Дали би можел некој да ме информира каде можам да ги префарбам фармерките во Скопје, бидејќи ми се ишараа од прашокот, а многу си ги сакам, па сакам повторно да ги префарбам црни?
Јас еднаш фарбав јакниче црно, ама мајка ми ја купи бојата незнам од каде а ако сакаш сама да пробаш да ги исфарбаш фармерките ќе прашам од кај се купува бојата и како да ја користиш.
Е супер, немам штета ако пробам бидејќи поголема од оваа сигурно нема да биде Прашај и пиши ми....благодарам многу, mwa
јас ќе ти кажам ќе си одиш во чаршја, и тука некаде кај што е џамијата, кај што се продаваат сувенирчиња, опинчиња играорски ќе прашаш било кого, каде е фарбарата, за фарбање јамболии, алишта, а пред дуќанчето надвор има јамболии прострени...и ќе си влезеш за 150 ден ќе ти исфарбаат...а бојата ти е 50 ден ти требаат 2 , значи џабе дома ќе се мачиш ќе испофарбаш и тенџериња и раце ...знач ти само стигни во ,,срцето,, на чаршија и секој ќе ти каже кај е тоа... јас за една кошулка светот го превртев кога ми ја унакажа мајками ...така да..ова од искуство...
Една моја другарка фарбаше сукњичка од бела во црна во порта влае, во трговскиот на самата улица од партизанска се гледа, доле во тие продавничките. 200 ден мислам дека плати
Секоја боја може да ти ја префарбаат во црна, едино неможе од темна во посветла (бар мене така ми рекоа, пример, од црна во сива ), а од плава во црна секако дека може
Во петокот си го земав палтото од чаршија, го однесов на фарбање за 250 денари го направија одлично. Го фарбав од маслинесто во темно кафено. Ново е палтото, ми се допаѓа моделот ама бојата неее... Супер испадна. Во порта влае не работат веќе. Во чаршија дуќанот се вика Хембој кого и да прашаш ке ти каже, сите знаат каде е, така да лесно ке го најдеш
А да им опнам на фармерките мои обелени, боја за чевли (вакса)? Сериозно, дали може да се купи бојата за во домашни услови обработување на материјалите и ако може - каде?
Јас купив Струга во една продавница наспроти маркс и енгелс 50 денари мислам дека беше. Продавницата беше за бои и лакови.
речи им само боја за фарбање на алишта и тие си знаат, има речиси во секоја продавница за бои и лакови, ама ти препорачувам да си ги однесеш да ти ги исфарбаат, затоа што јас имам фарбано дома и се направив лом а сега си ги носам кај еден тука во бт за 150 ден ми ги фарбат и се супер
Имам едно фустанче,го имам преносено,па сакам да го префарбам во црно.Дали знае некој каде има фарбара во Струга или Охрид????Ми е страв да пробам со фарбите за домашно фарбање ,не беше ефтино фустанчето да не го упропастам скроз.фала
Јас купив Струга во една продавница наспроти маркс и енгелс 50 денари мислам дека беше. Продавницата беше за бои и лакови.[/quote] Како се вика тоа чудото? Што да барам? [/quote] речи им само боја за фарбање на алишта и тие си знаат, има речиси во секоја продавница за бои и лакови, ама ти препорачувам да си ги однесеш да ти ги исфарбаат, затоа што јас имам фарбано дома и се направив лом а сега си ги носам кај еден тука во бт за 150 ден ми ги фарбат и се супер [/quote] А на кое место во бт ако можиш да ми кажиш??
Дечки после фарбањето на алиштата, какво искуство имате? Колку перења треба да поминат (да не пуштаат црна боја алиштата)? Знам дека црни со црни се перат ама мислам ме разбирате што сакам да прашам. Имам омилени црни фармерки, од носење веке ми побелеа а супер ми стојат и некако не ми се купуваат нови. Страв ми е да не ми пуштаат боја на кожата. Искуство ве молам споделете.