sweet25 напиша:Мене малиот ми е многу алергичен, пред неколку дена се исфрли од храна и сега се мисламда земам од Eucerin Omega ама дали да го земам лосионот со 12 % или маст со 20 %.... Минатата зима кога се исфрли ме убедуваше матичната негова дека му е од што му е многу сува кожата иако и тогаш и алергиите имаа влијание , тогаш ми помогна лосионот што го спомнав . Ама сега веќе е многу исфрлен и се чеша, не сум нонстоп до него и не можам да го спречам тоа, и може како рани да ги направи ...па се мислам да не е таа маст појака па побрзо да му делува , дали некој ја испробал за оваа проблематика или па нешто друго ќе ми препорачате ...Чекам ваши мислења
поздрав

Ariel напиша:Знае ли некој каде може да се најде млеко без лактоза?
slavica999 напиша:
Без разлика дали ќе земеш крема од колекциите на Еуцерин, Мустела, Авене за таа намена тие се на природна база и не се кортико. Можеш да пробаш, ама ако веќе си направи рани како што велиш неверувам дека ќе му помогнат. Во такви случаеви помага Адвантан кремата која е кортико или некоја друга слична и мачкаш максимум 3-4 дена во многу тенок слој. За јака алергија се препорачува и терапија од 7-10 дена со сируп Лоратидин или Летизен, Зиртекс....
Добра исто така е и кремата Пантенол или Пенатен откако ќе се засушат раните односно намали црвенилото.
Алергија е, ако не е многу исфрлени не ти делува страшно остави го и само ќе помине. Можеби многу споро али ќе помине. Ако има големи осипи кои го чешкаат многу мачкај го со нешто. Ако матичната не е сигурна одведи го на дерматолог.
sweet25 напиша:И чудно е што негде личат некои ко сипаници , ама тие не се проблем туку другиве големите ко изгореници се

slavica999 напиша:sweet25 напиша:И чудно е што негде личат некои ко сипаници , ама тие не се проблем туку другиве големите ко изгореници се
Дерматитис да не е?? На тоа ме асоцира. Веднаш забрани да пие млеко ако пие и сите продукти во кои има млеко и никако јајца, риба и свинско месо (па дури и малку да има ставено во мељано месо). Ова се продукти кои се големи алергенси и прават така да изгледаат како изгореници. Обично пукаат (неможеме да ги приметиме) и прават така како изгореница да е. Ајде матичен или дерматолог ќе ти каже најубаво откако ќе го види.

causevsku777 напиша:Здраво дали имате некогаш на вашето дете направено алергија од сирупот Бруфен?

causevsku777 напиша:Здраво дали имате некогаш на вашето дете направено алергија од сирупот Бруфен?
Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Shpagetta, tessi и 3 гости