Форумџика на годината

Кое домашно милениче го чувате?

Дискусија во 'Дом' започната од ada45, 11 декември 2009.

1. ada45

ada45 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Би сакала да знам што мислите за домашните миленичиња.
    Дали чува некој некое од нив?

2. cvet957

cvet957 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    38
    Jas imam doma mace ne e ne :D koja poznata rasa obicno, mnogu go sakam ama epten mnogu i toa sum vo stan.Koga bi imala kuka bi si cuvala i kuce.Ednostavno gi obozuvam site zivotincinja.Koj nema neka si zeme ili kupi zatoa sto navistina sirat samo pozitivna energija ima toplina poveke vo domot so niv.

На lloovvee, snegulka21, justegirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ada45

ada45 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Drago mi e sto se javi cvet957.Jas imam pekinezer,mnogu mil i ne znam sto bi pravela bez nego.Voopsto ne e precka da se cuva drugo zivotno iako si vo stan,ako so vreme go naucis na nekoi pravila.Iako sum vo kuka,sepak imam kucence koe go cuvame vnatre i toa kako clen na naseto semejstvo.Prekrasno e cuvstvoto koga se vrakas doma posle rabota a toa te docekuva raduvajki ti se kako so godini da ne te videlo.Ili da se gali so tebe i da saka da razgovara so tebe kako da navistina te razbira sto mu zboris.Navistina e ubavo da se ima nekoe zivotince doma.

На zalosna, LightBlue и LightOFF им се допаѓа ова.
  4. rjgdm

rjgdm Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    40
    i kuce i mace i soprug :lol: :lol: :lol:

sakam zivotni i tie na ulica gi hranam , mozam da kazam deka za mene zivotnite se naiskrenite sustestva na ovoj svet

На buuuce28, Gmai, Dagi и 10 други им се допаѓа ова.
  5. RebelRiot

RebelRiot Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Имам едно куче Џери и 7 мачки: Миќо, Митка, Цоци јуниор, Митра, Крики, Мица и едното нема име.. :D Предлог? :roll: :) сеуште не знам дали е женско или машко.. :)

На supergirl1 и missrouseland им се допаѓа ова.
  6. ada45

ada45 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    15
    Pa, bi mozelo da se vika BONI kako bonbonce, toa e i masko i zensko ime.

7. Claudia

Claudia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    32
    Ја сакам темава :mrgreen:
    Пораснав со различни миленичиња мачиња, куче, рибки, папагали, желки...ги сакам сите животни на светот многу многу многу!!!! Не можам да си го замислам животот без милениче. Моментално имам само мачки и тие се како дел од мене и од семејството. Тие кои никогаш немале миленик, навистина пропуштиле прекрасен дел од животот! Слатки се, искрени и верни, и најважно, не им е важно како изгледаш, дали имаш шминка или не, дали си убава или грда, дали си стара или млада, дали си болна или здрава, дали возиш фичо или мерцедес, ма и вошки да имаш не е важно хахаха...тие едноставно те обожаваат секаква! :mrgreen: Тоа е предноста на животните пред луѓето, просто ги обожавам!

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.144
    Допаѓања:
    156.298
    Имам три.Мачор,мачка и маче.Цела фамилија,сите бушави,сите со зелени очи.
    Се мазиме,се гушкаме,се сакаме,се караме и си живееме.Многу сакам животинки!

На buuuce28, MissDesertRose и RebelRiot им се допаѓа ова.
  9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Не сум многу по животните, но сакам да чувам куче, некое големо бушаво и бело.

10. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    imam kucence malo slatko najubavo ... Veke e del od semejstvoto,nemoze bez nego

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Животни обожавам. Не знам на кого сум испаднала, затоа што дома кај мене баш баш и не се луди по животни. но бидејќи јас од мала им влечам мачки по дома, што ќе прават :lol:

12. Katja.efremova

Katja.efremova Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    91
    I jas obozavam zivotincinja :) i od mala vlecam po doma kucinja macinja se so najdam po pato :lol: momentalno cuvam hrcace imav 5 i morsko prase...a vo dvorot kucence edno sto dojde kaj mene samo tocno na bozik lani epten bese malo i slatko ama sega e uff bas golemo :D a i decko mi epten gi saka i toj ima kucence zelka riba i iguana :)

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Zivotnite mi se kako del od familija, nema period od zivotov koga ne sum cuvala nesto, a toa najcesto bile ptici...Momentalno si go cuvam samo Poki-papagal nimfa, a do pred 6 meseci imav i kanarinec- Mica koja kutrata mi umre :( (ili podobro da kazam "jas kurtata" bidejki do den denes solzi mi idat na oci koga ke pomislam na nea) ;(

14. marti.cookie

marti.cookie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    21
    Ne postoi poubavo neshto od ivot so mileniche....
    Jas imam kuche 4 god, 3 zelchinja, najstaroto e 3 godini, a drugite se po godina ipol... Da sum vo moznost bi zela ushte edno kuchence... Najchesto gi hranam i maalskite kuchinja i machinja :) Ne postoi poblagodarno sushtestvo na planetava od kuche...
    Za site shto sakaat da posvojat kuchence, ne zaboravajte ima mnogu vo stacionarot Vardarishte, sekakvi, mali, golemi, rasni, meshani.... site se vakcinirani i chekaat nekoj da pushti srce da gi zeme... Koj e na Facebook neka se zachleni vo grupata 'Anima Mundi" ili " Da gi spasime kuchinjata od Vardarishte" imaat sliki od kuchenca koi im treba dom, pa moze Vie kje mozete da spasite ushte eden zivot.....

15. Pennyroyal

Pennyroyal Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    40
    Ехехее...
    Што ли немам чувано...
    Коковчиња, желчиња, џукели еден куп, рипки, гуштерчиња, мачиња :ugeek:
    Сите ми причинувале задоволсто... :D

Миментално...Ми дозволија да чувам пекинезерче кое го обожавам, се вика Џина, две мачиња...И негде околу 20тина рипчиња ;)

16. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    чувам мачка која си ја сакам најмногу на цел свет има околу 6 месеци и сеа ја фаќа пубертет бар така ми кажале :D :D :D :D :D :D

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    леле и јас имам мачка, има веќе година и нешто ама ова со „пубертетов„ незнам. лудница е. Сите не полуде :lol:

18. Fairybell

Fairybell Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    38
    I jas imam zivotinki i gi sakam najmnogu.Imam macka sto se vika Marina i morsko prase Tino,i sekako sestra mi :lol: Koj nema zivotince neka si zeme,da znaete samo kolku se mili i pozitivni.Mojata macka e prava princeza i mn e debela i razmazena do beskraj :D Sakajte gi zivotnite zasto tie sekogas sakaat bezuslovno.

19. Maloto-Divo

Maloto-Divo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Kako sto gledam site najveke ste po ma4kite i ku4injata...Samo jas sum nekoj izrod izgleda zasto kolku sto pro4itav nikoj osven mene ne saka zmii :) Jas prosto gi obozavam,omileni zivotni mi se ama nikako da gi ubedam moite da mi kupat edna zasto koga i da spomnam za zmija me pravat nenormalna haha.A ina4e porano 4uvav ku4e ama mi go ukradoa...

20. Pipito

Pipito Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    58
    Сега за сега имам Еден папагал.. Кој се вика Џивџи... Целиот е жолт мн е паметен и го сакам најмногу... Но исто така имам и мачка која има преубави очиња кои се многу големи и е предебелаааа... Онака огромна... Пред некое време имав 7 мачки... Едната се викаше Ана Бела ја чував некои 7 години.. А нејзините малечки кои беа 5 се викаа..
    Буч, Бучка, Побегуља, Белка, и едното не стигнав да му дадам име затоа што умре..:worried: А исто така имав и еден Мачор кој се викаше Никси... Го обозавав... Тоа беше единствената моја љубов.. :):):) Мислев дека само тој никогаш нема да ме повреди.. Но и тој ме повреди бидејќи си замина..:worried::worried::worried: и многу жалам по него... Затоа што беше просто неописливо убав и паметен мачор и како него никогаш нема да постои друго животно...:':)'(.....