ТЕМА: Посвојување. Биолошки родители.

Мислење 20 Јун 2010, 01:29

што мислите дали децата доколу се посвоени треба да си ги барааат билошките родители?
колку е болна вистината кога ќе дознаете дека сте посвоени?
дали би дале некогаш дете на посвојување?

ајде сеа едно мое мислење
сметам дека многу е важно да се знае кој те родил и кој ти се билошки родители, меѓутоа јас лично никогаш не би ги побарала. може бе вистината боли кога ќе се дознае дека тие што те гледале на тие што си им кажал првпат мама или тато не ти се вистински родители, меќжутоа не оправдувам ни една причина да некој некого остави а јас да го сакам. пред се неизмерно би ги сакала тие што ме одгледале што ми дале живот, што ме тргнале од безната на пропаста, затоа што многу добро знаеме како растат децата во домовите. лично нокогаш и под никој разлог не би дала дете на посвојување. а би ги советувала децата кој се посвоени дека не е важно кој ги родил важно е кој ќе им ја даде целата љубов и грижа, а лично доколку не би можела да имам дете и тоа како би посвоила.
и ова ќе го кажам само на личноста која ме замило да ја отворам темата што кога ме родила мајка ми што кога сум нејзино билошко дете кога после разводот со татко ми не кренала телефон да ме праша дали сум жива??? така да биди среќна ако имаш некој вистински да те сака и да се грижи за тебе , таа е вистинска љубов. мислам дека си задоволна :hug:
karak

Жолто цветче

18921902
Мислења: 2390
Зачленет: 11 Апр 2010, 18:09
понекогаш и празниот лист кажува многу
Слика

Мислење 20 Јун 2010, 01:48

никогаш не би си оставила дете, ма какви проблеми и да би имала.тие луѓе според мене не заслужуваат прошка.сметам дека не е доволно некој да те направи и да те роди. родители се тие кои ке те израснат,тие кои ке плачат со тебе кога ти ке плачеш,тие кои ке те проплескаат кога ке направиш глупост ...едноставно после толку години, после толку голема и взаемна грижа и љубов, се чувствуваш како дел од нив и што менува ако после 20 години дознаеш дека тоа не се твоите родители??? ништо,треба да ги сакаш уште повеке...а ако јас би имала можност и подршка еден ден не само што би си родила туку и би си посвоила деца...
peace23

Фем почетничка

30
Мислења: 40
Зачленет: 08 Јун 2010, 10:06

Мислење 20 Јун 2010, 01:51

Па самата љубопитност те наведува да посакаш да ги видиш. Не дека ти не ги сакаш луѓето што те чуваат ама... сакаш а прашаш што се случило, како изгледаат тие луѓе на крај краева сигурно имаш полубраќа-сестри. Да и се согласувам дека е најважно кој те изгледал а не кој те родил. За да дадам дете на посвојување можеби и би дала ако пред се немам материјални средства бидејќи не сакам моето дете да се мачи без да можам да му обезбедам основни работи
violetblue

Сино цветче

6073
Мислења: 248
Зачленет: 12 Фев 2010, 04:29
Keep your feet on the ground when your head's in the clouds

Мислење 20 Јун 2010, 01:52

има многу семејства кои не можат да имаат деца, и убаво е што на еден начин можат да ја почувствуваат среќата... со тоа што ќе посвојат дете.
мислам дека убаво е да си ги знаеш биолошките родители, да знаеш кој те родил и кој те оставил. а во вакви ситуации секогаш ги сметам и ги оправдувам оние ,,родители,, кои го изгледале детето, му овозможиле да расте во семејство, да е среќно, школувано... па ако не го посвоеле и не му пружиле топол дом... каде ќе било тоа дете? во дом? до 18 год, а потоа?

оправдувам да се посвои дете и да му се пружи љубовта на тоа дете... но не оправдувам да се остави!!!
2468

Жолто цветче

24612302
Мислења: 4469
Зачленет: 23 Дек 2009, 23:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Мислење 20 Јун 2010, 02:08

KARAK KAKO PRVO EDNO GOLEMO BLAGODARAM STO J OTVORI TEMAVA.MORAM DA TI KAZAM DEKA ME RASPLAKA SO TOA STO GO PROCITAV,I MNOGU MI E ZAL STO TAKA TI SE SLUCILO. JAS IMAM 25 GODINI POSVOENA SUM OD BEBE T.E ME ZEMALE OD BOLNICA NA 7 DENA.MNOGU SUM IM BLAGODARNA NA MOITE STO SE GRIZAT ZA MENE,I KAKO STO KAZA STO SUM IMALA SREKA DA BIDAM SPASENA OD DOMOVI,POSEBNO NA TATKO MI KOJ STO DODEKA BESE ZIV I POSLEDNIOT DENAR GO DAVASE ZA MENE ,ZNAM DEKA SEKOJ RODITEL GO PRAVI TOA NO TOJ POSEBNO ME SAKASE ON ODESE SO SKINATI KONDURI SAMO JAS DA IMAM SE ME VIKASE TATIN SIN NO SUDBINATA BESE TAKVA GO IZGUBIV MNOGU MLAD UMRE NA 52 GOD JAS TOGAS BEV 15 GOD.I MNOGU MI E ZAL STO NE BEV DOVOLNO ZRELA DA MU POKAZAM KOLKU MI ZNACI.MAJKA MI E PREKRASNA ZENA SIROTA SE MACI SAMO JAS DA IMAM,ZABORAVIV DA KAZAM MAZENA SUM VEKE 5 GODINI IMAM SINCE 3 GODISNO.MALKU ZABEGAV SO MUABETOT SAKAV DA KAZAM NE DEKA NE SI GI SAKAM MAJKA MI I TATKO MI KOI MI DALE SE I ME CUVALE POVEKE OD RORDENO DETE ,OTKAKO DOZNAV DEKA SUM POSVOENA A BEV MNOGU MALA VO TOA VREME SE BUNTUVAV JA PRASUVAV MAJKA MI ZA TAA STO ME RODILA,NO NE DOBIV NIKAKVA INFORMACIJA MI KAZA DEKA NE ZNAE NISTO I MUABETOT OSTANA NA TOA SE DODEKA NE NAJDOV EDEN DOKUMENT T.E KARTONCE STO GO DAVAAT KOGA SE RAGA BEBE I TAMU PISUVASE MOJA DATA NA RAGANJE I KLINICKI CENTAR OHRID OLKU USPEAV DA VIDAM NAIDE MAJKA MI GO VRATIV TAMU OD KAJ STO GO ZEMAV I POVEKE NE GO VIDOV NITU POBARAV.A SO NEA NA TAA TEMA NE MOZAM I NE SAKAM DA RAZGOVARAM.NO POSILNO E OD MENE ZNACI OTKAKO GO POCUVSTVUVAV AJCINSTVOTO NON STOP MISLAM NA TAA ZENA STO ME RODILA.NE DEKA JA OSUDUVAM ILI OPRAVDUVAM VO TOA VREME PRED 25 GODINI I NE BILO LESNO DA IMAS DETE A DA BIDES NE MAZENA DA TOA GO ZABORAVIV MAJKA MI MI IMASE KAZANO DEKA SUM BILA PLOD NA PRELJUBA.MNOGU ME KOPKA SAKAM DA JA VIDAM T.E DA JA NAJDAM NO NEMAM HRABROET A I NEZNAM KAKO A DA NE I NASTETAM SEPAK TAA SIGURNO SI IMA FAMILIJA.A I MNOGU SUM EMOTIVNA I ZNAM DEKA I DA SE VIDAM SO NEA BI SE UTEPALA OD PLACENJE.PA DAVAJTE SOVET DALI DA JA BARAM I KAKO ,A NIKOGO DA NE POVREDAM .TOLKU OD MENE ZASEGA NEMOZAM DA PISUVAM POVEKE POGLEDOT MI E ZAMATEN OD SOLZI NE GI GLEDAM BUKVIVE
nenuska

Зелено цветче

341587
Мислења: 582
Зачленет: 18 Јун 2010, 23:39
Животот може да биде исклучително тежок на моменти. Луѓето лажат, мамат, работат зад грб...
Но, секогаш имај ја главата горе, стави насмевка на лицето и не дозволувај никој да дознае што најмногу те боли

Мислење 20 Јун 2010, 02:13

ненушка идентичен е и мојот случај и мислам дека ако сакаш да ја побараш нема никој да ти се лути и треба секој да свати дека тоа е посилно од било што да ја дознааеш вистината на твоето настанување и целата приказна во животот да си дојде на свое место. Само што тие информации се доверливи и не знам како би можела да дознаеш нешто повеќе
violetblue

Сино цветче

6073

Мислење 20 Јун 2010, 02:16

violetblue напиша:ненушка идентичен е и мојот случај и мислам дека ако сакаш да ја побараш нема никој да ти се лути и треба секој да свати дека тоа е посилно од било што да ја дознааеш вистината на твоето настанување и целата приказна во животот да си дојде на свое место. Само што тие информации се доверливи и не знам како би можела да дознаеш нешто повеќе

DA ZNAM DEKA E TAKA NO AKO TOA E PRELJUBA TAA MOZEBI IMA DRUG MAZ KOJ STO MOZEBI NE GI ZNAE TIE RABOTI OD MINATOTO KOE E BOLNO,A DA RASTURAS BRAK NE BI SAKALA
nenuska

Зелено цветче

341587
Животот може да биде исклучително тежок на моменти. Луѓето лажат, мамат, работат зад грб...
Но, секогаш имај ја главата горе, стави насмевка на лицето и не дозволувај никој да дознае што најмногу те боли

Мислење 20 Јун 2010, 02:18

violetblue напиша:Па самата љубопитност те наведува да посакаш да ги видиш. Не дека ти не ги сакаш луѓето што те чуваат ама... сакаш а прашаш што се случило, како изгледаат тие луѓе на крај краева сигурно имаш полубраќа-сестри. Да и се согласувам дека е најважно кој те изгледал а не кој те родил. За да дадам дете на посвојување можеби и би дала ако пред се немам материјални средства бидејќи не сакам моето дете да се мачи без да можам да му обезбедам основни работи

и да немам доволно материјални средства... никогаш не би дала дете на посвојување :!:
ќе живеам и ќе работам за него. ако треба јас гладна ќе останам ама тоа ќе биде задоволно, среќно и нахрането :!:
2468

Жолто цветче

24612302
Мислења: 4469
Зачленет: 23 Дек 2009, 23:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Мислење 20 Јун 2010, 02:22

Да ако успееш да најдеш работа или ако мора да се влечкаш под станови еве на пример ако не те прифаќаат дома тогаш е малку тешко изводливо ако одиш на работа некој ке треба и да го чува детенцето значи и градинки така да не би можела да бидам сигурна од тој аспект
violetblue

Сино цветче

6073

Мислење 20 Јун 2010, 02:28

JAS MISLAM DEKA ZA DA DADES DETE TREBA DA IMAS EPTEN JAKA PRICINA STO SE VIKA DA BIDES POD PRITISOK OD NEKOGO INAKU NE NI E JASNO KAKO MOZE 9 MESECI DA ME NOSELA VO NEJZE ZA NA KRAJ DA ME DADE :sweat: A STO SE ODNESUVA DO MATERIJALNA STRANA NIKOGAS NE BI GO OSTANILA PA MAKAR I DEN I NOK BI RABOTELA
nenuska

Зелено цветче

341587

Врати се на Дете

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости

Site Meter