Форумџика на годината

Телото за време на бременоста - појава на стрии

Дискусија во 'Бременост' започната од koritsaki, 30 август 2010.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да и јас ќе земам обавезно + бадемово и ќе го измешам со павловичева,страв ми е да не испукам..
    А ова убаво ми мириса и не ме чеша веќе кожата и мнооогу ми е мека дури чудна ќе продолжам да го користам мента мента :D

Рано ти е за стрии после 28 недела,а за леков чим е стар ќе се проба...Не се сомневам во старите природни лекови

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I jas od skoro zapocnav da koristam domasna podgotveno maslo od kantarion.Stavam epten malce oti e mrsno,a i da ne mi ostava tragi na oblekata.Posle kozata ne me cesa,a i mekicka mi e.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас додека бев бремена се мачкав само со павловикева таа розевата шое , и немав ни една стрија...
    сега дали е до кожата или до кремот незнам ;)

4. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    изгледа до кожата ќе да е повеке :) а со ова кремиве само ублажуваме ситуација ,јас со првата бременост распукав цела ( а како да не распукаш со + 20 кила ) :P

5. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ќе се надоврзам на Пепита,јас со првото се поправив +30 испукав ама бели стрии не се познаваат многу.
    На стомакот многу малку повеќе на половината и бутовите ама не е страшно.Што значи до кожата е најмногу.
    Еве една другарка спортува малку да се поправи одма стрии и се појавуваат,демек спортиста еластична кожа нема врска,страв ми е да забремени којзнае што ќе и се деси

6. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    леле луѓе и мене ми се појавија стриите ниско испод папокот, кажувајте со што да се мачкам се нервирам многууу. :devil: :devil: :devil:

7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Jaс земав "мента" така се вика средството против стрии и мноооогу сум задоволна,со бадемово масло е

8. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Од кој производител е? Ме интересира за да знам како да го барам, гледам имате пофални зборови за него.

9. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Поим немам на работа сум моментално ај вечер ќе видам и ќе ти напишам обавезно позз

10. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Afrodita25 Ова ментава е некоја српска фирма,пишува произведува Србија и толку...
    Ама еве влегов во 31 и осеќам пецкање надворешно на стомакот,пак чешање,и сува кожа и од ментава кога ставам исто ми е ме смирува само моментално.....Ќе си пукнам од мака,а што и да мачкам друго се исфрлам :@

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Јас ја порачав кремава, другарка моја ја прави и многу ми ја фалеше па ајде викам да го пробам и јас чудово, она дома си ја прави.
    Утре треба да ми ја донесе па ќе ви пишам резултати. Ми се здосади од Еуцеринот на секои 8-9 дена давам по 800 ден .
    http://mojagarderoba.mk/items/kozmetika ... a-za-strii

12. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Почнав да користам Мента, па ќе видиме колку ќе има резултати, сега-засега изгледа е рано за стрии

13. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Aфродитче рано ти е и тоа како,јас сега за сега сум со старите нови нема,од менатава снемав и од мрза не сум купила се мачкам со обично средство некој млека од авон ама ќе купам деновиве уште една таман дур се породам ќе ми стигне.
    330ден ја земав од приватна аптека,а ти?

14. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Од Зегин ја зедов, тука негде е со цената, земав повеќе работи и затоа незнам точно, приближно толку е сегде, имав прашано и во други аптеки

15. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Фала срце за брзиот одговор...не знаев дека во зегин ја има...Кога влегов во зегин ми нудеа се некој со астрономски цени па во приватнава аптека немаше никој и и реков на аптекарката да даде нешто поекономично :lol: да не се мачи да ми "презентира" скапи препарати за стрии.

16. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    јас користам павлодерм и млеко за тело елдена,се мачкам на стомак,гради и на бутовите уште од самиот почеток,до пред некоја недела немав ниту една стрија ама кога влегов во 9 месец почнаа да ми се појавуваат над папокот,прво една две мали па сега гледам ми се прошируваат,не изгледаат многу страшно ама се плашам каков ќе ми биде стомакот после пораѓај :worried: инаку се здебелив 17 кила ама само мешето ми е големо,раце нозе исти ми се :)

17. Aleksandra1977

Aleksandra1977 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    112
    Стриите не се наследни, не се природна појава, туку се резултат на нагло енормно здебелување или како резултат на процес на стареење. Јас со првите две деца немам ниту една стрија, се здебелив само 8 кг во двете бремености, но сега со третово, ме фаќа страв, зашто сум стара и опадната ми е еластичноста на кожата. Инаку, во сите бремености се мачкам со павловичева со ад мрсни капки навечер и глицемиле (за раце) наутро.

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Стриите можеби не се наследни, но дефинитивно е наследен квалитетот на кожата (а и со тоа склоноста кон стрии). Јас имам стрии на задникот уште од средно школо, а никогаш не сум варирала енормно во тежина. Многу сум лесна на создавање на стрии, кај мене 3-4 кила разлика може да значат и нова стрија. Меѓутоа сега за сега со сите овие стрии на бутовите и задникот ептен сум научена да живеам и не ги ни забележувам ама воопшто. А како ќе биде во бременоста којзнае, ништо чудно да испукам како луда, ама кој не оди после на пластична операција еве на! :rofl:

Јас да земам плата па планирам да ја направам онаа кремата со павловичева+АДкапки+витаминЕ+витаминЦ, па се надевам колку толку ќе ме заштити :)

BTW мајка ми имаше енормно зголемување на тежина поради хормони и нема ниту една стрија (кожата и е на мајка и), ама јас сум на тетките по татко ми и по голем газ и по стрии изгледа :)

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас да ви кажам цела бременост немав ниту една стрија, а и стомакот не ми беше многу голем, сите ми се чудеа дека за некој ден ќе раѓам со толкаво мало стомаче, а јас извадив маж од 3.400кг :D и значи немав ни една единствена стрија сите 9 емсеци, на почеток за превентива се мачкав со масло на Еуцерин, за да не ми се појават стрии, се мачкав недела дена и баталив после, ме мрзеше и гледав дека не ми се појавуваат стрии и затоа не продолжив да се мачкам. Е откако се породив, си дојдов дома и после 10 дена кај месе се појавија 2,3 стрии под папокот бледо розеви и ги забележав значи после толку денови, првите денови уште во болница додека бев нема никаква стрија, значи отопсле ми се појавија и ете се мачкам со Еуцерин па би требало до летото за на море да ми се повлечат 8)

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    е јас да ви се пофалам дека кремава од другаркава е навистина добра, кој може нека си порача, неколку дена ја ставам и одма приметив резултати , преубаво ми мириса и многу е мрсна само јас многу ставам па кутивчето ми е до пола, сега ке си порачам повеќе па ќе добијам може и некој попуст .. хаха :)