ТЕМА: Зелен чај

Мислење 26 Јан 2012, 12:53

nela.oh напиша:
barbiceto напиша:ok fala mnogu jas inaku nesum voopsto debela imam samo kilogram - dva otpojke zato sakam da pijam zelen caj za da mi se zabrza metabolizmot no kolku so procitav ovde treba da se pie bez seker pa zatoa sakav da znam dali ako go pijam so kafeav seker i cimet ke ima pozitivni efekti. pozd

За најдобри ефекти се претпочита да се пие без додатоци. Ама ако веќе ти е неподнослив на вкус, додај му лажица мед, а можиш и цимет. Исто и циметот е добар за забрзување метаболизам, па ќе имаш плус ефект. За кафеавиот шеќер не знам, иако е поздрав од белиот јас не би ти препорачала да редиш.

Првите неколку пати е грд на вкус зелениот чај, има доста остар вкус, ама со секое наредно пиење ќе се навикниш па ќе почниш да го пиеш без никакви додатоци.

Во секој случај биди упорна и пиј по 2-3 шољи секој ден. Не се откажувај ради вкусот, се е до навика.

Доколку неможете да го пиете обичниот зелен чај пробајте со зелениот чај со мирис на лимон и на мед повкусен е
Слика
SOVRSENSTVO

Жолто цветче

897333
Мислења: 2428
Зачленет: 20 Сеп 2010, 14:25
Локација: далекy од реланоста...
We are in love Слика

Совршенството неможеш да го достигнеш,но никогаш не се откажувај од стремежот кон него!

Мислење 26 Јан 2012, 16:02

Јас си редам и една лажичка цедевита од лимон во чајот и е убавина :) пробајте...
Arianna

Сино цветче

6639
Мислења: 154
Зачленет: 23 Јан 2012, 04:31

Мислење 02 Фев 2012, 00:06

Девојки вчера го пробав верувале или не цревата ми се враќаат :puke: :puke:
Бљак!Неможам да го пијам ова чудо :|
Ammy.Lee

Жолто цветче

1089639
Мислења: 1225
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 07 Фев 2012, 20:05

Од скоро и јас почнав да пијам зелен чај, ги читав мислењата и гледам дека навистина добар е во глобала за цело тело.
Бидејќи сакам да го смалам стомакот секојдневно правам вежби и козумирам до 2 чаши зелен чај. Некако се навикнав на вкусот, го пијам со малку мед или со 1 лаж. шеќер, не можам без ништо.
savana

Жолто цветче

487375
Мислења: 1123
Зачленет: 18 Авг 2010, 12:39

Мислење 14 Фев 2012, 11:29

Мене никогаш не ми бил посебно вкусен, а во последно време почна и да ми се згадува. Таман да кренам раце, го открив овој со вкус на мандарина, и се навлеков на него! Мандарината има силен вкус, и го убива вкусот на зелениот чај. Мене ми се допаѓа повеќе од било кој друг зелен чај!

Zelen caj.png
Zelen caj.png (26.29 KiB) Разгледано 176 пати
Ariel

Жолто цветче

1837752
Мислења: 2220
Зачленет: 07 Дек 2009, 01:23
Локација: Малку појужно од таму каде што би сакала да бидам!

Мислење 14 Фев 2012, 12:53

Од Бугарија скоро го земав чајот. Прекрасна комбинација на јасмин и зелен чај. Јасминот му дава многу убава нота на зрела кајсија....убавини. Не сум сигурна дали го има овој чај кај нас. Во Бг го има во Била и во Метро.
Слика
LaChiquita

Сино цветче

236224
Мислења: 465
Зачленет: 11 Јул 2010, 13:50
Слика

Мислење 19 Фев 2012, 14:58

Дефинитивно најубавиот зелен чај што сум го пробала Слика
Има неодолив мирис.
На мене зелениот чај ми нема лош вкус. Да, малку остар е, ама не ми пречи воопшто. Некогаш дури ми е и задоволство да го пијам.
Имав едни со мирис на портокал и лимон, не знам од кој производител беа, жолти и потрокалови кесички.
Ама и кај трите, тоа е само мирис. Вкусот си е тој горчлив вкус на зелен чај.
Пред една недела некаде земавме со цимерката еден од КАМ маркет. Еве си седи скоро цел, понекогаш онака од мерак си сварам колку само да се разочарам. Нема никаков вкус, како да пиеш превриена вода, ама битно успева да ми ја избои цела шолја, не водата, туку шолјата. Ужас :puke: Треба да идам да си купам некој подобар.
DAngel

Зелено цветче

961473
Мислења: 923
Зачленет: 19 Мар 2011, 17:49
Локација: Houston, we have a problem :|
Roses are red violets are blue, God made me pretty, what happened to you? :wasntme:
Драги мажи, единствен начин да ја измерите вашата машкост со сантиметри е да ја измерите ширината на насмевката на лицето на вашата девојка! :)

Мислење 21 Фев 2012, 12:22

Јас го пијам без никакви додатоци и убав ми е се до навиката ,значи пробајте неколку пати и не е така лош како што го опишуваат
diskretenbt

Фем почетничка

632
Мислења: 26
Зачленет: 19 Окт 2011, 12:53

Мислење 29 Фев 2012, 18:12

Ariel напиша:Мене никогаш не ми бил посебно вкусен, а во последно време почна и да ми се згадува. Таман да кренам раце, го открив овој со вкус на мандарина, и се навлеков на него! Мандарината има силен вкус, и го убива вкусот на зелениот чај. Мене ми се допаѓа повеќе од било кој друг зелен чај!

Zelen caj.png

auu ovoj zelen caj na lipton ne da e dobar, prekrasen e !!! samo e mnogu skap, a i go nema sekade, recisi i nikade go nema, a 160 den e edno pakuvanje od 20 kesi;ki, za razlika od ovicniot sto e 60 den... jas go pijam toj na cedevita, i ne e los, mu dodavam malku med i limon
volsebna

Сино цветче

3239
Мислења: 251
Зачленет: 11 Јан 2012, 21:58

Мислење 01 Мар 2012, 09:26

НАЈДОБРО Е ДА СЕ ПИЕ НИ МНОГУ ЖЕЖОК НИ МНОГУ ОЛАДЕН ,НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА Е ИДЕАЛЕН,ЈАС КОНСУМИРАМ НАУТРО ,ДАЛИ ДА КОНСУМИРАМ 2 ДО 3 ПАТИ?
mama27

Фем почетничка

127
Мислења: 20
Зачленет: 29 Мар 2011, 15:09

Врати се на Диети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: mysterious и 23 гости

Site Meter