ТЕМА: Месечева (лунарна) диета

Мислење 16 Јан 2012, 10:39

АЈДЕЕЕ
Today is THE day :)
пс. само за кафе чисто на пример попарено нес дали смее ако знае некој нека писе,плс.
Neodlucna

Сино цветче

1019
Мислења: 136
Зачленет: 30 Сеп 2010, 15:10

Мислење 16 Јан 2012, 21:11

Neodlucna напиша:АЈДЕЕЕ
Today is THE day :)
пс. само за кафе чисто на пример попарено нес дали смее ако знае некој нека писе,плс.

Mislam deka poubavo e cel den da probas da pies samo voda i eventualno cist, priroden domasno napraven ovosen sok bez dodatoci. Jas probav da ja drzam ovaa dieta na 10 ovoj mesec i cel den bev samo na 2litri voda i 1casa sok od portokal sto si go napraviv so sokovnikot, no utredenta bev kako bolna... neznam sto bese rabotata ama ne se otkazuvam ke probam povtorno i na 23.01 ;)
Funny005

Фем почетничка

00
Мислења: 2
Зачленет: 16 Јан 2012, 20:47

Мислење 16 Јан 2012, 22:55

добро е значи не сум сама на 23 ;) знаци ке имам подрска тие Что решија да ја држат денес ...
имате подршка издржете ( сетете се само што изедовте за празниците ) :devil:
happy-girl-22

Фем почетничка

22
Мислења: 12
Зачленет: 21 Фев 2011, 04:48

Мислење 20 Јан 2012, 17:18

И јас ќе ја држам на 23 не знам како ќе успеам ама ќе пробам. Порано ја имам држено и успешно беше, ама за сега не знам дали ќе издржам :doh: .
gothchick

Зелено цветче

229120
Мислења: 612
Зачленет: 28 Мај 2011, 18:17
Локација: Скопје.
Слика

Мислење 23 Јан 2012, 16:57

Денес месечарам :wasntme: и не ми е тешко, воопшто. Ако почувствувам интонација на филхармонијата, ќе се напијам чаша вода и се е во ред. Пијам и доста чаеви, билни, не сакам овошни, само за мирис ги бива, инаку ми го сушат грлото.
Турско кафе без шеќер е дозволено. Доволни ми се 2, без претерување за да не ме вијат болки во гладниот желудник.

Инаку сметам дека 2 пати месечно ми се доволни за гладување, кога е месечината полна и млада. Не ми е макотрпно, но сепак подобро ми е кога целиот ден ми е зафатен и едноставно немам време да мислам на јадење.
Marilyn-Monroe

Жолто цветче

48353484
Мислења: 1602
Зачленет: 25 Дек 2010, 00:32
Локација: Нигде... ќути аман
Слика

Мислење 24 Јан 2012, 06:26

издржав цела ден, и само вода се дуев, гладував буквално денес, но во 21часот дечко ми направил шопска и неможев да и одолеам така со младо кромидче мх мх и седнав и цела ја изедив и ми пропадна диетата ;( но и не ми е многу криво ;) наредниот месец пак ке пробам може ке успеам :lol: :lol:
senjorita.lombardi

Сино цветче

11355
Мислења: 320
Зачленет: 15 Дек 2011, 16:40
Фрлете ги лошите спомени во канта... и повеќе не чепкајте во ѓубриштето

Мислење 28 Јан 2012, 15:23

Јас ја држев трипати овој месец и кај мене немаше никакви резултати. Некој совет ?
lovebrunomars96

Фем почетничка

15
Мислења: 9
Зачленет: 18 Јан 2012, 00:47

Мислење 28 Јан 2012, 16:16

lovebrunomars96 напиша:Јас ја држев трипати овој месец и кај мене немаше никакви резултати. Некој совет ?

Најверојатно не си се придржувала до правилата или потоа одма повторно си почнала со нездрава исхрана, во поголеми количини. И со 3 пати држење на диетава неможеш да имаш некои фатални резултати. Рачунај си на секое држење по 1кг (иако различно е кај секој некој и 3 кг губат). :)
gothchick

Зелено цветче

229120
Мислења: 612
Зачленет: 28 Мај 2011, 18:17
Локација: Скопје.
Слика

Мислење 28 Јан 2012, 18:18

rossonerka напиша:Знам дека е добро прочистување на организмот и дури добро е еднаш месечно да сме исклучиво на вода за детоксикација.

Ама не ја разбирам поврзаноста со месечината и тежината. Не сваќам, а не ни прочитав тука мислење за тоа, детално објаснето.
Што е финтата со месечината? Како влијае? Мене ми нема логика. Не дека не може да се ослабне ако ова се практикува, секако дека може, ама зашто баш на полна и млада месечина?
Обратно од ова тие што ќе јадат многу на овие денови се ќе им се фати или? :D
Што ако секој први во месецот вршам детоксикација? Нема да ослабнам тие денови само на полна и млада месечина се слабее? 100 прашања поставив ама пуста љубопитност :)

Однесувањето на луѓето наводно е поврзано со месечевите мени. Се верува дека луѓето на полна месечина поинаку се чувствуваат, се јавуваат проблеми со срцето, главоболки, депресии . Месечината има поголемо влијание врз жените отколку мажите, па и месечевиот циклус од 28 дена е поврзан со менструалниот циклус кој исто трае 28 дена. Покрај менструалнит циклус месечината влијае врз течностите на жената во телото, бременост, менопауза. На полна месечина раните повеќе крвареле, и затоа не е препорачливо тогаш да се земаат вакцини и да се прават операции. Е сега, месечината е поврзана со течењето на водите на Земјата, заедно со Сонцето ја предизвикуваат плимата и осеката и го подигаат и спуштаат нивото на водата. Кај човекот таа е поврзана со крвотокот, концентрацијата и нивото на вода и течности во организамот. А и целта на оваа диета е да се прочисти организамот од токсини и задржани течности, па најверојатно таа би била поврзаноста со месечината, т.е со течностите во организамот.

Едит : А најголемо влијание има кај родените во знакот рак, бидејќи Месечината им е водечка планета, и предеизвикува нагло забрзување/ забавување на метаболизамот а тоа резултира со нагло губење или добивање килограми.
Nevermore

Сино цветче

583212
Мислења: 336
Зачленет: 29 Јан 2011, 02:05
.. Let me stay
Where the wind will whisper to me
Where the raindrops, as they’re falling, tell a story
...

Put the lotion in the f*ckin basket :D

Мислење 14 Фев 2012, 15:42

Денес ќе ја држам првпат и ме интересира каде најмногу се слабее на стомакот,бутовите или куковите? :)
elena.14

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 14 Фев 2012, 15:11

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Miss-dior, Olenka и 7 гости

Site Meter