ТЕМА: (Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Мислење 31 Јан 2012, 00:10

Пред една година и јас сакав да ослабам, не многу некои 3-4 кила ми беа вишок. Не бев физички активна воопшо. Едина активност ми беше школо-дома и обратно дури некогаш и тоа ме мрзеше па идев со такси (инаку школото ми е на 20 минути пешки од дома, збориме за средно школо, каде ретки се оние на кои им е вака близу). Ама еден ден решив - почнав да одам во теретана, се зачленив и тој тренерот цело време ме форсираше, ми кажуваше што да јадам и многу ми помогна.
-Еднаш му реков: "а некогаш смеам да каснам малку смоки, чипс?" A тој ми вика смоки? Какви смоки? Знаеш колку време треба да трчаш на лента да ги стопиш САМО нив? Пола саат. Па ти види дали ќе јадеш.
Кога бев дома јадев здрава храна - манџи, овошје, а кога бев во школо да не јадам глупости таму си купував Бејкролс. Тој воопшто не дебелее, некогаш јадев и по 3-4дневно.
Сето ова вроди со многу плод и си дојдов до посакуваната тежина, па дури ослабев и повеќе од што очекував.
А се си мислам дека проблемите со тежината се резултат на бавниот метаболизам и треба да се оди на тоа да се забрза. Мислам дека тој е вистинскиот пат кон слабеењето.

Со среќа девојки :*
Star19

Сино цветче

61191
Мислења: 133
Зачленет: 12 Дек 2011, 01:35

Мислење 02 Фев 2012, 14:01

Еве и јас сум на диета веќе една недела и можам да си кажам дека не ми е воопшто тешко добро се држам. Но сакам да ве прашам дали режимот на исхрана ми е добар. Бидејќи одам на училиште таму јадам бејкролс, дома кога се враќам ручам кај 2-3 часот (тоа што има за ручек со 1 праче леб) и потоа за вечера или краставица или ништо. А во меѓувреме пијам зелен чај и многу вода .. Па како ми е режимот дали е многу јадењево ... длабоко сум уверена дека ќе ослабам овајпат ! :)
Dayse

Сино цветче

2320
Мислења: 117
Зачленет: 18 Мај 2011, 06:54
Локација: Ваму, таму, тука, блиску, далеку
Желбии.. и само желби.. и пак тоа ...

Мислење 02 Фев 2012, 19:35

и официјално и мене ке ми треба вашата подршка....
иако после толку години иста килажа оваа година односно од како се вработив си ставив 6 килограми плус. Очигледно сум остарела :D или ми остарел метаболизмот :( па и овие калории што ги внесувам му се многу , па редно е да почнам да ги намалувам калориите, како што правев и порано.
Но она што прво ке го направам е ке си купам нови патики (оти на стариве веке им поминал векот) и ке се зачленам -искрено се мислам помеѓу зумба и пилатес :?:
се надевам ке ми посакате добредојде :hai:
kolovoz

Сино цветче

151126
Мислења: 391
Зачленет: 09 Мај 2011, 21:39
СликаGIRLS are like phones.We love to be held, talked too,but if you press the wrong button you'll be disconnected!

Мислење 03 Фев 2012, 10:00

cece07 напиша:ЌЕРКА МИ ПИЕ АПЧИЊА ЗА СЛАБЕЕЊЕ ПИЕ ПО ЕДНО ДНЕВНО А ТИЕ ГО НАМАЛУВАЛЕ АПЕТИТОТ БЕВ СКЕПТИК И ПРОТИВ ТОА НО ЕВЕ ЗА 7 ДЕНА 2КГ. ПОМАЛКУ.

Не секогаш тие апчиња се ефективни...т.е во никој случај не се... изгубените килограми честопати се враќаат со текот на времето дури и се наголемува килажата
Just.Someone

Фем почетничка

010
Мислења: 8
Зачленет: 11 Окт 2011, 21:41
By someone

Мислење 03 Фев 2012, 13:20

леле режимот на исхрана си го практикувам се уште,не јадам леб само по две лебчиња од нутри на ж.лукс ,али физичката активност ми е на минимално ниво,орбитрекот само прашина собира веке 4 месеци.
Не дека не сакам,ама веќе 4 месеци работам двократно и немам енергија,навечер кога си идам гледам да си легнам за да не вечерам, а физичка активност сакам,ама немам енергија ,кажете нешто за повеке енергија :(
stylishh

Сино цветче

341533
Мислења: 377
Зачленет: 16 Јан 2011, 21:07
СликаСлика

Мислење 04 Фев 2012, 13:47

женски има некој сеа скоро пијано ајворов сируп?за резултати да кажи јас планирам да го почнам па пишете кој колку е задоволен :rofl:
a.nuska

Фем почетничка

11
Мислења: 31
Зачленет: 06 Јун 2011, 14:05

Мислење 05 Фев 2012, 07:05

a.nuska напиша:женски има некој сеа скоро пијано ајворов сируп?за резултати да кажи јас планирам да го почнам па пишете кој колку е задоволен :rofl:

jas piev letoska ama ke umresh od glad i ne bi ti go preporacala zosto mn brzo se vrakaat kilogramite t.e duplo jas se zafrkanav mn ,i moja bratu4etka go piese oslabe ama posletoa 10kila ka4i i sea nemoze da gi simne nikako metabolizmot krsh i se napravi :) nemoj ne ja drzi
emili.m

Бело цветче

556
Мислења: 66
Зачленет: 05 Јул 2011, 00:40

Мислење 05 Фев 2012, 10:51

stylishh напиша:леле режимот на исхрана си го практикувам се уште,не јадам леб само по две лебчиња од нутри на ж.лукс ,али физичката активност ми е на минимално ниво,орбитрекот само прашина собира веке 4 месеци.
Не дека не сакам,ама веќе 4 месеци работам двократно и немам енергија,навечер кога си идам гледам да си легнам за да не вечерам, а физичка активност сакам,ама немам енергија ,кажете нешто за повеке енергија :(

Same here. Уморот од работа и недостигот на енергија ме уништува и мене, па ми преостанува да се насочам само кон намалување на внесот на храна.
Пробувам да вежбам на орбитрек, и веднаш чувствувам болки во колената, кои траат само за време на вежбањето. Неиздржливи се, па мора да вежбам со паузи, по што не верувам во некој ефект. :|
Јас терам со Иреновата диета, наутро јаглехидрати, за ручек тежнеам да не мешам јаглехидрати и белковини, а за вечера белковини. Нормално, и количината на внесеното следам да не е обилна.
Се надевам на позитивни резултати кај сите.
Marilyn-Monroe

Жолто цветче

48353484
Мислења: 1602
Зачленет: 25 Дек 2010, 00:32
Локација: Нигде... ќути аман
Слика

Мислење 05 Фев 2012, 13:38

Од минатата недела само 1 кило...споро ми оди некако...можеби ќе беше побрзо да идев во веце редовно...а и за џабе вака слабеам кога цревата си остануваат подуени...офф незнам веќе што да правам
BlackCat

Сино цветче

15816
Мислења: 487
Зачленет: 16 Авг 2010, 19:23

Мислење 05 Фев 2012, 14:00

Одамна ве немам посетено на темава...како сте? до кај сте со диетите??
Јас завршив со диета сега сум во борба да ја задржам килажата....Ама тешко оди,не дека сум попраена ама пак со оглед на изминативе празници...али тоа..иде пролет,убаво време..па ке можеме повеќе да бидиме мотивирани...Со среќна на почетничките за слабеење..:)
kristii

Зелено цветче

227539
Мислења: 837
Зачленет: 10 Апр 2010, 01:20
A dress makes no sense unless it inspires men to take it off of you.....

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Miss-dior, Olenka и 8 гости

Site Meter