Dali koristite ili ste koristele nekakva krema protiv strii vo bremenosta? Jas momentalno se mackam so krema za telo od oriflejm , bidejki e pomrsna. Ne ziveam vo mk , a sum slusnala za krema pregmama (ne sum sigurna za imeto) vo aptekite ja ima. Pa ako znaete kazete mi za da i kazam na majka mi da mi donese
jas koga bev bremena kupuvav razni kremi,ama doktorkata mi rece deka najubavo so pavloviceva mast deka e najmrsna,i fala bogu nemam strii
Супер си е темата тука, и јас го поставувам истото прашање , мамиците и трудниците кои имаат позитивно искуство нека помагаат, во тело темата е за оние кои веке имаат стрии како да ги намалат,тука веке зборуваме кога телото е во бременост пред да се појават како да ги спречиме. Влегов во 4 месец и стомачето почна да расте а со тоа и... стричките ке се појават ако не користиме некоја превентива.
Mustela Stretch Marks Double Action е одлична кога се во прашање стриите јас ја користам и навистина има ефект. бидејќи во бременоста се здебелив малку повеќе ми се појавија стрии кои беа огромни и грозни а еве од кога ја користам оваа крема стриите значително ми се намалија инаку малку е поскапичка за разлика од другите но навистина вреди
На почеток се мачкав со Чико мама дона 800 денари го земав од Космо , па со оригиналната павловичева, ми се потроши и таа па еве сега пак сум на Чико.35 недела сум и фала богу до сега не ми се појавиле, али не ја исклучува можноста во овие неколку недели да се појават бидејки највеке се шири мешето.
Jас имав многу стрии кога бев бремена,на цел стомак,ја користев таа Pregnacare ама многу неубаво ми мирисаше и ја прекинав Kога бев летото таму во Mк ја открив Mum Care и таа на Aфродита преубави се,колку се не прозиводи сум пробала и само овие ми помогнаа,ми ги обелија многу стриите
Кремите против стрии треба да се користат уште пред да почнат да се појавуваат стрии, т.е. како превенција за да не се појават.......Јас не се мачкам уште од самиот почеток, ама од кога почна да ми расте стомакот, да..... И како најефикасна формула која до сега ја користеле мајките во мојата околина, ми ја кажаа павловичева маст во комбинација со маслиново масло и неколку капки Д3..... Јас го користам ова, до сега не ми се појавиле, постоечките кои ги имав по нозете некои ситни со користење на оваа смеса, почнуваат да се намалуваат.......
Срека кожата не ми е таква да ми се појавуваат стрии Кóга стомаЧето поЧна да расте поЧнав со маЧкање два пати во денот сабајле и навеЧер и не сум приметила до сега да имаа стрии
Супер, и јас исто немам приметено, ама за секој случај мачкам..... Ама ова што го користиш, не ќе да е од Македонија купено...или грешам????
Cвинска маст му е мајката Kај мене и баба ми и мајка ми со свинска маст се мачкале, ни C од стрии немаат! A можеби е и генетски, зашто ни мене не ми излагаат при нагло дебелеење или слабеење
Точно е дека зависи и од наследните фактори. А свинска маст - и тоа е точно - и ја има и да се купи во аптеки инаку, мајка ми вели, немало да има мирис ако се премива во девет води уште да ми објаснеше какво е тоа премивање....
Во маста ставаш за пример една чаша вода, миксираш 3 минутки, истуриј водата додај уште една чаша и така 9 пати. Од миксирањето станува како крема и нема мирис, тетка ми во бременоста се здебели 30 кг. а нема ни една стрија од свинската маст.
Благодарам на објаснувањето, ќе знам за следната бременост со првава не се поправив којзнае колку, а се мачкав и со бадемово масло (не секој ден додуша) па не ми се направија. Ама за понатаму, ќе видиме
Јас имам многу проблем со стриите од 13та недела многуу почнаа да ми се појавуваат.. користам еуцерин 2 недели иии ствааарно многу помага а и многу убаво мириса, Го купив од зегин 700 ден.
ako ste vo moznost ova da go nabavite od nekade ke bidete prezadovolni,jas sum 5 mesec i stomacheto raste stomakot go chustvuvam premazen i mek mn sum zadovolna ,go zedov od USA,neznam dali tuka go ima nekade ,ako go ima ne dvoumetese prekrasno e. [mod-kirilica:2ll1970b][/mod-kirilica:2ll1970b]
I jas koristam Eucerin maslo protiv strii uste od tretiot mesec od bremenosta i sega zasega nemam nitu edna, 38 nedela sum, a imam genetska predispozicija...mislam deka treba da se prodolzi so nega na kozhata i posle poroduvanjeto za da polesno se vrati vo forma
Еве 14 месеци после породувањето - на стомакот имам стрии - ми се намали, ми се собра, остана мало стомаче - и излегоа стриите. Значи факт е дека се јавуваат, не може да се избегнат, сепак се работи за големо растегнување на кожата на стомакот која неизбежно поминува со раскинување на поткожното сврзно ткиво и останување на лузни, т.е стрии. Е па, фала му на Бога, има едноделни костуми за капење