Ја сакам мајка ми најмногу на светот и многу ја почитувам.
Глеадјќи ја сега како спие, му благодарам на Господ што ја имам, што ми е таа мајка. Господе чувај ми ја!
Настрана од тоа што ми е мајка, таа е прекрасна како личност и јас многу и се восхитувам.
Мирна, смирена, праведна, добра, со свое јас и цврсти ставови, личност со свои принципи, гордост и достоинство, советник, но и критичар. Нејзините совети секогаш биле најискрените и најдобрите, тоа што ми го кажала секогаш така излегло, таа е најсмирената личност на светот - и во најтешкото знае да остане смирена и да не испаничи и да даде поддршка, таа е пример за личност, пред се’, а потоа и пример за мајка.
Мојата мајка е борец. Таа е една од најхрабрите личности што ги знам. Секогаш била наша најголема поддршка и не’ охрабрувала. Дури и во најтешките мигови успеа да остане храбра и силна и да не потклекне, туку цврсто се’ да издржи и да продолжи напред, иако со скршена душа, но со крента глава. И покрај сите тешкотии и соочувањето со една од најтажните работи во животот, иако срцето се’ уште и плаче, таа не дозволи ние да го видиме тоа и никогаш не искажува тага пред нас, за да не ни е уште потешко. Знам како и е, нејзините солзи ме болат најмногу од се’. Иако не покажува, знам како се чувствува.
Вечно и сум благодарана за се’ што прави за нас, да не беше таа ќе беше тешко нас.
Мамо, те сакам најмногу и алал да ти е за се!