ТЕМА: Вештачко оплодување

Мислење 13 Сеп 2011, 15:35

http://www.fzo.org.mk/

Тука ги имаш условите за остварување ин витро преку фондот.

Имаш и број на кој можеш да се јавиш и од прва рака да се информираш.

Поззз.
Последна редакција: Ariel на 14 Сеп 2011, 23:59; редактирано еднаш.
Причина: Мислењето беше напишано на латиница
bella80

Фем почетничка

21
Мислења: 2
Зачленет: 28 Јул 2011, 21:23

Мислење 03 Окт 2011, 23:28

здраво на сите.Iмам проблем.4 години сум во брак.пред 3 год имав спонтан абортус.со мене и маз ми е се во ред.Dокторот ми препораца инсминација.Pланирам наредниот месец и во болницата PLODNOST во битола.Dали некоја има искуство во врска со ова и со би ми препорацеле. ;(
stevemila

Фем почетничка

29
Мислења: 28
Зачленет: 24 Мар 2011, 00:29
Локација: strumica
ZIVEJ GO SEKOJ DEN KAKO DA TI E POSLEDEN

Мислење 04 Окт 2011, 14:00

stevemila напиша:здраво на сите.Iмам проблем.4 години сум во брак.пред 3 год имав спонтан абортус.со мене и маз ми е се во ред.Dокторот ми препораца инсминација.Pланирам наредниот месец и во болницата PLODNOST во битола.Dали некоја има искуство во врска со ова и со би ми препорацеле. ;(

ако е се во ред зошто дда одиш на оплодување.. па и еднаш си останала бремена зошто да неможеш повторно
sweet.woman

Зелено цветче

155130
Мислења: 522
Зачленет: 30 Дек 2010, 13:11
ти си почетокот и крајот на мојот живот и мислам дека претходно немав живот додека не те сретнав тебе.......

Мислење 04 Окт 2011, 19:31

sweet.woman напиша:
stevemila напиша:здраво на сите.Iмам проблем.4 години сум во брак.пред 3 год имав спонтан абортус.со мене и маз ми е се во ред.Dокторот ми препораца инсминација.Pланирам наредниот месец и во болницата PLODNOST во битола.Dали некоја има искуство во врска со ова и со би ми препорацеле. ;(

ако е се во ред зошто дда одиш на оплодување.. па и еднаш си останала бремена зошто да неможеш повторно

:worried: мила останав бремена пред 3 години а сега никако да биде.Pотросивме многу пари,и нерви изгубивме секако но ете безуспеснопланиам сега за инсеминација па ме интресира несто поконкретно,процесот кога како сто,колку коста на приватно сакам во PLODNOST битола....позз и кисс :yawn: :*
stevemila

Фем почетничка

29

Мислење 04 Окт 2011, 20:21

stevemila напиша:
sweet.woman напиша:

:worried: мила останав бремена пред 3 години а сега никако да биде.Pотросивме многу пари,и нерви изгубивме секако но ете безуспеснопланиам сега за инсеминација па ме интресира несто поконкретно,процесот кога како сто,колку коста на приватно сакам во PLODNOST битола....позз и кисс :yawn: :*

еве баш ја гледав страницата на плодност на фб, разгледај мислам дека ги пишува цените ;)
http://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0 ... 3097994556
ljubicicaa

Сино цветче

15586
Мислења: 460
Зачленет: 15 Дек 2010, 00:16
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 04 Окт 2011, 23:39

fala mnogu mila ne pisuva cena no ke stapam vo kontakt.kisss
stevemila

Фем почетничка

29

Мислење 12 Окт 2011, 13:01

Здраво на сите,

Веќе долго време не бев пишувала. Би сакала да прашам некој што ќе даде мислење за вештачко оплодување со донатор дали би сте се осудиле со својот сопруг да одите на таа опција. Ме интересира вашето мислење на оваа тема. Мојот сопруг е сега на работа во странство за да започнеме со вештачкото оплодување и мажот ми има проблем со спермата, па за тоа сме поготвени на се. Се подржуваме и двајцата и ја имаме подршката од семејството и сигурно ке одиме на донатор на сперма, само не сме се одлучени во која болница да одиме. Размислуваме дали во ремедика или во плодност во Битола, ама ќе мора некое време да почекаме да се здобиеме финансиски.

Поздрав до сите и се надевам сите кои сме во борба да добиеме потомство дека ќе ја победиме битката со среќа на сите :* :* :inlove: :inlove:
Последна редакција: Ariel на 02 Ное 2011, 22:35; редактирано еднаш.
Причина: Средување на мислењето
nana2112

Бело цветче

4879
Мислења: 68
Зачленет: 03 Фев 2011, 22:49

Мислење 02 Ное 2011, 18:22

Здраво на сите,

Би сакала да дискутираме малку на оваа тема бидејќи во нашата земја има поголем процент на брачни парови кои имаат проблеми за да добијат дете. Како по одминуваат годините се запрашуваме дали имаме проблем и дали е време да преземеме нешто.

Еве јас ја наведов оваа тема бидејќи и јас и мојот сопруг го имаме тој проблем. Во брак сме 7 години и имаме проблем што можеби да не можеме да успееме да имаме бебе бидејќи мојот маж нема воопшто подвижни сперматозоиди. Бидејќи многу се сакаме и се поддржуваме и секако имаме подршка од семејството, решивме да одиме на инвитро со донатор.

Денес бев во фондот и ми кажаа дека и инвитрото со донаторот оди на терет на фондот и сега ја гледав и веб страната на фондот, кадешто има информација дека има ослободување и дека имаш право на 3 бесплатни обиди. Верувајте денеска бев најсреќна на светот бидејќи ми падна голема грижа од грбот. До вчера бев во заблуда бидејќи кога бев на преглед пред една година во една приватна клиника ми рекоа дека донаторот и инвитрото се плаќале на приватно и тоа кошта околу 5 000 евра, па бев малку разочарана.

Затоа од утре почнувам во акција вртење на броеви и да соберам податоци и да одам на прегледи и наскоро да даде господ и јас да се пофалам со радосна вест. Затоа воопшто не се двоумете, вие кои го имате истиот проблем решете се на ваков чекор. Ве поздравувам сите и ви посакувам на сите да успееме :D :* :hug: :hug: :hug: :hug:
Последна редакција: Ariel на 02 Ное 2011, 22:41; редактирано еднаш.
Причина: Средување на мислењето
nana2112

Бело цветче

4879
Мислења: 68
Зачленет: 03 Фев 2011, 22:49

Мислење 15 Јан 2012, 03:37

Јас би сакала само да ви бидам морална поддршка на сите што одите на вештачко оплодување! Бидете храбри, верувајте искрено , мислете позитивно!!! Господ нека ви помага на сите!!!
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Мислење 29 Фев 2012, 00:10

здраво нова сум на форумот и многу ме интересира темата за вестацко оплодување.на мажот ми му бесе диагностицирано азоспермија и единствен нацин да останам бремена е со вестацко.ме интересира дали некој можи да ми објасни колку време трае постапката од поцетокот па се до ембрио трансферот.планирам да одам во плодност и докторот ми преписа микрогинон и супрефакт .дали некој ја има земано оваа терапија?колку пати се оди на контрола кај докторот пред да се изврси пункција и дали ова постапка е болна.фала ви однапред за сите коментари оти стварно многу сум збунета :worried:
pipi86

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 28 Фев 2012, 23:38

Врати се на Бременост

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: efimija.t, Lori-30, Skorpi и 6 гости

Site Meter