ТЕМА: Бисерчиња

Мислење 23 Јан 2012, 15:15

После лажгата дека Дедо мраз и донесол кукла и и ја оставил под елка и си отишол бидејки мора да оди кај другите деца да им однесе подароци прашање

Мамо како отошол Дедо Мраз во Џамбо да ја купи куклава :lol:
Belisima

Сино цветче

2510
Мислења: 144
Зачленет: 13 Мај 2010, 15:10

Мислење 10 Фев 2012, 07:26

Mалава наша сега се учи на нови зборови и се повторува,има еден цртан филм Dora the Explorer можеби и вашите деца го гледаат,и таа Dora зборува англиско-шпански,и нашава кога ке дојде некој дома му вика Ola чичо,Oља мама,и вика грасиаз,фала,ние си пукнавме од смеење :lol:

A пред некој ден ја гледавме нејзината крштевка и стигнавме до делот в црква нели кога ја мијат со вода,и кога го виде попот и почнат да трчат и вика O ноу мама,лук,о ноу :rofl: :rofl:

A и секогаш кога е мочана вика O ноу моче,џоа моче-мочана :D
wolf4e

Жолто цветче

13181270
Мислења: 1972
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 24 Фев 2012, 04:46

Имам едно палаво внуче 3 год...и еден ден седевме на сонцето со него и како низ пушка ми вика
- Ти Ивана имаш дечко?
- Не! - викам јас.
- Па не се секирај бе и мама нема!
Незнаев дал да се смеам за мајкаму, или да плачам за мене што ме зеза едно 3 годишно бубаче дека немам дечко.
IvanaMkd

Жолто цветче

23791991
Мислења: 3159
Зачленет: 29 Јан 2012, 01:15
Локација: Во неговите мисли...
Сеедно ми е , што тажно се случува во моето срце... јас го сакам животот!

Слика

Мислење 29 Фев 2012, 21:20

Кога бев мала наместо муабет викав "ај да правиме мубет" :D
Smurfette.M

Сино цветче

8246
Мислења: 364
Зачленет: 13 Сеп 2011, 11:06
Локација: Во неговото срце...
Слика

Мислење 29 Фев 2012, 22:50

Ова е бисерче од синчето на другарка ми.
Малечкиот гледал цртан филм со Пинк Пантер и и викал на мајка му:
-Гедај мамо, Пинк Пантел има опашка отпозади, а јас од наплед! :lol:

Мојата ќеркичка е шоу програм и се живо впива како сунѓер.Бидејќи золвата е во блажена состојба, постојано зборуваат како ќе роди бебе. А пак мене ме слушнала како викам дека нема да раѓам второ додека не земам решење на работното место. И минатиот пат ја земале свекорот и свекрвата од градинка и свекрва ми и викала:
-Знаеш ли дека тета уште малку ќе му роди братче на П....?
-Знам. И мене мама ќе ми роди.-мојата малечка.
-Па и треба да ти роди, јас не знам што више чека.-свекрвата
-Па решење чека бе бабо. :rofl: :rofl: :rofl:
Минатиот пат ќерка ми гледа цртан филм на Кидс Ко со Соник и Маник (цртаниот е нешто од типот SF) и го прашува татко и:
-Тато, знаеш ли ти кој ги родил Соник и Маник?
- Не бе сине, кој?
-Па мајка им бе тато |( -направи ваква фацичка, демек колку си прост.А мене ептен смешно ми падна, ми текна на сцената од К15:

Мајсторе, абе јас знам шо му е на автобусот - расипан е!
Gea

Зелено цветче

36001525
Мислења: 747
Зачленет: 07 Јан 2011, 01:54
Слика

Мислење 06 Мар 2012, 03:45

Вчера бев да го земам внук ми од училиште и како што си е редот го прашувам како го поминал денот и што научил тој ден.
Одговорот негов со една ваква фацичка |(
Леле тете па и ти, што ќе научам на наставничката можам професија да и бидам :D

Внук ми сезнајкото си мисли ако знае да чита и пишува може професија да биде :geek:
bittersweet

Зелено цветче

14622127
Мислења: 542
Зачленет: 28 Ное 2010, 06:30
Локација: where the sun almost always shine`s
Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

Мислење 09 Мар 2012, 23:20

Дојдоа кај нас едни пријатели со малото кое само што тргнало во школо и се погоди дома да е и чичко ми. Го пашуваше чичко ми, малиов како му се вика наставничката и испадна да е школски со неа и му вика на шала ако не ти пише 5ка да ја поздравиш и да и кажеш дека ќе и ги скршам забите. Отишла нареден ден мајка му да го земе од школо и ја пречекала наставничката. Малиов, ни две ни три и рекол на наставничката, ве поздрави еден ваш пријател и рече ако не ми пишете 5ка ќе ви ги скрши забите. :D
Srekicka

Жолто цветче

14871231
Мислења: 1494
Зачленет: 14 Мај 2010, 19:01
Слика

Мислење 10 Мар 2012, 19:16

Мојата керкичка има 1 год.и 4месеци...и како и сите деца обожава животинско царство,вчера го отвара чоколатцето и се падна сликичка со пингвин и јас и кажувам дека тоа е Пингвинче....
После ја прашувам да ми повтори што е тоа,и ми вика пиче,пиче :lol: :D :D
vickyy90

Сино цветче

3798
Мислења: 184
Зачленет: 27 Ное 2011, 14:50

Мислење 23 Мар 2012, 06:16

Деновиве учениците од второ одделение учеле за одговорност со примери од екологијата.
Учителката: Деца кој е одговорен ако не е чист градот?
Сите се мислат не знаат да одговорат и една попаметна река: Груевски е крив учителке.
И сите почнале да викаат Груевски е крив. Учителката им рекла дека не може ако не е чиста училницата Груевски да биде одговорен ама деца како деца , цел час за секоја работа викале Груевски е крив.

Скриен текст: покажи
Прво ми падна смешно ама после си мислам, зар на ова дереџе дојдовме и децата да се замараат со политика :(
bubemconia

Фем почетничка

2421
Мислења: 34
Зачленет: 10 Авг 2010, 17:04
ZA DA GO OSTVARIS SVOJOT SON PRVO TREBA DA SE RAZBUDIS

Мислење 15 Апр 2012, 22:03

Леле ова е свежо.....
Внук ми кој за 10 дена ќе пуни 4 играле фудбал со татко му пред зграда ,а иначе татко му игра спортска ..Кога завршиле со играта малиов му се врти на татко му и му вика -"Тато ај јави и се на мама и прашај ја да види на телетекст колку е нашиот резултат.. :rofl: :rofl: :rofl:
Скриен текст: покажи
Срце мало бе..Слушнал види на телетекст колку е резултат и тој си помислил дека и нивниот резултат ќе го има на телетекс.. :D :D :D :D :D :D :D
Alesii

Сино цветче

135706
Мислења: 426
Зачленет: 19 Фев 2012, 17:41

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: tessi и 4 гости

Site Meter