ТЕМА: Односот мајка-ќерка

Мислење 11 Фев 2010, 22:42

Незнаев каде да ја сместам темава...некако не ми е за во категорија брак ниту пак дом....повеќе е за семејство...ама администраториве нека ја префрлат слободно кај треба :)
Епа вака ме интересира да го пишете вашиот однос со мајките, колку сте блиски со нив, дали ги споделувате тајните, барате совети и слично. Гледам тука има и повозрасни кои имаат ќерки па нека кажат за нивниот однос со ќерките, колкава е нивната блискост. :D
Лично мое мислење е дека како што може мајка да те разбере и посоветува, ниту една друга личност неможе па дури и да е најблиска другарка. Мајките секогаш го прават најдоброто за своите деца па дури и да погрешат некогаш тоа во никој случај не е со лоша намера.....мајчината интуиција е нешто неверојатно силно ;)
па повелете споделете ги вашите ставови :D
Go-Girl

Жолто цветче

37823440
Мислења: 3698
Зачленет: 22 Ное 2009, 20:20
Локација: Во срцето на некој примерок од спротивниот пол.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high!

Слика

Мислење 11 Фев 2010, 22:50

Majka mi od sekogas bila bliska so mene...
Sum i se poveruvala 100% ,bez isklucok...
Sekogas znaela se za emne ,pa duri i za moeto prvo sex iskustvo....
Mozebi bila malku postroga nego sto trebalo,ama pak dobro me znaela dek asum"bistra" i deka ke si fatam krivina ,koga ke mozam,pa gi drzela cvrsto uzdite :lol: :lol:
Sakam da sum bliska ,so kerka mi ,ako imam ,a imam sin,pa se nadevam deka ke bidam bliska so nego...
babyketi

Жолто цветче

29432
Мислења: 1284
Зачленет: 29 Ное 2009, 04:35

Мислење 11 Фев 2010, 22:57

ах да сега ме потсети....да се надпоплнам...на форумов прочитав многу девојки немаат кажано на мајките дека се сексуално активни....ама нека не мислат дека родителите нафта пијат...полесно ќе биде ако им кажат и успат освен евентуален прекор ќе добијат и корисни совети ;) и ќе им биде полесно на совеста :lol:
babyketi ти посакувам да ти даде Господ и една ќеркичка и да си бидеш блиска со неа и да ја советуваш, а по малку и да ја разгалуваш :D
Go-Girl

Жолто цветче

37823440
Мислења: 3698
Зачленет: 22 Ное 2009, 20:20
Локација: Во срцето на некој примерок од спротивниот пол.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high!

Слика

Мислење 11 Фев 2010, 23:07

Мајка ми е опседната со моето постоење.Дневно се слушаме 10 пати,а уште 20 пропуштени повици имам во телефон,што намерни,што ненамерни.Срцка ми е,многу е загрижена и внимателна мајка.Кога и да сум посакала нешто од неа секогаш сум добивала,дури и сладолед марс во 1 часот по полноќ.
Не споделувам интимни тајни со неа затоа што се плашам од нејзината реакција,а и некако сметам дека навистина тој дел треба да се пропушти затоа што и на 40 таа ќе ме гледа како дете на кое му треба заштита и е сосема невино во секоја смисла.Плус,многу ми е шегаџика па мислам дека и ќе го злоупотреби за да ме зеза.А за се останато е комплетно инфомирана,амбиции,желби,планови,случки,односи со луѓе,размислувања и најситни,незначителни детали од денот кој изминал.Уживам во деталните,советувачки разговори кои ми се смешни затоа што секогаш знае да рече,машките не сакаат така,ти си многу груба или не биди толку критична кон себе и останатите,малку попушти и спушти го моралниот праг...хахаха...За неа се е розово,нежно и завиткано,права шмизла.
За опасна женска како мене ( :lol: ) поразително е признанието дека не можам да го замислам денот без прегратката и бакнежот на мама! Ама еве признавам... :D
И ги сакам објективните совети и ги сакам дискусиите за книги,ги сакам нашите прошетки во парк и нашите вечери поминати на кафе после театар!И ја сакам смиреноста и тактичноста,ама секогаш бе мамата во погрешен момент не знае да си го заврзе јазикот и да подизлажне и отиде во јабана цела тактика.
Луда женичка,цел свет ми е!Ама цел!
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 12 Фев 2010, 00:14

Мајка ми,всушност ми е најдобра другарка :D Ептен се надополнуваме,во се ,нема тајни,па и таква слободоумна си е и зафрканции паќаат и се.Мислам дека сум најсреќна што е таква.И плус и да сакам да скријам нешто(макар што ретко се случува)дури да помислам на тоа таа знае што е работата ;) А за тоа дека некои уште кријат за нивните сексуални доживувања-мајките знаат,не мислете оти пијат мастило,јас на мајка ми уште одма и кажав кога спиев со дечко ми,и знаете таа што ми рече:Знам,ти се гледа во очите! :lol:
МНогу ми е мило што со неа можам се да си кажам.Макар што и татко ми не изостанува многу зад неа,и со него сум блиска!
kate21

Жолто цветче

15004798
Мислења: 3909
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 12 Фев 2010, 01:21

Moj sovet ,kako povozrasen clen na ovoj forum ,e deka treba da se bide iskren so majkite i SEKOGAS prvo od niv da se pobara sovet....Samo majka..nikako drugarka..
babyketi

Жолто цветче

29432
Мислења: 1284
Зачленет: 29 Ное 2009, 04:35

Мислење 12 Фев 2010, 01:32

Мајка ми е.... МАЈКА :lol:
Значи може човек да има и другарки и се, ама како мајка никој не е, затоа шо таа никогаш нема да ти завидува или нешто да направи за да ти наштети.
Мајка ми е супер! Порано морам да признаам дека беше некако построга (изгледа и беше страв да не и се лизнам од раце како шо сум луда целата :lol: ), ама сега е супер! Додуша и климаксот си го прави своето... :lol:
Шала на страна, жената за се знае совети да ми даде, само некако избегнувам за љубовниот живот да и се доверувам затоа шо знае да ме зафркава после до немајкаде. :lol:

Да напишев само дека ЈА САКАМ нема да беше доволно. И ова не е доволно, ама ни јас не обожавам да читам долги постови.
Hipica

Виолетово цветче

60739561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 12 Фев 2010, 12:17

Па јас со мајка ми немам баш некаков си близок однос. За дечковци и такви ми ти некои работи воопшто никогаш ништо не сум и кажувала. А и жената не напињала многу многу. И така. А и искрено не ми фали некој таков ептен близок однос(можеби затоа што и сум го немала)
RainBow

Црвено цветче

6676901
Мислења: 9798
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Wear the old coat and buy the new book."
Слика

Мислење 12 Фев 2010, 13:39

јас премногу блиска со мама што по некогаш и се каам што е таква зс ако имам некој проблем што сметам дека треба да остане меѓу мене и неа и дали зона не знае на кој начин да ми помогне кажува се на сестрите и тоа мн ме нервира зс после они ќе ми солат памет а јас тоа го мразам :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: и никиад неам слушнато да ме пофали иако знае дека добро сум направила некоја работа само знае да ме критикува па не е фер :( :( :( :( :(
snake

Зелено цветче

96122
Мислења: 865
Зачленет: 23 Дек 2009, 19:48
Локација: таму некаде...во мојот замислен свет
Љубовта е како партија карти, каде што сите мамат. Мажите - за да добијат, а жените – за да не изгубат.

Мислење 12 Фев 2010, 17:32

Мајка ми е стварно посебна личност,позитивна е,знае многу да се шегува само не сакам што е многу чуствителна и за се се нервира...мама е стварно неверојатна во секоја смисла,другарките отсекогаш ми завидувале што имам таква мајка :) За мојот однос со неа, да,можам да кажам дека сме блиски,знае за многу работи кога ме мачат,знае и кога ми доцни па ме теши дека се ке биде ок :lol: само за едно нешто не се сложуваме а тоа е мојот дечко,како и секој родител и таа мисли дека заслужувам подобро уствари уште полошо,таа мисли дека ке ја направам истата грешка како неа па затоа е толку против таа врска,до толку што за него и воопшто не разговараме... а знам дека кога подобро би го запознала би биле бест френдс :D ама никако не му дава шанса.Само тоа можам да го каЖам како маана во нашиот однос инаку за се друго ми е СУПЕР МАМА!
mila89

Сино цветче

4792
Мислења: 356
Зачленет: 10 Дек 2009, 14:37

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter