ТЕМА: Диета за оние кои немаат физичка активност

Мислење 11 Јан 2012, 13:38

strange-woman напиша:
Marina89 напиша:Со диетата на Иренна ослабев 10кг и баш некои луѓе не ме препознаа :rofl: знчи од 75 на 65,малку ја утнав сега со празнициве ама сепак морам да се вратам ако не за друго барем да си ги одржам оние прекрасни 65 кг :lol:

А да те прашам за колку време? Бидејќи и јас од утре сум на диета и исто иам 75 кила а сакам негде 60-65 да имам :lol:

Па можеби за околу еден месец,со оглед на тоа дека сум склона кон брзо слабеење ама богами и дебелеење :( се надевам дека ке стигниш до поакуваната тежина зошто чувството кога нема да те препознаат некаде е ФЕНОМЕНАЛНОООО :rofl:
Marina89

Сино цветче

264
Мислења: 222
Зачленет: 19 Јун 2010, 17:19

Мислење 11 Јан 2012, 13:46

varsa напиша:
Marina89 напиша:Со диетата на Иренна ослабев 10кг и баш некои луѓе не ме препознаа :rofl: знчи од 75 на 65,малку ја утнав сега со празнициве ама сепак морам да се вратам ако не за друго барем да си ги одржам оние прекрасни 65 кг :lol:[/q
како ја држеше и за колку време ослабе 10 кг, еве на пример кажи едно дневно мени, и дали смее да се јаде сончоглед

Varsa,извини не видов дека си пишала,ете погоре кажав дека тоа беше околу 1 месец,со оглед на тоа дека ако се запнам за брзо време можам да ослабам,ама .... е сега менито ми беше: за поручек јадев леб (практикував да јадам црн) нешто ајвар,торта,кафе без шеќер,чај без шеќер
ручек: што си имаше дома ама знаеш подобро е да е нешто манџесто за да можеш да го јадиш без леб,и салата нели имаме сега онаа руска,ваква таква....а за вечера јадев млеко благо,јогурт,па некогаш и сирење,ама почесто си земав од онаа што е цела салата знаеш за која ти зборувам,е сега имаше денови кога ја утнував ама сепак успеав ,се надевам помогнав па кажи резултати :) ;)
Marina89

Сино цветче

264
Мислења: 222
Зачленет: 19 Јун 2010, 17:19

Мислење 29 Јан 2012, 11:51

Јас започнав со режимот на Ирена после Стара Нова Година.
Не сакав да се мерам за да не се разочарам, ама почувствував намалување во обем.
Утрово се измерив, и за 10-15 дена имам околу 5 кг помалку.
Продолжувам и понатаму треба да намалам уште 3 кг за да си ја вратам тежината пред да останам бремена, и уште 3 кг. до мојата идеална тежина според BMI.
rainlover

Сино цветче

200129
Мислења: 445
Зачленет: 23 Јун 2010, 22:59
Breath. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know, you have for sure.

As you become more clear about who you really are, you'll be better able to decide what is best for you - the first time around.

Мислење 30 Јан 2012, 23:51

леле леле читам за диетава на иренна и како читам коментари дека ослабеле така ми се појавува насмевка на лицето.ГОТОВО од утре и јас.Бре многу ме мотивиравте.ПЛус диетава.мераци..воопште не изгледа тешка а и не те обврзува нешто посебно да купуваш за секој ден.ПЛУС чим викате дека имало резултати уште поише ме радува.Готово решена и возбудена :D
lovelife

Сино цветче

2475
Мислења: 157
Зачленет: 26 Јун 2011, 18:37
Слика

Мислење 01 Фев 2012, 23:04

Со оваа диета на Ирена и јас ослабнав многу, 12кг. Додека се придржував строго за 2 месеци изгубив 8 кг, а потоа бидејќи се навикнав на малку храна, уште 4. Тоа траеше околу 1 година, успевав некако да ја одржам посакуваната тешина. Но од октомври па наваму, почнав да си јадам како и претходно и пак си качив плус 5кг од онаа идеалната тежина за мене. Сакам пак да почнам да се хранам здраво, но не можам. Не знам зошто не можамд а се решам, а знам дека додека ја држев диетава ниту бев гладна ниту омалаксана, имав енергија и супер ми беше кога никој не ме препознавање, дури на крајот ми викаа дека претерувам со изхраната, мислам дека ликот ми се промени. Од 64 се симнав на 52кг. Сега сум 57 и сакам да се вратам на стариот начин на исхрана.
happygirl

Жолто цветче

658392
Мислења: 1358
Зачленет: 27 Јул 2010, 12:30
Слика

Мислење 02 Фев 2012, 02:52

happygirl напиша:Со оваа диета на Ирена и јас ослабнав многу, 12кг. Додека се придржував строго за 2 месеци изгубив 8 кг, а потоа бидејќи се навикнав на малку храна, уште 4. Тоа траеше околу 1 година, успевав некако да ја одржам посакуваната тешина. Но од октомври па наваму, почнав да си јадам како и претходно и пак си качив плус 5кг од онаа идеалната тежина за мене. Сакам пак да почнам да се хранам здраво, но не можам. Не знам зошто не можамд а се решам, а знам дека додека ја држев диетава ниту бев гладна ниту омалаксана, имав енергија и супер ми беше кога никој не ме препознавање, дури на крајот ми викаа дека претерувам со изхраната, мислам дека ликот ми се промени. Од 64 се симнав на 52кг. Сега сум 57 и сакам да се вратам на стариот начин на исхрана.

што јадеше?опиши ни еден ден
mamma

Бело цветче

1134
Мислења: 77
Зачленет: 11 Мај 2011, 16:12
Ilove my husband and my daughter,they make me happy more then anything in the world!

Мислење 02 Фев 2012, 04:55

Ја почнав диетата летно време, и имав голем избор на овошје. Па така, на сабајле јадев по 2 овошки, било што, јаболко, круша, портокал, само не банана, грозје и диња. На ручек си јадев од тоа што беше приготвено дома, со една кришка бел леб, а ако можев и таа ја избегнував. За вечера јадев зелена салата полна чинија, и со јадењето завршував околу 7 часот навечер. Помеѓу оброците имав околу 5часа пауза. Грицки не јадев никако, благо ептен слабо. Е сега, ако пак ми се јадеше некогаш после вечерата, ќе изедев уште пола чинија салата. И ништо повеќе. Пиев многу вода, газирано и алкохол никако.
happygirl

Жолто цветче

658392
Слика

Мислење 02 Фев 2012, 10:27

Каква сакаш диета држи, без физичка активност...џабе...многу тешко

Јас јадам за доручек овошје...ручам еднаш на ден околу 17 часот ...па пак не слабеам ;(
blubell

Бело цветче

122
Мислења: 67
Зачленет: 07 Окт 2010, 13:00

Мислење 02 Фев 2012, 14:41

blubell напиша:Каква сакаш диета држи, без физичка активност...џабе...многу тешко

Јас јадам за доручек овошје...ручам еднаш на ден околу 17 часот ...па пак не слабеам ;(

Јас немав никаква физичка активност додека ја држев диетата. Летото одев на работа во салон за мебел и таму седев на пц по цел ден, потоа кога тргнав на факс, исто, од дома до автобуска и назад. Така да, мене ми успеа.
happygirl

Жолто цветче

658392
Слика

Мислење 09 Фев 2012, 21:43

irenna напиша:Ајде јас да ви кажам една диета.
Прво и најважно нема забранети јадења, значи се јаде се, само се пази на комбинацијата и периодот на внесување на храната, јас ја држам оваа диета 10 дена и до сега ослабев 4 кила.

Доручек : јагленохидрати и шеќери, значи може да доручкувате, чоколадо, штрудла, лиснато, овошје, торта....кифли(празни ) значи да не се комбинира со масти или белковини
Јас денес доручкував еден Pop-cake, банана и кафе( насабајле може шеќер во кафето )

Ручек: Она што дома ви спремиле за ручек ќе си го јадете нормално, значи се ви е дозволено ама само една кришка леб смеете, а ако можете подобро е без леб да ручате.

Вечера : Белковини или протеини во комбинација со зелена салата. Значи можете да јадете шопска, мимоза... или само зелана салата во комбинација со месо или туна или млечни производи . Јас обично вечерам марула со варен или испечен стек( месото може и на тостер) вчера вечерав салата од зелка со канче кисело млеко и 150 грама сирење.

Ако по вечерата ви се пријаде може слободно повторно да вечерате, т.е. двапати да вечерате ама ќе јадете исто што сте јаделе за вечера.
И треба да имате 4-5 саати размак помеѓу оброците. Ова не е диета туку правилен начин на исхрана, се си јадете само се внимава на комбинациите. Јагленохидратите и шеќерите внесени за доручекот се трошат во текот на денот, ручекот е нормален а вечерата е лесна и без леб. За вечера имате белковини и протеини што значи дека ќе слабее салото а не мускулите, од ништо не сте лишени, се се јаде.
Мајка ми за еден месец ослабе 7 кила а јас за 10 дена 4 кила.
Ако некој реши да го проба овој начин на исхрана нека пише ќе напишам подетално што со што да се комбинира :D
А ќе заборавев, јас и немам некоја физичка активност,онака нормално што се движам инаку не вежбам.

jas od denes pocnav so dietava i do sega dobro .....sakam da presham dali e dobro ova sho ko jadev denes....za dorucek jadev banana i kroasan,za rucek shpageti so sirenje i za vecera salata od zelka i 2 vareni virshli
stojanovskata

Фем почетничка

310
Мислења: 48
Зачленет: 09 Дек 2011, 23:33

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Miss-dior, sparkle.q, Tanjus и 10 гости

Site Meter