Точно како што кажа Ариел, не е исто секојдневно и кога врбата ќе роди грозје.
Повеќето девојки кои пишуваа на темава не пишуваат од лично искуство.
Јас тврдам дека одговорен родител, пожртвуван работник и посветен домаќин НЕМА ШАНСИ секојдневно да шета.
Толку ретко имаме 5 минути за себе што ми изгледа налудничаво да ги поминам без детето.
Понекогаш се прашувам дали само јас неможам да се организирам и во само 24 часа да сместам 10 часа работа, перење, пеглање, пазарење, подготовка на ручек, пишување домашна, учење, средување на куќата, англиски, багминтон, роденден на другарчее ...
кога и кажав на мајка ми дека запишав втор факултет ме праша дали можеби денот го продолжиле на барем 36 часа

, алудирајќи ми на тоа дека ќе ме изедат обврските
Кога детето ќе се роди светот се менува.
Потребите на детето се приоритет.
Ниту едно уживање, патување, одмор не е целосно ако ви недостига детето ( грижата ќе ви излезе низ нос).
Еве на пример во нашето друштво сите деца се од прилика на иста возраст, па сите дружби ги организираме во пакет со децата. Не поминала Нова година без нив, ни слава, ни именден, ни викенд.
Но тоа нема да биде вечно... гледам по моите.
Сега кога моите родители немаат обврски кон нас (не дека немаат во буквална смисла) не поминуваат викенд во Скопје, се дружат, шетаат .
И уште нешто, никогаш не бев зависна од никого околу обврските околу детето, ни за бањање, ни за успивање, ни за учење, ни за чување. Немаше лигавење. Јас ја родив, си има родители, и ќе си ја чуваме. Баба, дедо, тета се за тогаш кога тие ќе изразат желба да бидат со детето .... нашето дете не е ничија обврска освен наша.
А и да ви кажам, мењам 5 искачања во диско, ресторан , за едно добро кафе со пријатели и тоа по дома со се деца, кучиња, мачиња, сите на куп.