ТЕМА: Едно неделна диета

Мислење 20 Апр 2010, 22:50

Јас имав околу 83 килограми.Па си направив список на јадења кој ќе ви го прикажам.И неверојатно!За 1 недела ослабев 8 и неколку килограми. (оваа диета е без леб и други пецива)

1ден.
Појадок - Зелен чај или кафе,салата од ротквици,марула,домати и рузмарин со јаболков оцет.
Ручек - Свеж сок од јаболка,морков и лимон,риба на жар.
Вечера - Чај од нане,говетска супа.
2ден.
Појадок - Зелен чај или кафе,овошје (по ваш избор)
Ручек - Свеж сок (од ваш избор на овошје и зеленчук),2 варени јајца,салата од спанаќ и варени компири.
Вечера - Млеко,варен зеленчук (по ваш избор)
3ден.
Појадок - Кафе,макарони (варени или печени) со јогурт.
Ручек - Сок од портокали,лимон,цитрон и малку јаболка,варено месо (по ваш избор) со салата од зелка и млад кромид.
Вечера - Мешан чај,пире со пржено јајце.
4ден.
Појадок - Кафе или зелен чај,салата од домати,лути пиперчиња,краставички и зелка.
Ручек - Чај или сок од зеленчук,печено месо (по ваш избор).
Вечера - Млеко со бисквити и какао.
5ден.
Појадок - Зелен чај или кафе,салата од ротквици,марула,домати и рузмарин со јаболков оцет.
6ден.
Ручек - Свеж сок (од ваш избор на овошје и зеленчук),2 варени јајца,салата од спанаќ и варени компири.
7ден.
Ручек - Сок од портокали,лимон,цитрон и малку јаболка,варено месо (по ваш избор) со салата од зелка и млад кромид.

па девојки мене ми успеа .. обидете се и вие! :)
Tammy

Бело цветче

170
Мислења: 85
Зачленет: 20 Апр 2010, 22:12
Myabe some women aren't meant to be tamed,myabe they're supposed to run wild until they find someone just as wild to run with! Слика

Мислење 21 Апр 2010, 13:45

Не знам колку е здраво за една недела да се изгубат 8 килограми... :?: :o
Секаде каде што имам читано е препорачливо по 1килограм неделно.. :geek:
glow

Жолто цветче

777997
Мислења: 2749
Зачленет: 24 Дек 2009, 16:31

Мислење 21 Апр 2010, 15:17

важно јас си ослабев :lol: бев како свинња :rofl:
Tammy

Бело цветче

170
Myabe some women aren't meant to be tamed,myabe they're supposed to run wild until they find someone just as wild to run with! Слика

Мислење 22 Апр 2010, 16:02

Јас сакам малку да се детоксифицирам, па ќе удрам на едно неделно пасење трева (јадење салати де).

До сега помина пола ден :D и добро ми е. Е лошото е што четири дена од вкупно седумте што ги планирам сум по семинари, па нема да имам можност да грицкам моркови и краставици и да пасам марула како денес, туку ќе имам сервиран оброк пред мене, и ќе треба да му кажам не.
Ariel

Жолто цветче

1832749
Мислења: 2219
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 23 Апр 2010, 15:02

па добро ќе е да му кажеш не ! :D
ако е некоја салатичка или некое варено мевце .. не му стој ... кркни го :)
Tammy

Бело цветче

170

Мислење 23 Апр 2010, 15:30

Абе точно е,еден кг една недела,ама овие инстант диетите се супер за оние кои брзо губат воља,а диетите на долги стази им се незамисливи...ама главен услов е да внимаваат како се хранат после диетата затоа што дупло ќе си вратат.
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 24 Апр 2010, 19:28

Tammy напиша:Јас имав околу 83 килограми.Па си направив список на јадења кој ќе ви го прикажам.И неверојатно!За 1 недела ослабев 8 и неколку килограми. (оваа диета е без леб и други пецива)

1ден.
2ден.
3ден.
4ден.
Појадок - Кафе или зелен чај,салата од домати,лути пиперчиња,краставички и зелка.
Ручек - Чај или сок од зеленчук,печено месо (по ваш избор).
Вечера - Млеко со бисквити и какао.
5ден.
6ден.
7ден.

па девојки мене ми успеа .. обидете се и вие! :)

i jas ke ja probam ovaa dieta i ke vi kazam za rezultatite
topceto

Фем почетничка

012
Мислења: 3
Зачленет: 23 Фев 2010, 20:10
Се се врти, се се враќа, се се памти, се се плаќа.

Мислење 24 Апр 2010, 20:04

Супер диета, се спремам да ја пробам, само имам едно прашање... Што потоа можам да јадам, мислам како да комбинирам здрава храна, затоа што знам дека ако не внимавам лесно можам да ги вратам килограмите назад, ве молам упатете ме :)
Aura

Фем почетничка

00
Мислења: 4
Зачленет: 24 Апр 2010, 20:00
Сакав да напишам вечност, но се исплашив да не исчезнеме...

Мислење 25 Апр 2010, 20:09

прво ти ослаби си кажи ни ги резултатите и ќе ти кажеме што да правиш ..
инаку јас ослабев и право на благо обрнав :D
Tammy

Бело цветче

170

Мислење 25 Апр 2010, 20:51

Aura напиша:Супер диета, се спремам да ја пробам, само имам едно прашање... Што потоа можам да јадам, мислам како да комбинирам здрава храна, затоа што знам дека ако не внимавам лесно можам да ги вратам килограмите назад, ве молам упатете ме :)

Па да точно е дека после тоа можеш многу лесно да ги вратеш,и јас така еднаш ослабнав 6-7 кг па бидејки не внимавав пак си ги вратив.После диетата ке мораш да внимаваш,ке јадеш повеке здрава храна,значи салата леб и благо ке избегнуваш,тоа сите го знаеме нели :)
И пржена храна исто така ке гледаш ретко да јадеш или воопшто не јади барем некој период.
Инаку бидејки сама членката си ја направила диетата не мора строго да се придржуваш до неа,може да ти биде отприлика само како план,а можеш да си заменеш некои работи,ако не ти се допагаат не мора да ги јадеш :)
Всушност треба да се смени начинот на исхрана на долги стази а џабе е само ако држеш диета,па после не внимаваш воопшто.Како јас порано се си велев да ја издржам диетата па одма си купувам 200 грамска милка :D
И јас сум моментално на диета,не на некоја конкретно туку јадам малку и само здрава храна.
Засега има резултат некое килце па се надевам дека ке бидам истрајна овој пат,и ке го решам тој проблем :)
ForeverYoung

Сино цветче

2037
Мислења: 244
Зачленет: 03 Дек 2009, 19:00
Life Isn't About Finding Yourself...it is about creating yourself. -George Bernard Shaw

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Miss-dior, Olenka, Tanjus и 11 гости

Site Meter