ТЕМА: Избори за убавина за деца

Мислење 09 Јан 2012, 14:35

Најубаво дете? Пф, тоа кутрото цело изнаредено со накит, три кила шминка, вештачки гради и задник, вештачки заби... врка нема што му се случува. Башка што добар дел од американците се ретардирана маса, на крај краева мислам дека мајките се тие кои си лечат комплекси. Ко да им треба некаква потврда за нешто, те дали нивното дете е ‘‘најубаво‘‘ или дека таа се трудела или едноставно и фали некоја даска во главата.
Секое дете е посебно и убаво а мајчината љубов дефинитивно не (треба да) се покажува на таков начин. Се покажува со (што би рекле) вадење на вистинскиот пат, ценење на вистинските вредности, а не некакво идиотско такмичење.
И како што знаеме, секое дете е табула раса. Битно е во каква околина живее и што му се ‘‘сервира‘‘ - тоа влијае на понатамошниот развој.
На децава со вакви родители им нема спас.
SABAH

Бело цветче

2230
Мислења: 64
Зачленет: 05 Јан 2012, 15:21
adversus solem ne loquitorСлика

Мислење 09 Јан 2012, 16:48

Srekicka напиша:Едно од најбаналните ТВ шоуа, а воедно и едно од најгледаните - "Toddlers and Tiaras" секојдневно шокира. На ова видео е прикажано едно од девојчињата кои се натпреваруваат – Алана која мајка и ја нарекува „дива кралица“.

Мајката на Алана постојано ја дозира со енергетски пијалаци, а дали гестикулациите на девојчето се резултат на истите, проценете сами.

Ќе ни извините на речникот, ама ова е една од по болните работи кои сме ги виделе, а мајкава е невиден „дибек“!

!

превземено од crnobelo.com

:x :x :x

само што сакав да го ставам ова кога го видов се згрозив ова е една искомплексирана мајка која наместо сама да шетни по некој козметички салон ако успее колку толку да се среди таа го мачи детенцето.додуша најпрво и треба еден добар психијатар а на детенцето некој што ќе го научи на нормално и правилно однесување.па уште ако добро разбрав тоа рече оти тој пијалокот што го пие ја тера да се смее и не знам уште што.кратко ја тера да реагира како возрасен човек кога користи дрога.а за однесувањето немам коментар.јас имам ќерка од 4 години и не можам да ја замислам во текво издание.како што видов не само алана туку и останатите девијчиња пиеа нешто не знам што за да бидат весели и да имаат енергија.жалосно е што никој не реагира на тоа пред се организациите за заштита на правата на децата.секое дете има право на здраво и нормално детство а ова е се само нормално не.мене фала богу ме држи уште паметот.и објаснив на ќерка ми дека моите шминки можи да ги користи кога ќе биди возрасна а сега единствено од шминка смее да стави лабело и сјај на уста.
dimoska

Фем почетничка

1925
Мислења: 41
Зачленет: 17 Авг 2011, 23:11

Мислење 09 Јан 2012, 19:54

Се гледа оддалеку дека мајката е дебил кој лечи сопствени комплекси, туку жално за детето...
MSkorpionka

Жолто цветче

11961095
Мислења: 1114
Зачленет: 04 Фев 2011, 17:36
Локација: Плутон
Слика

Мислење 11 Јан 2012, 16:31

SABAH напиша:Најубаво дете? Пф, тоа кутрото цело изнаредено со накит, три кила шминка, вештачки гради и задник, вештачки заби... врка нема што му се случува. Башка што добар дел од американците се ретардирана маса, на крај краева мислам дека мајките се тие кои си лечат комплекси. Ко да им треба некаква потврда за нешто, те дали нивното дете е ‘‘најубаво‘‘ или дека таа се трудела или едноставно и фали некоја даска во главата.
Секое дете е посебно и убаво а мајчината љубов дефинитивно не (треба да) се покажува на таков начин. Се покажува со (што би рекле) вадење на вистинскиот пат, ценење на вистинските вредности, а не некакво идиотско такмичење.
И како што знаеме, секое дете е табула раса. Битно е во каква околина живее и што му се ‘‘сервира‘‘ - тоа влијае на понатамошниот развој.
На децава со вакви родители им нема спас.

Кога веќе се спомнува најубаво дете мене лично и моите две анѓелчина а и кое било детенце да го видам најслатки ми се насабајле кога ќе станат од спиење онака поспани преслатки се :lol: а со кило шминка на нив мене лично ми изгледаат грозно.
dimoska

Фем почетничка

1925
Мислења: 41
Зачленет: 17 Авг 2011, 23:11

Мислење 12 Јан 2012, 00:41

Го погледав последното видео, коментарите би ми биле многу слични на се што веќе беше напишано.

Се прашувам само во каква личност ќе се развие тоа детенце кога ќе созрее и ќе свати дека како пресуден фактор за нејзиниот физички изглед се гените на онаа личност која се кажува како нејзина мајка.... дека She will never be a queen
Лошо воспитување, лоши манира, никаква култура и предвидлива иднина на детето
danichap

Сино цветче

1687801
Мислења: 394
Зачленет: 26 Јун 2011, 15:00
Локација: On Top Of The World
KEEP FIGHTING FOR YOUR DREAMS, AS LONG AS THERE IS BREATH THERE IS HOPE.
NEVER GIVE UP! NEVER GIVE IN! NEVER SURRENDER!
NOW IS THE TIME TO STAND POWERFULLY AND POSITIVELY AND KEEP MOVING TOWARD YOUR GOALS
Absolutely unfuckingfassbar amazing

Мислење 16 Фев 2012, 19:30

Слика
погледнете кој и` е идол на малава во случај да не се сеќавате на аутфит-ов.
Скриен текст: покажи
Слика

Pretty Woman...озбилно?

Ја не ги сфаќам Американциве и закониве нивни, стварно...

“Дерат“ со дебели казни за пиратерија, а за детскава проституција, нигде ги нема.

Не сфаќам, може и до мене е...ама

ова не е убаво дете...ова е болест

Слика

tessie

Жолто цветче

769395
Мислења: 1221
Зачленет: 11 Ное 2010, 19:20

Мислење 16 Фев 2012, 20:32

Овие избори воопшто не ми се допаѓаат.Многу ми е болно ова и после се чудиме зошто децата израснуваат со 300 комплекси.Имам гледано неколку вакви емисии и останав ваква :o Девојчиња од 4 годинки одат во солариум,им прават маникир и педикир,3 тона шминка и фризури како за Виенски бал,а кога ќе изгуват следи корнење на коси.Дефинитивно големо Не за ваквите избори :)
tessi

Сино цветче

11581
Мислења: 269
Зачленет: 10 Фев 2012, 20:44

Мислење 18 Фев 2012, 17:54

Srekicka напиша:Леле и јас го имам гледано неколку пати и поглупаво нешто не сум видела. Не ми се верува до каде може да отиде човечката глупавост, за што?-за ништо. Еб*ти наградата круна и пехар. Не можев да гледам кога плачеа девојчињата додека им ги тегнеа косите, ги шминкаа, ги тераа да играат и уште па едната мајка и вика, ако не го изведеш тоа што го вежбаше добро на сцена, ќе те тепам. :o :o Дете од 5-6 години да го мачкаш со креми за самоптемнување, да го шлакаш со пудра и нападна шминка, уметаци на коса, и уште што ти не :x :x :x

Исто.. чат-пат гледам и се чудам.. :^) На мали дечиња (дури и бебиња) им ставаат крема, пудра, шминка и што уште не.. Ми изгледа многу глупаво. :| Сеуште се мали за шминки и такви глупости! :x
MaCa-J

Сино цветче

5526
Мислења: 454
Зачленет: 05 Авг 2011, 23:43
Ja stvarno neznam shta ochekujesh od mene, al mozhesh dobiti samo autogram. ;*

Мислење 11 Мар 2012, 11:16

Поглупаво нешто од овие изборивее АМИН!!Многу греота за децата.Тие ок,врска си немаат што се случува,ама кај им е умот на тоа мајките ?? :fubar: :swear: Не се свесни дека даваат тоолку пари за многу глупава работа.Сигурно барем половина од мајкиве како деца биле малтретитирани исто вака...Ама кога ке ги видам децана..100 кила шминка,вештачки заби,некој фустанчиња безвезни,па и вештачки гради :o :tmi:
MissElly

Бело цветче

295
Мислења: 91
Зачленет: 05 Јан 2012, 22:34
Локација: На борба против турците..
ПОМАЛИТЕ НЕШТА,СЕ СЕКОГАШ НАЈСЛАТКИ :)
Слика
Слика
Слика
Слика

Мислење 11 Мар 2012, 11:51

Инаку прочитав дека награда изнесува од 100$-500$ во зависност на натпреварот и имаше една мајка која кажа дека таа троши над 2000$ за спемање на нејзината ќерка бог да чува за 500$ што не ќе направат -.-
Cookiemonster

Сино цветче

5617
Мислења: 105
Зачленет: 27 Јул 2011, 17:27
Smile is the most beautiful thing you can do with your mouth :)

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: tessi и 5 гости

Site Meter