Форумџика на годината

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Discussion in 'Бременост' started by koritsaki, Aug 30, 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Dali koristite ili ste koristele nekakva krema protiv strii vo bremenosta? Jas momentalno se mackam so krema za telo od oriflejm , bidejki e pomrsna. Ne ziveam vo mk , a sum slusnala za krema pregmama (ne sum sigurna za imeto) vo aptekite ja ima. Pa ako znaete kazete mi za da i kazam na majka mi da mi donese :D

2. nenuska

nenuska Популарен член

jas koga bev bremena kupuvav razni kremi,ama doktorkata mi rece deka najubavo so pavloviceva mast deka e najmrsna,i fala bogu nemam strii

DJURIC likes this.
  3. chicka

chicka Истакнат член

Има во Тело тема за стрии.
    Видете таму....

4. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Супер си е темата тука, и јас го поставувам истото прашање , мамиците и трудниците кои имаат позитивно искуство нека помагаат, во тело темата е за оние кои веке имаат стрии како да ги намалат,тука веке зборуваме кога телото е во бременост пред да се појават како да ги спречиме.
    Влегов во 4 месец и стомачето почна да расте а со тоа и... стричките ке се појават ако не користиме некоја превентива.

Tinaa356 likes this.
  5. Milla9479

Milla9479 Истакнат член

Mustela Stretch Marks Double Action е одлична кога се во прашање стриите јас ја користам и навистина има ефект. бидејќи во бременоста се здебелив малку повеќе ми се појавија стрии кои беа огромни и грозни а еве од кога ја користам оваа крема стриите значително ми се намалија инаку малку е поскапичка за разлика од другите но навистина вреди

malifesent likes this.
  6. DeMelo

DeMelo Популарен член

На почеток се мачкав со Чико мама дона 800 денари го земав од Космо , па со оригиналната павловичева, ми се потроши и таа па еве сега пак сум на Чико.35 недела сум и фала богу до сега не ми се појавиле, али не ја исклучува можноста во овие неколку недели да се појават бидејки највеке се шири мешето.

Attached Files:

7. wolf4e

wolf4e Популарен член

Jас имав многу стрии кога бев бремена,на цел стомак,ја користев таа Pregnacare ама многу неубаво ми мирисаше и ја прекинав :puke:
    Kога бев летото таму во Mк ја открив Mum Care и таа на Aфродита преубави се,колку се не прозиводи сум пробала и само овие ми помогнаа,ми ги обелија многу стриите :)

8. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Кремите против стрии треба да се користат уште пред да почнат да се појавуваат стрии, т.е. како превенција за да не се појават.......Јас не се мачкам уште од самиот почеток, ама од кога почна да ми расте стомакот, да..... И како најефикасна формула која до сега ја користеле мајките во мојата околина, ми ја кажаа павловичева маст во комбинација со маслиново масло и неколку капки Д3..... Јас го користам ова, до сега не ми се појавиле, постоечките кои ги имав по нозете некои ситни со користење на оваа смеса, почнуваат да се намалуваат.......

okcenzi likes this.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Срека кожата не ми е таква да ми се појавуваат стрии :) Кóга стомаЧето поЧна да расте поЧнав со маЧкање два пати во денот сабајле и навеЧер и не сум приметила до сега да имаа стрии :D [​IMG]

10. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Супер, и јас исто немам приметено, ама за секој случај мачкам.....
    Ама ова што го користиш, не ќе да е од Македонија купено...или грешам???? :)

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Не е од Македонија :) Од Германија ама како и да е Корисно е :D :D

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Cвинска маст му е мајката :) Kај мене и баба ми и мајка ми со свинска маст се мачкале, ни C од стрии немаат! A можеби е и генетски, зашто ни мене не ми излагаат при нагло дебелеење или слабеење

okcenzi, MacenceEna and feferona like this.
  13. feferona

feferona Истакнат член

^ И јас го имам слушнато истото, за да нема мирис свинската маст треба да се мати со миксер во вода.

14. Annath

Annath Форумски идол

Точно е дека зависи и од наследните фактори. А свинска маст - и тоа е точно - и ја има и да се купи во аптеки ;) инаку, мајка ми вели, немало да има мирис ако се премива во девет води :?: уште да ми објаснеше какво е тоа премивање.... :|

15. feferona

feferona Истакнат член

Во маста ставаш за пример една чаша вода, миксираш 3 минутки, истуриј водата додај уште една чаша и така 9 пати. Од миксирањето станува како крема и нема мирис, тетка ми во бременоста се здебели 30 кг. а нема ни една стрија од свинската маст.

Ivaphkare, LoOnyD and Annath like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Благодарам на објаснувањето, ќе знам за следната бременост :) со првава не се поправив којзнае колку, а се мачкав и со бадемово масло (не секој ден додуша) па не ми се направија. Ама за понатаму, ќе видиме :)

Mama25 likes this.
  17. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Јас имам многу проблем со стриите од 13та недела многуу почнаа да ми се појавуваат..
    користам еуцерин 2 недели иии ствааарно многу помага а и многу убаво мириса,
    Го купив од зегин 700 ден. :rofl: :rofl: :rofl:

Attached Files:

18. lavica30

lavica30 Активен член

ako ste vo moznost ova da go nabavite od nekade ke bidete prezadovolni,jas sum 5 mesec i stomacheto raste stomakot go chustvuvam premazen i mek mn sum zadovolna ,go zedov od USA,neznam dali tuka go ima nekade ,ako go ima ne dvoumetese prekrasno e.

[mod-kirilica:2ll1970b][/mod-kirilica:2ll1970b]

Attached Files:

• eee.jpg
      eee.jpg
      File size:
      293.4 KB
      Views:
      704
    MMA likes this.
  19. Kejla

Kejla Активен член

I jas koristam Eucerin maslo protiv strii uste od tretiot mesec od bremenosta i sega zasega nemam nitu edna, 38 nedela sum, a imam genetska predispozicija...mislam deka treba da se prodolzi so nega na kozhata i posle poroduvanjeto za da polesno se vrati vo forma

Стефани_5 likes this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Еве 14 месеци после породувањето - на стомакот имам стрии - ми се намали, ми се собра, остана мало стомаче - и излегоа стриите. Значи факт е дека се јавуваат, не може да се избегнат, сепак се работи за големо растегнување на кожата на стомакот која неизбежно поминува со раскинување на поткожното сврзно ткиво и останување на лузни, т.е стрии. Е па, фала му на Бога, има едноделни костуми за капење :)