ТЕМА: Лимонова диета

Мислење 22 Јун 2010, 19:06

Оваа диета би рекла дека е најдобра од сите што ги имам пробано досега .. Диетиве кај што има застапено само еден вид храна во големи количини ( цел ден 9 банани :tmi: ) не ги ни погледнувајте а камоли да ги пробате .. Организмот во текот на еден ден мора да ги добие витамини,минерали,во одредени количини и протеини и јаглехидрати па не очекувајте дека од таа еднолична храна ке се чувствувате добро .. Може да загубите килограми и потоа пак ке ги вратите .. Лимоновата диета има комбинирано се што треба еден организам дневно да внесува (+ многу Ц витамин за согорување на масните наслаги) . Еве веке две недели сум со неа без пауза и се чувствувам одлично и плус физички сум активна, а со строга диета сум пробала и нема шанси да издржиш и да спортуваш.Затоа не се залажувајте на тие тридневни диети со кои се симнуваат 5 kg , мора нешто да има пропуст !!! Позз :*
yawn

Зелено цветче

633221
Мислења: 698
Зачленет: 11 Јун 2010, 13:31
Локација: She wolf in your closet
"Only as high as I reach can I grow,
Only as far as I seek can I go,
Only as deep as I look can I see,
Only as much as I dream can I be"

Мислење 22 Јун 2010, 19:49

Па пиши ја де диетата...
Lilit

Жолто цветче

84611380
Мислења: 4369
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 22 Јун 2010, 20:02

Jа има на сајтот ;)
Лимонова диета
Rozich

Жолто цветче

7551428
Мислења: 1031
Зачленет: 16 Јун 2010, 19:07
Локација: Скопје
Слика
Cheers!
Слика

Мислење 22 Јун 2010, 20:42

Rozich напиша:Jа има на сајтот ;)
Лимонова диета

Ааахам :)
yawn

Зелено цветче

633221

Мислење 23 Јун 2010, 23:03

Како прво здраво,
примамливо ми звучи диетава, дури и да ја прекинам оваа сега што ја држам, само ме интересира колку кг можам да симнам со оваа лимонова диета?
rainlover

Сино цветче

200129
Мислења: 445
Зачленет: 23 Јун 2010, 22:59
Breath. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know, you have for sure.

As you become more clear about who you really are, you'll be better able to decide what is best for you - the first time around.

Мислење 23 Јун 2010, 23:36

Јас со вежби и плус диетата симнав 5 кг за две недели .. Здраво е и има добри резултати
yawn

Зелено цветче

633221

Мислење 26 Јун 2010, 18:23

имам слушнато дека од оваа диета се имаат закомплицирано животите на неколку луѓе и баш ме интересираше разговарав со мојот матичен лекар. За што станува збор : наводно киселината од лимоните бидејку се внесува во големи количини го разгорува желудникот и прави проблеми. незнам колку е точно и дали е вистинито, али што се однесува до мене јас не би ја пробала оваа диета. ама ете има искусни што се здрави и живи фала му на господ. е сеа дали станува збор за луѓе кои имаат проблеми па не смеат да ја држат или за сите незнам тоа :D
Tammie

Бело цветче

11
Мислења: 50
Зачленет: 18 Јан 2010, 03:55

Мислење 26 Јун 2010, 19:26

Две чаши лимонада дневно нема како да ти наштетат .. Се друго ти е супер распоредено ;)
yawn

Зелено цветче

633221

Мислење 26 Јун 2010, 22:29

Уште не сум се одлучила да ја почнам оваа диета, а ја прекинав и онаа што ја држев, дека настинав, добив менструација и 2-3 дена бев ептен малаксана... диетава ми изгледа баш "здраво", не е гладување. реална е не ветува брзи резултати, па мислам дека и помали се шансите за јо-јо ефектот, иако зависи нели од самата личност...
сега се мислам дали најдобро решение ми било пак да си ја почнам оваа што ја држев 8 дена - ветува до 7 кг, а после да продолжам со лимоновата и вежбање за да не ги вратам повторно кг... :?:
rainlover

Сино цветче

200129
Мислења: 445
Зачленет: 23 Јун 2010, 22:59
Breath. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know, you have for sure.

As you become more clear about who you really are, you'll be better able to decide what is best for you - the first time around.

Мислење 26 Јун 2010, 22:34

Штом си настинала и тоа летно време имунитетот ти ослабел од диетата .. Затоа мој совет почни си ја оваа и секој ден иако нема во менито прави си сок од цвекло,морков и јаболка бидејќи најверојатно си склона на инфекции.И пак ке кажам не се залажувајте на 5 дена - 5 кг , убиствено е !
yawn

Зелено цветче

633221

Врати се на Диети

Кој е онлајн