ТЕМА: Однос татко - ќерка

Мислење 29 Ное 2011, 00:20

Од кога знам за себе мојот татко,секој ден откако ќе се врати од работа при нашата прва средба да ми ја бакнува раката...неговиот изговор е,те учам да бидеш дама! И секогаш рацете му мирисаат на чисто.
Ете тоа си е татко ми...морав ете да кажам,зошто пред малку си дојде дома и го направи токму тоа. Забележав колку ми влегло во навика тој негов ритуал,што веќе не го ни забележувам како чуден и посебен.
Нели е мангуп?! Ете зошто имам нереални очекувања од мажиштава,оваа мајка ми била среќна мома,а кога ќе и го кажам тоа,ми вика,да,да,збори ти така,фрлил чорапи онаму,весниците ги оставил,се нешто му смета,кај и да е влакна на ушите ќе почнат да му растат! :D
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 29 Ное 2011, 00:37

Нашиот однос-коректен.
Ме кара за оценки, за учење, ако покасно се вратам дома, ако не си собирам по мене и други ситници.
Он е тој кој ми ги има измислено надимаците и од ден на ден се во поголем број!
Се зезаме по дома ама не сме како другари да кажеш.
Го фаќаат некои периоди малце :x ама таков е.
Сеа не влечка по ручеци со сестра ми, ни готви. :D
spellbound

Зелено цветче

1187607
Мислења: 851
Зачленет: 01 Дек 2010, 11:45

Мислење 05 Јан 2012, 13:25

Татко ми ми е како пријател,знам дека никогаш не би ме изневерил и би ме прекажал.
Тој ми го посакува најдоброто.
Сака да завршам нешто да си имам школо,ме кара за оценки и за тоа кај и да одам со ум да одам.
До сега секаде сум пуштена,се ми има дозволено (се разбира во рамките на моите граници),ме има подучувано и ми има совети давано :)
Кога му кажав дека имам дечко..СЕ РАСПЛАЧЕ :lol:
Си го сакам татичко,за мене тој е најдобар :hug:
Ammy.Lee

Жолто цветче

1085639
Мислења: 1224
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 05 Јан 2012, 15:19

одличен каков што треба да биде
s.t.e.f.a.n.j.a

Сино цветче

3813
Мислења: 366
Зачленет: 04 Јан 2012, 22:06
Локација: Во дневната на креветот
ЕДНА МИНУТА ТАГА ТИ ОДЗЕНА 60 СЕКУНДИ СРЕЌА

Мислење 07 Јан 2012, 14:52

Застарен, примитивен, чуден, никогаш не разговарал со нас (децата), сомничав во способностите наши, неподдржувач...уф, со самото тоа што побарав ваква тема на форумов за да имам каде да го оставам бесот од вчерашната расправија кажува каков ни е односот, немаме однос.... браво за сите татковци различни од овој мојов
raffa

Бело цветче

181
Мислења: 52
Зачленет: 14 Мар 2011, 11:53

Мислење 07 Јан 2012, 23:17

Нормален...имам и брат но кај нас во семејството јас сум поблиска со татко ми, а брат ми е поблизок со мајка ми....иако сум мажена сепак го почитувам и сакам...секогаш кога сум во невоља тој ми помага, се разбира доколку тоа не можам да го решам со мојот сопруг....
rebeca

Бело цветче

280
Мислења: 76
Зачленет: 21 Авг 2011, 00:20

Мислење 08 Јан 2012, 10:58

татко ми јас си го сакам имаме добар однос но постојано ми вика за отцените зошто сум имала 4? зошто не петка
епа толку сум знаела што е сеа иначе јас често се инетам и постојано се караме ама и постојано се шалиме :)
Special.Someone

Зелено цветче

228173
Мислења: 516
Зачленет: 22 Авг 2011, 10:57
Локација: Far away from here...
Кога на љубовта ќе и дојде крајот, слабите тагуваат, енергичните брзо пронаоѓаат нова, а паметните веќе од одамна си имаат резерва.

Мислење 15 Јан 2012, 02:57

Татко ми го сакам најмногу на цел свет!!!!!!!!! Страшно ми недостига ;( тој беше светлина на мојот живот. Секогаш ме учеше на најубавите вредности во животот, ме тешеше кога ми беше тешко, ме учеше да размислувам позитивно, да не се плашам од ништо. Јас и тој бевме посебно поврзани , со поглед се разбиравме... Ми ја покажуваше светлата страна на животот, ме учеше да се радувам на мали нешта, никогаш не ме форсираше за ништо, јас бев таа која се нервираше ако добијам послаба оцена а тој секогаш ми велеше дека не е важна оцената, да се опуштам и да го пуштам мозокот на пасење. Имаше многу доверба во мене и јас гледав да не го разочарам. Многу бев поврзана со него и ден денес постојано го споменувам зошто остави силна трага во мене...ме учеше да уживам во животот зошто животот е краток... и навистина за него беше краток ;( .... после неговата смрт многу повеќе се зближив со мајка ми.
ANGEL1

Сино цветче

3268
Мислења: 155
Зачленет: 21 Дек 2011, 23:44
Локација: Vo cetvrtata dimenzija na mojata fantazija
Слика
OSTAVETE TRAGA....NAJDLABOKIOT KOPNEZ NA COVEKOVOTO SRCE E POTREBATA DA ZIVEE ZA CEL POGOLEMA OD SEBE.

Мислење 04 Фев 2012, 23:46

Не постои кај мене. Само трауми и белези.
Грозно е да знаеш колку лесно некој се откажал од тебе. Некој чија крв тече во твоите вени, некој чиј физички особености си ги наследил.
Да немаш кому да му кажеш тато.
Грозно е кога во цело друштво зборат за тоа како ги галат татковците, како имаат татко-најдобар другар.
Грозно е кога некој ќе отвори ваква тема а тебе инстантно како некој да ти ја распарал утробата.
Грозно е кога ќе фатиш дечко, а немаш храброст да објасниш зошто не го спомнуваш.
Грозно е кога нема со кој да разговараш за тоа колку те боли односот што го немаш со татко ти.
Грозно е што некои луѓе не сфаќаат колку те боли таа тема.

А најгрозно е, што сеуште чекаш да се појави од некаде, после една деценија...
Noemi

Зелено цветче

903807
Мислења: 789
Зачленет: 07 Апр 2010, 20:16
Локација: Next to my highest aspirations
“The secret of success is to do the common things uncommonly well.”
— John D. Rockefeller

Мислење 05 Фев 2012, 00:28

Mојот татко и јас. Iскрено мојот татко и јас не сме многу блиски како сто сакам да сме. Tаткоми е строг цовек секогас ни викал но тоа го правел за насе добро.цесто ми вика па седеме со недели скарани но знам дека не е така лос како сто изгледа и прави. Nакратко тоа е ни мн добро ни мн лосо од 1 до 5 јас сум на 4. Iако од секогас сакав да е како мој другар брат но сепак е о. Cовек во години како сто годините се така и он. Gоспод да ми го цува и он и мама :)
girl-miri

Жолто цветче

312165
Мислења: 1224
Зачленет: 19 Окт 2011, 16:28
You can never make the same mistake twice...because the second time you make it,it's not a mistake,it's a choice.
ЖЕНСКОТО СРЦЕ е БОГАТСТВО за личноста која знае да го ПРОЦЕНИ !!!

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter