ТЕМА: Кога родителите секојдневно шетаат сами...

Мислење 31 Јан 2012, 19:42

Искрено, не знам баш колку таа некоја била во диско со бебе, па кој воопшто ќе те пушти да влезеш со него или во ташна го скрила?! Глупости.
femina90

Жолто цветче

1659813
Мислења: 3582
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 31 Јан 2012, 19:48

Кога јас би била во брак барем еднаш месечно би излегла некаде со ММ, без разлика на тоа колкави деца имам. Мислам дека тоа е голем фактор за успешен и срекен брак. Да се има време за излегување за дружење со друштво. А да седам јас дома сама со деца а ММ да биде излезен вечерно време со другарите нема шанси. Или и двајцата дома или и двајцата надвор. :wasntme:
creshicka

Жолто цветче

1573994
Мислења: 1438
Зачленет: 30 Мар 2011, 00:19
Локација: На Јупитер, на едно дрво.
It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along...

Мислење 05 Фев 2012, 13:23

искрено јас од секогас сум го сакала друствениот живот па заради тоа и го одржував.. не со претерување но секогас имав време за да пијам кафе со пријателките, или да излеземе со мојот сопруг функциониравме прекрасно..се осекав слободно , модерно.. керка ми веке имасе 11 год ние излагувавме .. ги гледавме како се движат работите низ градот .. во какво време ке излегува за некое време насата керка.. ....... :) но пред 2 години се ислеивме од македонија.. ;( :( не можете ни да претпоставите колку ми фалесе мојот живот мојот урбан живот.. моето кафе со пријателите во град.. со мајка ми со сите мили.. станав депресивна.. бев по цел ден дома .а ни 40% не им обркав внимание на моите деца.. бесе секој ден се исто досадно .. се осекав како куценце кога го затворат дома излеземе сите заедно да убаво е заедно.. но ми фалесе животот сто го имав.. оваа го писувам најискрено..без да се бламираме и да се правиме соврсени домакинки.... секој ден пагав во депресија ме нервирасе домакинството сто го водев ме тросесе по 24 саата по цел ден дома.. постојано со децата, керка ми исто се Чуствувасе така, веке бесе влезена во тие год кога излавасе веке без нас.. сите бевме наелектризирани.. и се каравме..знаци?????? ZAKLUCOK?? на секој му е потребно излегување со пријатели .. забавен живот. дури и мојата керка ми спомна мам ми недосасувас ти.. таа мајка во македонија .. секогас насмеана , дома средено.. и се тие работи овде не си истата лицност. знаЧи немојте да мислите. дека браЧниот живот и мајЧинството треба да .. ве затворат дома и така правите срекно семејство?? нееее. функциониранјето .. секој по малку со својата слобода .. ги прави лугето срекни верувајте.. секогас кога сте нерасположени.. тажни поѕвонете на пријателката сто се немате видено излезето од дома средете се .. Чуствувајте дека сте усте убава згодна млада..кога ке се вратите дома за само тој 1 саат сто сте излегле.. на детето ке му ја вратите целата љубов.. сто сте ја напуниле и целата енергија тоа ке биде задоволно.. и сите срекни ;) P.S сега сум усте во странство . поминаа кризните години поЧнав да функционирам и тука .. нее како со старите пријателки но животот е тоа.. :*
avita

Бело цветче

989
Мислења: 72
Зачленет: 17 Мар 2011, 11:00

Мислење 05 Фев 2012, 18:13

femina90 напиша:Искрено, не знам баш колку таа некоја била во диско со бебе, па кој воопшто ќе те пушти да влезеш со него или во ташна го скрила?! Глупости.

Не кажувам од памет. :^)
Ако на мајката не и` е гајле, на обезбедувањето или на келнерите ќе им е гајле?
Напротив, бебето беше атракција за сите околу. :fubar: Мајката обожава да шета, па си го носи бебето секаде по неа.
girl.23

Жолто цветче

11851537
Мислења: 1768
Зачленет: 02 Јул 2011, 12:09
"Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo."

Мислење 05 Фев 2012, 18:17

Немам деца и не знам каква ќе бидам кога ќе ги имам,ама мислење да си кажам... :D
Не гледам причина зошто да не шетаат родителите?! И моите шетале кога сум била мала, баба ми ме чувала. Убаво е да се има дете тоа е ок, да му се посветува внимание, да се поминува време со него, да се игра, да се гушка, мази, пази....Ама со доаѓање на детето не значи дека родителите треба да заборават дека имале живот претходно и да запостават се друго, дома да се затворат! Децата кога се мали и онака порано си легнуваат, убаво е тогаш мажот и жената да си посветат време на себе и да си го поминат како што сакаат. Мене ми е многу убаво кога ќе видам брачни парови си излегле и си шетаат, некогаш сами, некогаш и со детето. Си идат по кафиња, вечери, концерти...Па не е страшно ни ако жената сама излезе со другарките понекогаш, на кафе или во кафиќ. Што има врска? Не велам јас постојано да го прави тоа, сепак не е исто со и без дете, ама па не значи ни дека треба да се запусти и само за детето да живее.

Заборавив... :D
Не кажувам од памет.
Ако на мајката не и` е гајле, на обезбедувањето или на келнерите ќе им е гајле?
Напротив, бебето беше атракција за сите околу.

И кај нас има тоа. Познавам мајка што едногодишното дете си го водеше по кафиќи. И не само таа што ја познавам, и други има. :)
Danilela

Жолто цветче

808434
Мислења: 1836
Зачленет: 03 Мар 2010, 02:45
Слика

Мажот неможе ниту да замисли, колку жената може да измисли!!!

Замисли да ја замислиш замислата на замислениот замислувач кој замислено замислува замислени работи!

Мислење 05 Фев 2012, 23:41

Мислам дека малку избегавме од темата. Никој не оспорува дека повременото шетање е добро, но темата е насловена „Кога родителите секојдневно шетаат сами“, па да се држиме до неа.
Ariel

Жолто цветче

1832749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 11 Фев 2012, 11:10

Точно како што кажа Ариел, не е исто секојдневно и кога врбата ќе роди грозје.
Повеќето девојки кои пишуваа на темава не пишуваат од лично искуство.
Јас тврдам дека одговорен родител, пожртвуван работник и посветен домаќин НЕМА ШАНСИ секојдневно да шета.
Толку ретко имаме 5 минути за себе што ми изгледа налудничаво да ги поминам без детето.
Понекогаш се прашувам дали само јас неможам да се организирам и во само 24 часа да сместам 10 часа работа, перење, пеглање, пазарење, подготовка на ручек, пишување домашна, учење, средување на куќата, англиски, багминтон, роденден на другарчее ...
Скриен текст: покажи
кога и кажав на мајка ми дека запишав втор факултет ме праша дали можеби денот го продолжиле на барем 36 часа :D , алудирајќи ми на тоа дека ќе ме изедат обврските

Кога детето ќе се роди светот се менува.
Потребите на детето се приоритет.
Ниту едно уживање, патување, одмор не е целосно ако ви недостига детето ( грижата ќе ви излезе низ нос).
Еве на пример во нашето друштво сите деца се од прилика на иста возраст, па сите дружби ги организираме во пакет со децата. Не поминала Нова година без нив, ни слава, ни именден, ни викенд.
Но тоа нема да биде вечно... гледам по моите.
Сега кога моите родители немаат обврски кон нас (не дека немаат во буквална смисла) не поминуваат викенд во Скопје, се дружат, шетаат .
И уште нешто, никогаш не бев зависна од никого околу обврските околу детето, ни за бањање, ни за успивање, ни за учење, ни за чување. Немаше лигавење. Јас ја родив, си има родители, и ќе си ја чуваме. Баба, дедо, тета се за тогаш кога тие ќе изразат желба да бидат со детето .... нашето дете не е ничија обврска освен наша.

А и да ви кажам, мењам 5 искачања во диско, ресторан , за едно добро кафе со пријатели и тоа по дома со се деца, кучиња, мачиња, сите на куп. :D
sanjaeva

Зелено цветче

885419
Мислења: 766
Зачленет: 03 Фев 2011, 01:37

Мислење 14 Фев 2012, 19:50

Ariel напиша:Мислам дека малку избегавме од темата. Никој не оспорува дека повременото шетање е добро, но темата е насловена „Кога родителите секојдневно шетаат сами“, па да се држиме до неа.

да знам дека малку се избега од темава ама дадов претходни коментари таквите .. не се заслужни .. ни муабет за нив да се прави камо ли да се оттвара тема . животот ке им врати како бумерагн а тие нема да бидат спремни за нисто бидејки од мајЧинството не знаат нисто освен сто ги :fubar: само го родиле.. позз
avita

Бело цветче

989
Мислења: 72
Зачленет: 17 Мар 2011, 11:00

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter