ТЕМА: Детски подводник (kid keeper)

Мислење 18 Дек 2011, 16:23

Ова одамна го има, не е од сега. Имам јас од снаа ми, уште од првото дете пред некои си 6 години. Ама не би го користела, не ми се допаѓа воопшто. Баш како куче да шеташ, а не дете. Ма ќе се кичмам ако треба, ама не го користам. Мислам дека нема да му направам услуга на детето со ова, напротив. Само ќе си заоди, јас нема што да го врзувам. А за излегување, колички има фала Богу, има кај да го ставам кога ќе се умориме и двајцата :)
Annath

Жолто цветче

21653422
Мислења: 3529
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 18 Дек 2011, 21:00

Јас за син ми имав ваков каиш на Кико и да ви кажам искрено многу работа ми заврши во периодот кога син ми заодуваше.Овие каиши се многу практична работа и се одобрени од ортопедите затоа што со нивна помош децата подобро и побрзо учат и одржуваат рамнотежа.Втора позитивна работа е тоа што на мајката/таткото не им е свиткана кичмата и слободно можат да одат (оние кои не заодувале дете не знаат колку е тоа тешко и болно).Јас го благословувам тој што ги измислил каишите и здравје боже и за ќерка ми ќе ги користам и баш ми е гајле на кого како тоа ќе му изгледа!!!
AIT

Сино цветче

469640
Мислења: 446
Зачленет: 20 Јан 2011, 17:40
Слика

Мислење 19 Дек 2011, 05:28

Како помошник за проодување не би го користела, на пазарот има многу подобри работи за таа намена, фазата на проодување е кратка, а болките во кичмата се само потсетник дека не е лесно да се биде родител ;)
Слика

Од друга страна надвор од домот ако е син ми темпераментен (читај немирен, непослушен) би го користела без размислување, децата кога ќе си ги пронајдаат ноџињата :lol: трчаат со брзина на светлината, доволно е секунда невнимание и да ти побегне, да излета на улица, да се загуби во гужва, всушност и таа е намената на подводник да може слободно да шета детето а да не ти побегне.

Живеам во 6 милионски град, често гледам деца на подводници, секогаш сум мислела дека родителите исправно постапуваат ставајќи ги децата на подводник, значи се грижаат за сигурност на своето дете.
Не еднаш ми се случило да останам заглавена во некој шопинг центар, а тука се сите огромни, поради загубено дете, а вообичаена практика кога ќе се загуби дете е да се направи lockdown, додека не се пронајде детето, ете тие родители ако имале подводник немало да им се загуби детето.

Споредбата со куче стварно не ми е јасна, ако е во ред да се стави подводник на куче за да не побегне, нели таа му е и намената, тогаш зошто не е во ред да се стави на мало дете кое не разбира дека ако истрча на улица ќе погине? :?:
bittersweet

Зелено цветче

14622127
Мислења: 542
Зачленет: 28 Ное 2010, 06:30
Локација: where the sun almost always shine`s
Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body.

Мислење 19 Дек 2011, 05:34

rossonerka напиша:Модата стигна и кај нас па видов шетаат дете и со подводник. Иако навистина не знам дал е тој точниот збор, бидејки подводник е каивчето со кое се шетаат кучињата, но ова е речиси идентично само кај деца.
И мене ми личи како да шеташ куче, а не дете :tmi:
Не знам колку е практично и дал е практично, ама вака на око е грдо :^)
Си го фатил за ремче детето и како куче одиш да го прошеташ.
Можеби вака размислувам зашто само го гледам а не ги знам практичните примени на подводникот за деца.
Визуелно не изгледа убаво.
Слика
Слика

Па мамички и идни мајки дали ви се допаѓаат овие подводници и дали би купиле и со нив би го шетале вашето дете.
Ако ви се допаѓаат зошто?
Ако не ви се допаѓаат пак зошто? :)
Слика
Слика
Слика

Прв пат вакво нешто видов во Англија и искрено и јас го имав истото мислење. Меѓутоа газдарицата каде што живеев ми опиша дека се поголем е бројот на деца што исчезнуваат а прибидејки англичанките се доста против абортусите околу себе шетаат со рој деца, тоа е единствена шанса да ги задржат околу нив. Кога ке размислиш така изгледа практично но зависи за кого како.
mamas

Фем почетничка

3128
Мислења: 16
Зачленет: 14 Дек 2011, 20:50
Seuste ne mi pagja na pamet nisto :-)))))))

Мислење 19 Дек 2011, 06:33

Hие имавме вакво,ама им го оставивме Mакедонија за братучед ми,инаку керка ми беше заоодена кога и го купивме,и многу го сакаше,и бараше да и го ставиме,едноставно сакаше да си трчка ваму таму,и само ке и го ставевме и си се чуствуваше џоа сама се шета,трчка никој не ја држи :rofl:

A кога бевме во Cингапур на аеродром,знаете ли како не гледаа лугето?
Kако да сме паднати од Mарс :^) :D
Eден храбар дури дојде и не праша
A што е ова? Kако за куче изгледа?

Aбе куче не куче,важно таа си го сакаше,и за нас полесно,и за неа,а во количка некој спомна можеш да си го ставиш,камо срека нашава да седеше,воопшто не седи :|

Tоа што го постави битерсвит многу и помогна за заооди,а овај подводник не за таа намена
wolf4e

Жолто цветче

13181270
Мислења: 1972
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 24 Јан 2012, 21:40

Lola-M напиша:Вакво чудо имам дома за кучето.Значи, подводник имам, сега уште дете фали :D ...
Па, еднаш детето, еднаш кучето на шетање.И така...еднаш дете,еднаш куче...може и да се збунам,па на детето да му кажам- фуј тоа! :lol:
Шала на страна, ова ми е кретенизам!

ЛЕЛЕ СЕ ИЗНАСМЕААВ И ТОА МНОГО СИ ПОЛИВ СОКОТ ОД РАКАТА :rofl: :lol:
иначе и мене ми изгледа тоа глупо ако скаш дететода го учиш да оди ке го држиш з рака и готоово толку ли е комплицирано? :lol:
rozy

Сино цветче

9438
Мислења: 264
Зачленет: 22 Јул 2011, 10:01
Локација: in the sky
Uvek postoje dva mišljenja, moje i ono pogrešno!

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: tessi и 4 гости

Site Meter