ТЕМА: Однос татко - ќерка

Мислење 07 Мај 2010, 23:07

Каков е вашиот однос со татко ви? Дали е секогаш покрај вас кога ќе ви треба помош? Дали му кажувате за вашите случки, дешавки, љубови? Ве советува, бодри или куди?
Мојот однос не е е ни приближно каков што јас би сакала да е. Значи ретко кога некој корисен совет ми дал; понекогаш ме омаложува, ме споредува со другите и кажува како сум неспособна да се снајдам во животот и ред други зборови кои многу ме болат али се навикнав да живеам со тоа. Мајка ми е онака неутрална никогаш не ме брани ама барем не ми ни вика.
Па девојки се надевам дека вашиот однос е мнооогу подобар од мојов. Поззз :*
angie

Сино цветче

18281
Мислења: 388
Зачленет: 20 Ное 2009, 01:13

Мислење 07 Мај 2010, 23:14

Pa nemam ni jas nekakov koj znaj kakov odnos so tatko mi nemam ni nekoja blizina onaka ponekogas ok ponekogas ne e ok taka bese porano a sega bideki raboti vo stranstvo go gledam 2-3 pati godisno i tolku, po nekolku dena taka da nemame mnogu vreme za kavgi. A i koga sum bila malecka sum nemala nekoja blizina so tatko mi bideki retko koga bil doma postojano po rabota i taka. I pokraj site greski sto gi ima napraveno sprema nas i majka mi sepak toj mi e tatko vakov ili takov.
sweety.86

Сино цветче

1712
Мислења: 162
Зачленет: 18 Мар 2010, 16:44
Поразите се куси одморалишта....за следните Победи !

Мислење 07 Мај 2010, 23:16

И јас немам посебен однос со татко ми... И ретко го гледам, а и кога ќе прозбориме не можеме да се разбереме. Никакви работи не му доверувам, ниту на него, ниту пак на мајка ми. И о.к ми е вака, не сакам да ме замараат со прашања.
RainBow

Црвено цветче

6676901
Мислења: 9798
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Wear the old coat and buy the new book."
Слика

Мислење 07 Мај 2010, 23:18

odnos tatko -kerka. koga site tatkovci na svetot bi bile kako mojot togas bi nemalo losi mazi. iskreno ke vi kazam mojte se razvedeni i tatko mi ne gleda. zamislete nekoj ke kaze deka sekogas decata gi zema majkata no ne tuka bese obratno majkata koja ve rodila ve ostaila i se pripaga na tatkoto.
gledana sum kako kapka rosa na dlanka od tatko. prva menstruacija, prvo prsluce, prva ljubov, prva potreba od ginekolog se znae za se me ima svateno i me podrzuva vo se dali bilo fakultet rabota ili bilo sto. duri denovive raskinav 5 god. vrska a tatko mi e tuka da mi bide ramo za placenje i da me posovetuva.
znaci jas imam samo najnajnaj ubavi zborovi za mojot tatko i svativ deka i tatko moze da gleda deca zarazlika vo mojov slucaj kaj sto majka mi ne se javila 15 god. da prasa dali sme zivi.
karak

Жолто цветче

18921902
Мислења: 2390
Зачленет: 11 Апр 2010, 18:09
понекогаш и празниот лист кажува многу
Слика

Мислење 07 Мај 2010, 23:29

karak напиша:odnos tatko -kerka. koga site tatkovci na svetot bi bile kako mojot togas bi nemalo losi mazi. iskreno ke vi kazam mojte se razvedeni i tatko mi ne gleda. zamislete nekoj ke kaze deka sekogas decata gi zema majkata no ne tuka bese obratno majkata koja ve rodila ve ostaila i se pripaga na tatkoto.
gledana sum kako kapka rosa na dlanka od tatko. prva menstruacija, prvo prsluce, prva ljubov, prva potreba od ginekolog se znae za se me ima svateno i me podrzuva vo se dali bilo fakultet rabota ili bilo sto. duri denovive raskinav 5 god. vrska a tatko mi e tuka da mi bide ramo za placenje i da me posovetuva.
znaci jas imam samo najnajnaj ubavi zborovi za mojot tatko i svativ deka i tatko moze da gleda deca zarazlika vo mojov slucaj kaj sto majka mi ne se javila 15 god. da prasa dali sme zivi.

Bravo za tvojot tatko sekoja cest na isklucocite kako nego :clap:
sweety.86

Сино цветче

1712

Мислење 07 Мај 2010, 23:30

karak напиша:odnos tatko -kerka. koga site tatkovci na svetot bi bile kako mojot togas bi nemalo losi mazi. iskreno ke vi kazam mojte se razvedeni i tatko mi ne gleda. zamislete nekoj ke kaze deka sekogas decata gi zema majkata no ne tuka bese obratno majkata koja ve rodila ve ostaila i se pripaga na tatkoto.

Благословена си. Камоли јас да можам да му се доверам за нешто и сакам да знам дека што и да правам дека зад мене ќе се моите родители да ме бодрат и подржаваат. Ми треба нивниот совет али ете почнав да се навикнувам да живеам со тоа. Али сепак секогаш ме погаѓаат неговите попувања и вреѓања, а сакам да станам имуна на нив :(
angie

Сино цветче

18281

Мислење 07 Мај 2010, 23:31

Јас пак со татко ми имам многу подобар однос него ли со мајка ми, што би се рекла татина маза :) А и со оглед дека сум единица, моите ме размазиле ептен, особено татко ми, така да немам за што да се пожалам. Инаку би сакала и вие да го имате тој однос што јас го имам со татко ми :worried: Некако пробајте да ги подобрите односите, пробајте да им се доближите. Знам моја блиска другарка имаше исто проблеми со татко и, се си идеа контра, но почна она да не се замара многу многу и да им придава значење на расправиите, да не му возвраќа на секој коментар што и го упатуваше па некако се подобрија и сега односите им се ОК, мноооогу подобри од порано. Пробајте и вие некако, доколку е можно да се среди, јас не би можела да дадам некој конкретен совет, но сепак би ви посакала среќа. И баш ме чуди што пишавте токму односот со татко ви не ви е баш најдобар, зашто општо познато е дека ќерките се многу поблиски со татковците а синовите со мајките, но сепак секоја фамилија, своја политика. Позз
Miss-Perfect

Сино цветче

408
Мислења: 368
Зачленет: 04 Мај 2010, 09:39
Слика
Слика

Мислење 07 Мај 2010, 23:36

Miss-Perfect напиша:Јас пак со татко ми имам многу подобар однос него ли со мајка ми, што би се рекла татина маза :) А и со оглед дека сум единица, моите ме размазиле ептен, особено татко ми, така да немам за што да се пожалам. Инаку би сакала и вие да го имате тој однос што јас го имам со татко ми :worried: Некако пробајте да ги подобрите односите, пробајте да им се доближите. Знам моја блиска другарка имаше исто проблеми со татко и, се си идеа контра, но почна она да не се замара многу многу и да им придава значење на расправиите, да не му возвраќа на секој коментар што и го упатуваше па некако се подобрија и сега односите им се ОК, мноооогу подобри од порано. Пробајте и вие некако, доколку е можно да се среди, јас не би можела да дадам некој конкретен совет, но сепак би ви посакала среќа. И баш ме чуди што пишавте токму односот со татко ви не ви е баш најдобар, зашто општо познато е дека ќерките се многу поблиски со татковците а синовите со мајките, но сепак секоја фамилија, своја политика. Позз

eeeee Miss-Perfect sum se potrudila mnogu pati i so ubavo i so kavga ama ne odi i sum se pomirila so toa sega sme onaka ok, a od bliskost nemame ni B no toa e jas sum naviknata na toa, nikogas ne me vregal ne me karal ednostavno covekot ne cuvstvuva nekoja golema obvrska deka tatkovstvoto nosi svoja tezina i odgovornost isto kako majcinstvoto. Sekogas cel teret bil na majka mi.
sweety.86

Сино цветче

1712

Мислење 07 Мај 2010, 23:44

И ние знаеме да седнеме да направиме онака асален муабет али тоа е премногу ретко. Тој мисли со тоа што ми дава покрив над глава и храна си ја обавил својата должност како татко.
angie

Сино цветче

18281

Мислење 07 Мај 2010, 23:45

sweety.86 напиша:
Miss-Perfect напиша:Јас пак со татко ми имам многу подобар однос него ли со мајка ми, што би се рекла татина маза :) А и со оглед дека сум единица, моите ме размазиле ептен, особено татко ми, така да немам за што да се пожалам. Инаку би сакала и вие да го имате тој однос што јас го имам со татко ми :worried: Некако пробајте да ги подобрите односите, пробајте да им се доближите. Знам моја блиска другарка имаше исто проблеми со татко и, се си идеа контра, но почна она да не се замара многу многу и да им придава значење на расправиите, да не му возвраќа на секој коментар што и го упатуваше па некако се подобрија и сега односите им се ОК, мноооогу подобри од порано. Пробајте и вие некако, доколку е можно да се среди, јас не би можела да дадам некој конкретен совет, но сепак би ви посакала среќа. И баш ме чуди што пишавте токму односот со татко ви не ви е баш најдобар, зашто општо познато е дека ќерките се многу поблиски со татковците а синовите со мајките, но сепак секоја фамилија, своја политика. Позз

eeeee Miss-Perfect sum se potrudila mnogu pati i so ubavo i so kavga ama ne odi i sum se pomirila so toa sega sme onaka ok, a od bliskost nemame ni B no toa e jas sum naviknata na toa, nikogas ne me vregal ne me karal ednostavno covekot ne cuvstvuva nekoja golema obvrska deka tatkovstvoto nosi svoja tezina i odgovornost isto kako majcinstvoto. Sekogas cel teret bil na majka mi.

Душичке ако не иде тогаш комуникацијата, остави како што е. Незнам јас што совет би можела друго да дадам. Како и да е, он утре повеќе ќе се кае за тоа, за секој пропуштен миг, пропуштена прегратка и разговор, за сета не подарена љубов, ти имаш живот пред тебе, утре ќе си имаш и своја сопствена фамилија така да таа празнина, да речам, ќе се пополни, додека за нив доаѓа старост и незнаат утре што ги чека, можеби ќе дојде ден ќе треба ти да го гледаш... Незнам како така размислуваат, неможам да сфатам навистина :worried: Само се надевам и ти посакувам на тебе и на сите други да ви се подобри односот, друго не би знаела што да кажам :worried: Поздравче :f:
Miss-Perfect

Сино цветче

408
Мислења: 368
Зачленет: 04 Мај 2010, 09:39
Слика
Слика

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter