ТЕМА: Еден месец-20кг

Мислење 30 Јан 2012, 23:14

JuLleE напиша:Има и пострашни диети од ова.
Наутро лимонот ќе ве држи сити, а и јаболките до 4 часот.
Во 4 ручекот, со две прачиња леб е повеќе од одлично.
Навечер пак јаболка.
Ама за оваа диета треба да имате и среден биоритам. Да легнуваш најдоцна во 12 навечер да стануваш накај 8-9 и секако дека ќе можеш да ја издржеш.
Јас сум држела слична на ова, за појадок јадев само банана или портокал, ручек нискокалоричен, вечерата, речиси и да ја немав. Јогурт или супа.
Ама не ослабев 20 кг, туку околу 5 - 6 кг.

Ианку секоја диета е штетна, ама без гладување тешко да се симнат кг.
И баталете тој режим на исхрана, добар е, не велам не, ама за оние кои веќе ја имаат достигнато иделната тежина и сега само ја одржуваат. Или оние кои имаат кило до две вишок.
10 кг со овие режими слабееш минимум 3 месеци, зборувам за возраст од 22 - 25 години, па нагоре.
Така да јас сум за диета, ослаби, па после се стави на режим на исхрана.
Не верувам кога некој ќе ми каже ослабев јас, ама не јадев благо и леб. Како па да не, верувам.

Инаку и да ослабеш со здраво хранење, ако потоа јадеш ко с*иња, да ми простете, ама ништо не ве спасува.
Исто и кај ригорозните диети, по завршувањето, мора режим.

Јас ослабев скоро 20 кила, а јадев сѐ но во мали количини и вежбав на орбитрек! Жив доказ.
Преку такво ми беше од диети, па си реков ќе си јадам од се по малку, зошто да се откажувам од било каква храна?
Што ми сака душичката, тоа ќе и дадам.
Значи јадев за поручек овошје, понекогаш пакетче смоки, за ручек јадев од тоа што имаше дома само наместо 2 чинии како што сум јадела пред тоа, ќе земев една чинија и то не скроз полна. Абе се! Манџи, месо, мусака, спанаќ, компири пржени, шпагети со сос....
После тоа си пиев какао, (кафе не пијам), и тоа со шеќер најнормално.
За вечера понекогаш земав едно мало пециво, или овошје и зелечнук, понекогаш музли, млеко...
А да ви кажам имаше и на пример еден ден во месецот си купував онака убав голем хамбургер. Али тоа ќе беше еднаш месечно. И ете ме, пак ослабев!! Благо земав на 2-3 дена онака по 2 коцки. Или еднаш неделно чоко бисквита.
Ама вежбање МНОГУ ве спасува, значи најбитно е!
Летово, сум јадела како свиња во мк доналдс секој 3 ден, си сркав нутела, ама бидејќи работата ми беше физички претешка и тоа по 12 саати, јас ослабев уште 5 кила за нецел месец.
И да ти кажам гладување не почувствував во првиот случај. Зошто да би? Јадете од сѐ по малку, вежбајте и ќе ослабете. А беше режим на исхрана, сѐ си јадев во умерени количини.
И подобро да се слабее побавно, барем го навикнуваш организмот, отколку наеднаш со диети, е после и режим да ставиш пак ќе се здебелиш.
Lacrimosa

Жолто цветче

1792857
Мислења: 1408
Зачленет: 19 Јул 2010, 02:50

Мислење 30 Јан 2012, 23:22

Лакримоса, јас со што се не пробав, ама ете јас имам здравствен проблем и не смеам да вежбам, ама заради него морам да ослабнам.
Јадев по малку, баш како тебе, со месеци, ама резултат 5-6 кг, а мене ми требаат 10.
Јас имам лошо искуство со режимите. Немаат посакувани ефекти кај мене.
И битно е што ти си била физички активна, а мене тоа ми е ограничено, па дури и предолгото пешачење.
JuLleE

Жолто цветче

17283271
Мислења: 1277
Зачленет: 15 Јан 2010, 05:30

Мислење 31 Јан 2012, 02:57

јас сум 2ден на диетата што ви ја пишав во среда ке се мерам па ке ви кажам како ако ослабнам нешто малце плус кога ке дојде 14ти ке ви пишам колку вкупно сум ослабена,инаку претешка е од еднаш да намалиш храната на минимум ама сакам резултати брзи па морам да воведем дисциплина строга ;) а и се пие вода барем 2литри
kristince51

Бело цветче

1194
Мислења: 67
Зачленет: 09 Јан 2012, 02:11
-..-.
`·.·´
●/♥
/▌
/ \ ♥♥
╬♥═╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬

Мислење 31 Јан 2012, 04:44

JuLleE напиша:Лакримоса, јас со што се не пробав, ама ете јас имам здравствен проблем и не смеам да вежбам, ама заради него морам да ослабнам.
Јадев по малку, баш како тебе, со месеци, ама резултат 5-6 кг, а мене ми требаат 10.
И битно е што ти си била физички активна, а мене тоа ми е ограничено, па дури и предолгото пешачење.

Подобро побавно, отколку со диета набрзина, и после тоа и режим да држиш пак ќе ги вратиш затоа што во диетите има премалку храна. Сум пробала и така.
Вака и 5 месеци да поминат, а да ослабиш 10 кила, повеќе се исплаќа. Ќе можеш да ја контролираш тежината. :)
Lacrimosa

Жолто цветче

1792857
Мислења: 1408
Зачленет: 19 Јул 2010, 02:50

Мислење 31 Јан 2012, 08:31

Девојкии, немојте со вакви диети!си го уништувате здравјето а и телото,не е убаво вакво слабеење.Јас ја држам УН диета,и има предобри ефекти,а нема јојо ефект.Полека но сигурно се губат килограмите без никакво нарушување на здравјето.Кога можеше мој другар кој беше голема мрза и зависник од fast food да ослабне 25 килограми,тогаш зошто да не можеме и ние?диетата можеш да ја прекинеш додека не ја стигнеш посакувана телесна тежина и фигура.поздрав.
bastet

Фем почетничка

33
Мислења: 12
Зачленет: 25 Дек 2011, 06:17
it's a funny world we live in.

Мислење 31 Јан 2012, 08:37

JuLleE напиша:Лакримоса, јас со што се не пробав, ама ете јас имам здравствен проблем и не смеам да вежбам, ама заради него морам да ослабнам.

Пробај ја УН диета!
bastet

Фем почетничка

33
Мислења: 12
Зачленет: 25 Дек 2011, 06:17
it's a funny world we live in.

Мислење 31 Јан 2012, 12:43

bastet напиша:Девојкии, немојте со вакви диети!си го уништувате здравјето а и телото,не е убаво вакво слабеење.Јас ја држам УН диета,и има предобри ефекти,а нема јојо ефект.Полека но сигурно се губат килограмите без никакво нарушување на здравјето.Кога можеше мој другар кој беше голема мрза и зависник од fast food да ослабне 25 килограми,тогаш зошто да не можеме и ние?диетата можеш да ја прекинеш додека не ја стигнеш посакувана телесна тежина и фигура.поздрав.

Pa i jas mnogu ja sakam un dietata ama ja drzev 2 meseci i pocna kosata da mi opaga :S Bi sakala pak da pocnam so nea ama strav mi e da ne mi padne i ova so mi ostana :S A toa deka vezbite pomagaat da . :)) ama ne sekoj ima zelba da vezba :/
lovebrunomars96

Фем почетничка

15
Мислења: 9
Зачленет: 18 Јан 2012, 00:47

Мислење 31 Јан 2012, 18:45

да и јас мислам дека се строги и не се добри по здравје , ама од друга страна помалце храна е пак одмор на желудникот и сакам да го навикнам прво вака на лесна храна со цел да се прочисти организмот од вишок на течности за да после 2-3недели преминам на друга диета помалку строга како она за 20дена 9кг и така се со цел самиот организам да ми трази помалку јаглехидрати зошто колку помалку внесуваме повеке слабееме
kristince51

Бело цветче

1194
-..-.
`·.·´
●/♥
/▌
/ \ ♥♥
╬♥═╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬

Мислење 02 Фев 2012, 00:25

2кг помалце за 3дена ухх мора да издржам
kristince51

Бело цветче

1194
-..-.
`·.·´
●/♥
/▌
/ \ ♥♥
╬♥═╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬
╬♥═╬
╬═♥╬

Мислење 09 Фев 2012, 20:36

И јас ќе ја почнам од утре,и плус еднаш неделно ден на овошје (секоја недела пример).Инаку мене ми требаат 8 кила за 52 :D
Iva-Mici

Жолто цветче

18958
Мислења: 1130
Зачленет: 01 Авг 2010, 01:55
Локација: во нечии мисли :D
Правилата не можат да донесат слобода,тие имаат моќ само да обвинат

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Miss-dior, Olenka, Tanjus и 11 гости

Site Meter