ТЕМА: Детето - ЕДИНЧЕ

Мислење 15 Јул 2011, 01:36

Јас за среќа не сум единче и не би можела да си го замислам животот без брат ми! :)
Разгалени се, научени дека сите ќе им угодуваат, дека ќе одат по нив... уффф во клас имам едно дете, единче е и незнае за зборот ДЕЛБА или ДОГОВОР. Не бре брате, како ќе каже он така треба да биде, епа неможе :) Многу се разгалени, и уште сега знам дека јас ќе имам најмалку 2 деца :$ Нема да чувам дома разгалено дете.. не не :D
cvetce93

Сино цветче

9163
Мислења: 329
Зачленет: 23 Јан 2011, 23:53
Не го исмејувај тој којшто поради љубовта ја загубил гордоста, туку тој којшто поради гордоста ја загубил љубовта. <3

Мислење 15 Јул 2011, 02:25

Уште сум единче и се би дала да остане цел живот така, ама ете дури сега ке имам нешто уште не знам дали ке е брат или сестра ама у главном не можам да го смислам. и уште немам чувство дека ке има уште некој во кукава. баш и не го сакам :devil: . не знам како ке се привикнам :@
martinuska

Жолто цветче

20301440
Мислења: 1981
Зачленет: 01 Јул 2010, 14:51
Don't get confused between my personality and my attitude.
- My peronality is who I am .
- My attitude depends who you are !

Мислење 15 Јул 2011, 02:31

Леле Мартинушка како можеш да мислиш така? :worried: Па тоа ќе има крв како твојата. Знаеш ли што значи да имаш брат или сестра покрај себе и колку е убаво чувството?
Hipica

Виолетово цветче

60739561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 15 Јул 2011, 02:34

да точно се е до тоа како ке го воспитаат..
WomanInRed

Жолто цветче

76878
Мислења: 1115
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 15 Јул 2011, 02:37

Hipica напиша:Леле Мартинушка како можеш да мислиш така? :worried: Па тоа ќе има крв како твојата. Знаеш ли што значи да имаш брат или сестра покрај себе и колку е убаво чувството?

Не знам што значи...Сама сум...Единче. Не можам да знам. Се надевам дека е убаво чувството, многу поубаво од ова моментално што го имам ;( . И сама си викам дека сум лоша и злобна ама тоа е...Разочараноста си го прави своето.Ама да сме живи и здрави па ке видиме што ке биде за некој месец
martinuska

Жолто цветче

20301440
Мислења: 1981
Зачленет: 01 Јул 2010, 14:51
Don't get confused between my personality and my attitude.
- My peronality is who I am .
- My attitude depends who you are !

Мислење 15 Јул 2011, 08:10

martinuska напиша:Уште сум единче и се би дала да остане цел живот така, ама ете дури сега ке имам нешто уште не знам дали ке е брат или сестра ама у главном не можам да го смислам. и уште немам чувство дека ке има уште некој во кукава. баш и не го сакам :devil: . не знам како ке се привикнам :@

Martinuska и јас сум единица, ама се би дала да не е така. Кога ќе ти дојде приновата во семејството, верувај дека ќе го/ја сакаш најмногу на свет и нема да ти се испушта од рака. Не биди толку размазена, отвори си го срцето. Па голема си 18 години, зар така да размислуваш. Ајде само позитивно и радувај се на бебчето. :)
nena2010

Жолто цветче

1371790
Мислења: 1650
Зачленет: 21 Дек 2010, 16:04
So when we meet as friends,my heart will break again
If that's how the story ends, then I can't understand....

Мислење 15 Јул 2011, 14:51

cvetce93 напиша:Јас за среќа не сум единче и не би можела да си го замислам животот без брат ми! :)
Разгалени се, научени дека сите ќе им угодуваат, дека ќе одат по нив... уффф во клас имам едно дете, единче е и незнае за зборот ДЕЛБА или ДОГОВОР. Не бре брате, како ќе каже он така треба да биде, епа неможе :) Многу се разгалени, и уште сега знам дека јас ќе имам најмалку 2 деца :$ Нема да чувам дома разгалено дете.. не не :D

До родителите е , како ке го воспитаат детето.
И јас сум единче но се нервирам кога некој ке рече сите единчиња се разгалени.А не е така, јас не сум воопшто разгалена.Ако згрешам нешто ме казнуваат, не добивам се што сакам (веројатно и не заслужувам) но тоа е тоа.
LGBT

Сино цветче

2356
Мислења: 169
Зачленет: 12 Јул 2011, 16:32

Мислење 15 Јул 2011, 15:54

Лелеее искрено децата кои немаат сестра или брат ги жалам...родители некогаш нема да ги има..и тоа само ќе остани..незнам мојот живот без сестрами не би бил ист ми се чини...секогаш кога ми е тешко таа е тука до мене...можеш да има милион другарки ама сепак како шо ќе ти се најди сестрата или братот во животот нема никој да ти се најди
Ulata

Сино цветче

9138
Мислења: 369
Зачленет: 19 Апр 2011, 16:55
Локација: Во светот на бајките
Вистината е вистина дури кога никој не верува во неа
Лагата е лага дури и кога секој верува во неа

Мислење 15 Јул 2011, 23:05

Имам пишувано на оваа тема, и еве сега пак ќе пишам. Но, сега малце поинаку.
Јас сум една. Многу ми е тешко сама. Мојот дечко е исто така еден. Моите деца нема да имаат 1ви братучеди, оние најблиските. И замислете уште да го оставам детето единче.
Sunshine88

Жолто цветче

275104
Мислења: 1139
Зачленет: 26 Мар 2010, 00:47
Трофеи: 1
Слика
Let love come naturally if it's forced it's not real people have issues excepting what's NOT meant to be

Мислење 24 Јул 2011, 13:23

Прво да кажам дека не би се сложила со тоа што повеќето луѓе го тврдат. Дека единците МОРА да бидат разгалени или себични итн. Прво, познавам деца единци и не, не се ниту себични ниту разгалени. Прво се си зависи од начинот на воспитување. Се подразбира дека кога си единец сета љубов родителите тебе ти ја посветуваат, меѓутоа и не мора да значи дека подоцна истите деца ќе бидат размазени. Како што реков, се си зависи од начинот на воспитување.
Јас не сум единка, имам сестра и покрај тоа што ми е и сестра, она ми е и најдобра другарка иако е помала од мене и понекогаш знаеме да се скараме. :)
Поздрав до неа :* :hug:
MilanoGirl

Сино цветче

14469
Мислења: 413
Зачленет: 23 Јун 2011, 19:59
* When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: tessi и 4 гости

Site Meter