LELEEEEE.....kolku ne ima sto cekame rezultat ovie denovi , bas se raduvam sto sme site tuka negde, i posakuvam site da se izraduvame inaku ja treba denes da dobijam i nisto,isto me boli stomak pod papokot i polovina, no na momenti nisto ne mi e, a gradi teski i bolni, i bez iscedok!!!no sepak za simptomi mislam da ne se sporeduvate so drugi zasto se e individualno, i jas pravev test 11den i negativen, sega ke cekam da mi kasni dva dena( ako ne mi dojde )i tpgas ke pravam test, i ve sovetuvam site ne pravete predvreme testovi zasto ne pokazuva tocno i toa ve obleva so depresija sto vo slucaj da ste bremeni , ne e dobro za emrionceto strpete se, i pisuvajte rezultati))SREKNO na site
Ilence, napravi sega test, stom ti kasni 6dena ako si bremena sigurno ke ti pokaze i ke znaes!ti posakuvam pozitiven rezultat , napravi test utre sabajle i pisi , pozdrav
Женски пак јас Симптомите полека ми ги снемува,па затоа ќе почекам до кај 1 за тест зашто тогаш треба да добијам па ќе видиме што ќе излезе Сите што чекате позитивно ви посакувам да ви се исполни желбата
И јас сум во жустро исчекување...незнам како да се однесувам, па ќе мора да се стрпам до 30ти за тест. Вака инаку си функционирам нормално, ги занемарувам болките во стомак и половина, сношти дури се напив кетонал, рипав од мост на дримон, , `ревносно` си пушам цигари Но кога ќе помислам дека можеби сум трудна ме фаќа паника бидејќи горенаведеново е тотално недолично однесување за трудница. А од друга страна пак тестот вчера ми покажа негативен па иако беше рано за правење, и беше ефтин и не го направив со прва утринска, сепак ме олабави во поглед на норми на однесување... Инаку кога би дознала дека сум трудна веднаш би ги прекинала сите ризични активности.. Е сега се прашувам, дали во тој временски интервал, од оплодувањето додека покаже поз. резултат на тестот, нешто може да му наштети на ембрионот ???
Лажно негативен резултат може да се појави, посебно пред да доцни менструацијата. Нај убаво е да си почекаш 7 дена откако ќе ти доцни. За тоа дали може да му наштети на ембрионот е различно кај секого, зависи до организмот, како на мајката така и на бебето...А ја мислам дека сите пушачи пушеле додека не знаеле дека се бремени, па се си било во ред со дечињата, само нормално да не се пуши понатаму во бременоста.
ane samo so pozitivna misla, simptomite ostavi gi na strana, eve i ja minative tri dena imav bolki vo stomak, a deneska veke mi ja snema taa bolka, no ne mi doadja utre test ke napravam, taka i ti podobro pocekaj otkolku da napravis rano i da ne ti pokaze tocno pa da se nerviras!!!ti posakuvam isto ko i na sebe...DVE CRTKI!
Devojko batali gi tie losi naviki i poveke misli na embrionot odkolku na sebe! Ne te kritikuvam,ova e najdobronamerno zasto gledas kolku ne ima na sajtov sto placeme da zabremenime! Ako Gospod te blagoslovil so plod, togas i neguvaj go! pozdrav i se najubavo
душичке и јас сум иста докторот ми рече дека тоа не е никаков проблем,а јас 2 и пол год чекам бебе,сепак секој организам е различен дај боже кога ке посакаш бебе одма да го имаш поззз
Здраво на сите! Би сакала да ве прашам? Со мојот дечко имавме незаштитен однос, но тој не сврши во мене, но јас отидов во веце и мочав. Е сега сакам да прашам, значи ако мочам има ли шанса да останам бремена ? Поздрав !
Но и заборавив да кажам дека тогаш ми беа плодните денови, и ми течеше појче бело прање, но сега не ми тече толку !
И јас сум со превртена матка, плус полицистични јајници (како што била и мама па родила ) и докторот ми рече дека ќе немам проблем за зачнување само да пратам овулација и заради положбата на матката да правиме бебе во кучешка поза... Е сега еве ние петти месец се обидуваме, овој месец за разлика од другите го фативме цел циклус, сосе плодни па и неплодни денови, па сега ќе видиме...(еве мене втор ден како ми касни
napraviv test i negativen trebase uste vo ponedelnik da dobijam no uste nisto nema, a tepmperatura 37!!!! veke navistina neznam sto da mislam, no denes e 14ti den, bi trebalo da pokaze.... neznam
мислам дека имам јас некаде наназад пишано, мене ми доцнеше неколку дена, и три теста направив беа негативни, дури после 12 дена доцнење ми покажа позитивен тест може и кај тебе е така не се секираај ,или оди на лекар за да си помирна п.с а температурата и мене ми беше постојано над 37, а дури еднаш-двапати ми падна под 37 ама ете пак бев бремена
Se nadevam deka i kaj mene ke bide taka, zasto od pred dva dena imam i blagi vrtoglavici, i sekogas me boli eden den stomak i dobivam, a sega me bolese tri dena , pa mi pomina pa pak bolka, ....blagodaram na utehava