ТЕМА: Бисерчиња

Мислење 29 Јул 2011, 18:54

Во оваа тема може да пишуваме за „бисерчињата“ на нашите најмили, односно нешто што кажале или направиле, а не' насмеало до солзи.
Ariel

Жолто цветче

1832749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 29 Јул 2011, 23:21

Еве од мене најново, вечерва...се спремаме за одмор и ја легнувам да поспие, јас мислам заспала..а таа се врти и ми вика- немој случајно да си ме зафркнала и да не ме разбудиш-дете бе, се секира да не ја оставиме :D
Друга интересна ситуација...одиме кај моите на гости, пред да стигнеме кај нив застанавме на 3-4 места, мм имаше нешто работа и јас веќе почнувам да чурам...и така возејќи мм ми вика-чекај да застанеме ]барем кафе да купиме да не одиме со празни раце...јас веќе видно изнервирана :@ -какво кафе-мафе, вози веќе еднаш...само што сигнавме, уште не се поздравивме, излегува од кола и и` вика на мајка ми-бабо, бабо, татко ми рече да застанеме кафе да купиме, а оваа мајка ми не го пушти- :o :tmi: ме откуца бе, издајца :$
Не ми текнува друго, ако се сетам пак ќе пишам. :)
lolyta777

Жолто цветче

37055296
Мислења: 1589
Зачленет: 12 Јан 2011, 20:54
Слика
Слика

Мислење 30 Јул 2011, 04:29

Ех, кога ја видов темата ми текна на глупостите на мене и на сестра ми...
Тетка ми секогаш кажува како сум ја издавала кога пушела. Ќе иде таа со мене кај една другарка, а баба ми и мајка и на другарката ќе бидат кај нас. И се зезнала другарката да ми рече да не кажувам дома дека пушеле и јас... едно влегување дома: "Бабо, не пушеа, само по 2".
Или исто така, кога пушеле обично треселе пепелта во такви конусчиња од хартија, за да не ги приметат дека пушат. И сме си седеле еднаш во дневна и сум зела јас грисина од маса и сум и рекла на тетка ми: "Тете, ај направи ми и на мене такво за да пушам".
А на сестра ми се сеќавам. Таа мразеше да ја гушкаат, да ја допираат, многу се нервираше. А многу мразеше и неред. И се сеќавам еднаш си седам јас и си гледам телевизија, а на неа и се слоши нешто и се скри во едно ќоше и повраќаше. И одма трчи кај мама и вика: "Мамо, јас направив се ом (лом)"
DAngel

Зелено цветче

961472
Мислења: 921
Зачленет: 19 Мар 2011, 17:49
Локација: Houston, we have a problem :|
Roses are red violets are blue, God made me pretty, what happened to you? :wasntme:
Драги мажи, единствен начин да ја измерите вашата машкост со сантиметри е да ја измерите ширината на насмевката на лицето на вашата девојка! :)

Мислење 30 Јул 2011, 12:36

Моите се на одмор, па немам многу инспирација сега, инаку секој ден има по нешто.

Навечер се трудам да ги легнам до 9 најдоцна, ама ако станале подоцна не им се спие, и тогаш цело време бараат нешто колку да се најдат на муабет, особено вода. А јас не сакам да им се мотам пред очи, зошто цело време ме прашуваат нешто, само колку да не спијат, а да бидам искрена понекогаш и едвај се качувам до горе ако сум премногу уморна. И така јас си најдов идеално решение - ќерка ми си зема вода и за неа и за брат и, кој се уште спие во креветче со ограда, па не може сам да стане и да си земе.

Арно ама еден ден тој претерал со барање вода, а неа и се спиело бидејќи многу рано беше станата. И едно време ми вика од горе: „Мамо, дај дојди више, прибери си го детево, 100 пати станав да му дадам вода!“ :D
Ептен се унезгодив од ситуацијава :D

Ми текна уште една слична ситуација. Ќерката ми е најстара од сите деца во друштво, и знае дека сите треба да ги чува. А многу е одговорна, и стварно ги чува супер, во смисла ако се качуваат по скали ги држи за рака, ги анимира, ако некое почне да прави глупости му вика да престане, а ако не престане одма доаѓа да каже дека има проблем.
Еднаш бевме собрани, и освен тие 3-4 деца на пријатели со кои стандардно се дружиме дојде уште едно. А таа го гледа и вика: „Лелеее, сега уште едно дете имам за чување“ :D .
И викам: „Е добро бе ќерко, ќе ти качиме дневница, не е проблем.“
Ariel

Жолто цветче

1832749

Мислење 30 Јул 2011, 12:39

На пракса во болница јас и другар ми ги редиме инфузиите во магацин облечени со мантили и една стара жена ми се обраќа мене Докторке тука ли се чека за кај докторот? Јас зачудена му одговарам со да, а другар ми надополнува седнети си Госпожа хахаха сега ќе ве примиме и си седна жената да чека :D :D :D
pupi.girl

Жолто цветче

747346
Мислења: 1893
Зачленет: 21 Јул 2011, 22:34
Локација: Monte Carlo

Мислење 30 Јул 2011, 12:56

Братучед ми кога беше помал седеше кај нас и требаше со кола да идеме негде и кога се запна детево сооблакајка те наплавиме, сооблакајка те наплавиме. Мајка ми му вика ќути не збори така и детево пак.
И мајка ми му вика го*ца да ручаш. И он вика не сакаш го*ца да ручаш (така викаше за се, со Ш на крај наместо со М), и ние му викаме зошто не сакаш, он вика многу се мусни те ми се слоши. :rofl: :rofl: :rofl: Ние се превртевме од смеење :rofl: .

Друг пат се шетавме низ населба и гледаме автобус и викам ај да не идеме пешки ке се качиме за до дома. И му викам трчај, викај да не чека, ке ни избега. И детево трча ме тегне и вика чекај, чичко чекај. И стигнуваме до автобус и детево уште вика :D . И јас му викам добро добро го фативме не викај веке :D .
martinuska

Жолто цветче

20301440
Мислења: 1981
Зачленет: 01 Јул 2010, 14:51
Don't get confused between my personality and my attitude.
- My peronality is who I am .
- My attitude depends who you are !

Мислење 31 Јул 2011, 05:17

Внука ми пред некое време таман да побара нешто од нејзините тие и викаат
-Ке купиме ако даде Мара пари. Не купуваме Мара не дава пари ( мара е името на газдарицата кај што работат)
Пред некој ден газдарицата ги викнала итно братот и снаата на работа за некои сметки па тие ја земале и малата. И пошто и паднало незгодно на жената зошто ги викнала надвор од работното време ја зела внука ми додека тие работат таа да ја занимава. И рекла газдарицата на внука ми
-Сашка сакаш ли да одиме на продавница сладолед да ти купам?
А оваа рекла
-Нее нема сладолед Мара не дава пари :D :D :rofl: :rofl:
Братот и снаата слушнале од канцеларијата и срам им било да излезат

Еве и една моја. Во забавиште имавме приредба а јас бев мноогу талентирано и интелегентно дете (додуша многу немирно). Требаше да ја играме Снежана и таа учителката мене ми даде два реда од некое смотано џуџе а на една друга роднина што и е намерно или ненамерно и ја даде Снежана да ја игра. Таа улога е многу голема за едно девојче од забавиште а плус роднината нејзина што беше и остана глупа ко сајла. А јас пуста желба за Снежана од пробите цел текст на Снежана го научив. Почнува приредбата. Еден микрофон за Снежана еден за џуџињата да си го менуваат. И на сред претстава Снежана го заборава текстот. И тука влегува силна матна Кикирикче преправена во џуџе го зимам другиот микрофон и на цел глас се дерам
-Како поминавте денес на работа е текстот мори Сањоо ама така и треба и на тебе и на учителката што оти си и внука таква убава улога ти дава, а не гледа оти си глупа да ја научиш :D
Цела сала родители аплауз од сите страни :clap: јас се чувствував ко ѕвезда а мајка ми сирота од срам излезе надвор. Ај она излезе ама учителката после пред родителите срам и беше да се покажи :@
Така ти е учителке да кога си имаш работа со КИКИРИКА
kikikikirika

Зелено цветче

418120
Мислења: 682
Зачленет: 17 Јун 2011, 05:16
TAKE ME AS I AM OR WATCH ME AS I GO

Слика

Мислење 31 Јул 2011, 22:21

Шетаме еден ден на Водно со децата, и од таму се подаваат три крави. Малиот мој, кој и не беше така мал, тогаш имаше речиси 3 години ги гледа и возбудено почнува да вика: „Лелееее мамо колку големи кучиња!“
Ariel

Жолто цветче

1832749

Мислење 31 Јул 2011, 22:36

Е баш интересна тема..
Пред некој ден во Охрид на плажа имаше родители со малечко дете, и му вика Мамо мене ми се јади, а воедно врвеше една жена шо продаваше Крофни и ја викнаја жената и таја му вика на малото: Шо сакаш да има во крофната? и то му вика Кечап :) ..мајка му и татко му да се мочат од смеа..ние со другарките не можевме да застаниме од смееење! :lol: :lol: :lol: :rofl:
Adi888

Жолто цветче

31993310
Мислења: 2326
Зачленет: 23 Ное 2010, 00:13
Локација: Enjoying on the sun ! :)
J jus't want to be the girl you talk about, the only one you couldn't live without, to be the one who makes your heart beat crazy and for you to say to your boys ღ"ShE's mY bAbY"ღ

Мислење 31 Јул 2011, 22:40

Јас сеуште немам деца, ама затоа имам внук (од сестра ми), Филип кој мислам дека вреди за 1000000 деца. Многу е немирен и темпераментен, нема газе да седне, а и многу знае да не насмее. Еве неколку случки...

КОга прави бељи, нема од нас д никого страв, па мора да го плашиме со нешто. Јас немам со што, па му викам ќе ти го викнам циганов што живи под мене да те земе и да те однесе кај децата негови што се многу прљави и мирисаат. И за едно чудо се заплаши. И слагаме еднаш по скали, го среќаваме соседот од доле. И тој му вика на Филип колку си пораснал, и тргна да го штипне. А Филип па почна да плаче и да ми вика -Тетооо не ме давај на циганов молим те мириса...а зашто е овој циган??? Јас секако се усрамив, на дете мора некој тоа да му го каже за да го рече. ;)

Обожава да пее, па со што ќе најде глуми пеач. Пее со лажици, со телефони, пенкала... со што не, а омилена песна му е Е море куме златен, курот ти изгорееее...

ИНаку еве некои и од неговите глупави фрази кои ги учи не знам од каде: Глупава жено, Пичке досадна, место жити мене вика Жити тебе, Да ми го јадеш кукот дрвен... и уште мноооооогу други
:D
woow

Сино цветче

5434
Мислења: 140
Зачленет: 16 Јун 2011, 22:08

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: tessi и 3 гости

Site Meter