? и пред некој ден седејќи како со нож да ми помина нешто низ стомаков,може да ми е и од нервоза да ми касни со испитиве што ги имав или ќе видиме(ама мене ми е чудно затоа што не свршил во мене се пазиме)..
Последна редакција: mackice на 11 Фев 2012, 03:05; редактирано вкупно 2 пати.
mackice

Сино цветче

102
Мислења: 184
Зачленет: 01 Сеп 2010, 00:00

Врати се на Бременост

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: efimija.t, Lori-30, Skorpi и 7 гости

Site Meter